به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از بانکوک ، تایلند با فرآوری همه اجزای نارگیل و تبدیل آن به کالاهای مختلف از فروش این میوه بومی ، ارزش افزوده بدست می آورد.
تایلند با وجود صادرات سالانه نارگیل به ارزش ۱۴۰ میلیون دلار و در اختیار داشتن بزرگترین حجم از این بازار اما با ایجاد کارگاه های فرآوری نارگیل و ساخت صدها محصول پربازده ، سود سرشاری کسب می کند.
علاوه بر فرآوری نارگیل در کارخانه ها و تولید انواع محصولات بهداشتی و درمانی و استفاده از پودر و آب موجود در این میوه، برای پخت انواع غذاهای محلی و شیرینی از پوشال نارگیل که لایه میانی پوسته خارجی و داخلی را تشکیل می دهد نیز برای تولید و ساخت آجرهای سبک نسوز مورد نیاز در صنعت ساختمان و کمپوست مورد احتیاج در مزارع کشاورزی، استفاده می شود.
دولت تایلند با ایجاد صدها کارگاه کوچک فرآوری نارگیل در اقصی نقاط این کشور زمینه پخت ، تهیه و فروش انواع غذا و شیرینی محلی ، روغن سنتی و از همه مهمتر ساخت انواع صنایع دستی از کاسه و بشقاب و لیوان تا عروسک و فانوس و گلدان را برای مردم کشورش فراهم کرده است. دولت با حداقل سرمایه گذاری در این بخش موجب اشتغالزایی چند میلیون نفری، رونق گردشگری و جذب ارزش افزوده شده است.
مزارع وسیع نارگیل در تایلند به بیش از ۲۱۶ هزار هکتار می رسد.
1- فروشنده
2 - چانارونگ - مسئول کارگاه فرآوری نارگیل