در پی محاصره یمن ۴۳ هزار بیمار، جان خود را از دست دادند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، وزارت بهداشت یمن اعلام کرد: در پی حملات ائتلاف متجاوزان به یمن و محاصره مداوم این کشور از سوی این ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از سوء تغذیه رنج میبرند.
این وزارتخانه تصریح کرد با اقدام عربستان به محاصره یمن، ۴۳ هزار بیمار به علت آنکه نتوانستند برای درمان به خارج سفر کنند جان خود را از دست دادند.
به علت محاصرهای که ائتلاف متجاوز سعودی از سال ۲۰۱۶ بر فرودگاه بین المللی صنعا اعمال کرده است بیش از ۴۳ هزار بیمار یمنی به سبب آنکه نتوانستند برای درمان به خارج سفر کنند، جان باختند.
یوسف الحاضری سخنگوی وزارت بهداشت یمن گفت: بیش از ۳۲۰ هزار بیمار برای درمان نیازمند سفر به خارج هستند.
وی افزود هزاران معلول و کسانی که شرایط ویژه دارند باید برای درمان به خارج سفر کنند. الحاضری گفت: محاصره و تعطیلی فرودگاه صنعا باعث جان باختن بیش از ۲۸ هزار بیمار سرطانی به سبب فقدان ملزومات مورد نیاز پزشکی شد. کمیته عالی پزشکی وابسته به انجمن ارتباط هوایی پزشکی بار دیگر از جامعه بین المللی و سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد خواست تا به تعهدات خود برای آغاز فعالیت این پل ارتباطی پزشکی عمل کنند.
مطهر الدرویش رئیس این کمیته گفت: سازمان جهانی بهداشت به نقض توافقهای گذشته برای نجات بیمارانی که شرایط سختی دارند، ادامه میدهد. وی افزود به سبب آنکه ائتلاف متجاوز سعودی سفر بیماران به خارج برای درمان را به تاخیر انداخته است وضع عمومی بیماران، بسیار بد و سلامت آنها وخیم است که این مسئله باعث مرگ بسیاری از آنها شده است.
الدرویش، کشورهای متجاوز و سازمان جهانی بهداشت را متهم کرد آشکارا و به عمد در قبال بیماران سهل انگاری میکنند.
در همین چارچوب یحیی الهمدانی هماهنگ کننده کمیته عالی پزشکی، سازمان جهانی بهداشت را به سهل انگاری متهم کرد و این سازمان را به همراه کشورهای ائتلاف متجاوز مسئول کامل جان بیماران دانست. وزارت بهداشت یمن هم پیشتر از جان باختن سالانه ۱۰۰ هزار کودک یمنی به سبب حملات (ائتلاف متجاوز) و بیماری، سوء تغذیه و کمبود دارو به سبب محاصره کشور از سوی ائتلاف سعودی خبر داده بود.
طه المتوکل وزیر بهداشت یمن گفت: شمار مبتلایان به بیماری وبا به حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید که حدود ۴ هزار نفر از آنها جان باختند و ۳۲ درصد آنها کودک بودند. وی افزود بیش از هفت هزار کودک یمنی شهید یا زخمی شدند و هزاران کودک کمتر از پنج سال به کم خونی مبتلا هستند.