مراسم افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوری
شکست رکورد ترافیک اینترنت داخلی
دبیر شورای عالی فضای مجازی: در این روزها که اینترنت با اختلال مواجه است، مردم با مراجعه به جایگزینهای داخلی رکورد ترافیک داخلی را شکستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، فیروزآبادی در حاشیه مراسم افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در این روزها که اینترنت مختل شده است، شبکه ملی اطلاعات توانست جوابگو باشد؟ افزود: شبکه ملی اطلاعات، طرح بزرگی است و در همین روزهایی که اینترنت دچار اختلال شده بود، توانستیم بسیاری از خدمات اصلی کشور را از جمله خدمات بانکی، حمل و نقل و سایر خدمات دولتی، دایر نگه داریم.
وی گفت: به هر حال نواقصی وجود دارد و ما از نظر داشتن پیام رسان ملی که بتواند نیازهای پیام رسانی مردم را تامین کند، دچار کمبود هستیم، اما پیام رسانهای منتخب داخلی ما در این چند روز با اقبال بسیاری بالایی روبرو شدند.
فیروزآبادی گفت: در این چند روز رکورد ترافیک داخلی را شکستیم و مردم به جای استفاده از خدمات پلتفرمها، موتورهای جستجوگر و پیام رسانهای خارجی؛ به جایگزینهای داخلی مراجعه کردند.
وی گفت: مردم با صبوری و متانت استفاده کردند و ترافیک داخلی از ۷۵۰ گیگابیت در ثانیه عبور کرد و رشد چند برابری داشت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره زمان برقراری مجدد اینترنت گفت: این موضوع در حوزههای امنیتی کشور تصمیم گیری میشود و به طور قطع در اولین فرصت که بتوان اختلالات را وصل کرد و به شرایط قبل بازگشت، دایر خواهد شد و زمان آن بستگی به شرایط موجود دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه خسارتهای وارده به برخی شرکتها در اثر قطعی اینترنت را چه کسی باید پرداخت کند؟ گفت: در واقع خسارت نبود، عدم النفع بود و برخی کسب و کارها پس از این حادثه با مشکلاتی مواجه شدند.
فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه کسی مسئول این خسارت است؟ گفت: من مقام قضایی نیستم.
شورای فضای مجازی برای اینترنت اشیا، شروط محدودی تعیین کرد
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در سندی که برای حوزه اینترنت اشیا تهیه کردیم، شرط و شروط محدودی را قایل شده ایم.
سیدابوالحسن فیروزآبادی در مراسم افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوری گفت: باید هویت افراد و فرآیندهایمان را بتوانیم حفظ کنیم.
وی افزود: در جهان سرمایه گذاریهای وسیعی در بحث هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا صورت میگیرد.
فیروزآبادی گفت: نگاه انسان به فناوری در قرون ۱۹ و ۲۰ ابزاری بوده و اکنون نگاهها، مشارکت با طبیعت و فناوری است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: اکنون در عصر جهانی شدن شاهد گسترش پلتفرمهای شرکتهای بزرگ جهانی هستیم و آنها هنجارهایشان را تحمیل میکنند و ما نمیتوانیم مقوله جهانی شدن را نفی کنیم، اما مهم این است که چگونه در پلتفرمهای بلاکچینی، نقش فرامرزی داشته باشیم.
فیروزآبادی گفت: در شورای عالی فضای مجازی معتقدیم که مدل اقتصادی حاکم در این تحول پلتفرمی است و شعار دولت به مثابه پلتفرم را در حکمرانی جدید و در تحول دیجیتال پذیرش کردیم و در سندی که برای حوزه اینترنت اشیاء تهیه کرده ایم شرط و شروط محدودی را قایل شده ایم.
وی افزود: علاوه بر تنظیم روابط ملی در پلتفرم ها، بحث مشارکت و بزرگ سازی بازار مبتنی بر بزرگ شدن بخش خصوصی و خروج دولت از تصدی گری امر مهمی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در بحث مقرره گذاری در نظامهای کهنهتر در قرن بیستم متکی به قوانین بودیم و در اواخر قرن ۲۰ سرمایه گذاری مقرراتی مطرح شد و در دوره جدید در کنار مقررات گذاری، نظام توسعه گذاری و استاندارد گذاری هم مورد توجه قرار
میگیرد.
فیروزآبادی افزود: در حوزه نانو در استانداردگذاری در جهان مشارکت داریم و در حوزه بلاکچین حتماً باید در توصیه گذاری، استاندارد گذاری و هنجارگذاری توسط بخش خصوصی ورود کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی هم در این مراسم با اشاره به پیشرفتهای ایران در فناوریها، گفت: کشاورزی هوشمند نمونهای از این پیشرفت هاست.
حمیدرضا طیبی افزود: در خصوص بلاکچین و رمزنگاری باید ورود کنیم و ما در دوران دفاع مقدس پروژهای در باز کردن رمز سیستمهای مخابراتی کشور مهاجم داشته ایم.
وی گفت: ظرفیتهای بالفعل و بالقوهای در این زمینه وجود دارد که با توجه هر چه بیشتر به بخش خصوصی قدمهای خوبی میتوان در بحث هوش مصنوعی و اینترنت اشیا برداشت.