امام راحل با پیش بینی آینده خوب انقلاب و شناخت ظرفیتهای جوانان آن زمان، فرمان تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی را دادند و ما نیز معتقدیم هنوز ظرفیتهای بالقوه بسیج فعال نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمدحسین دهقانی (مدرس دانشگاه) در شبکه رادیویی گفتگو با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون بسیج کارکردهای زیادی در حوزههای مختلف اجتماعی، پزشکی و فرهنگی داشته است، گفت: برای نمونه ریشه کن کردن فلج اطفال از کارکردهای اجتماعی بسیار گسترده بسیج بود که پایگاههای بسیج ظرف ۱۰ سال موفق به این کار میشوند.
وی افزود: همچنین جوانان به دستور رهبری در حوزه نهضت سوادآموزی به ریشه کنی بی سوادی در روستاها و شهرهای کوچک پرداختند.
معاون سیاسی اسبق بسیج دانشجویی استان تهران با اشاره به این که با رجوع به ظرفیتهای داخلی خود شاهد کارکردهای اجتماعی و عمومی خوبی هستیم، تصریح کرد: اگر تفکر بسیجی در آحاد جامعه و مسئولان رسوخ کند و احیا و اجرا شود، مشکلهای اکنون را نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: تفکر بسیجی به معنای داشتن روحیه جهادی، نداشتن ساعت کار، توجه به مردم، مردم را در جریان امور گذاشتن، توجه به زیر دست، توجه به مستضعفان و فقرا، توجه به جوانان، زنان و اقلیتها در حوزههای فرهنگی و... است.
محمدحسین دهقانی مهمترین شاخصهای تفکر بسیجی را داشتن روحیه جهادی و بسیجی دانست و تاکید کرد: حوزه سازندگی و جهاد در روستاها از مهمترین کارکردهای بسیج به شمار میرود.
وی تاکید کرد: هر جا که آرمان گرایی مبتنی بر واقع گرایی از دست رفته، نتیجه حاصل نشده است و هر زمان آرمان گرایی این تفکر به صورت عملیاتی و عینی در مجریان به اجرا درآمده است به نتیجه مطلوب رسیده ایم.