به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مهدی جمالی نژاد در حاشیه همایش مدیران کل دفاتر فنی استانداریهای سراسر کشور افزود: با افزایش قیمت بنزین استقبال از حمل و نقل عمومی (اتوبوس، تاکسی و مترو) زیاد میشود.
معاون عمرانی و توسعه امور روستایی و شهری وزارت کشور افزود: بسیاری از شهرهای کشور که مترو ندارند، ناوگان حمل و نقل عمومی شان تاکسی و اتوبوس است که باید حمایت شوند و دستگاههای عمومی مانند شهرداری باید تدابیری برای حمایت از ارتقای خدمات حمل و نقل عمومی بیندیشند.
جمالی نژاد به فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۰ درصد این ناوگان عمر بالاتر از حد استاندارد دارد و باید تدابیری در کوتاه مدت و میان مدت برای جوان کردن این ناوگان اندیشیده شود.
معاون وزیر کشور به ستاد پایش حمل و نقل عمومی که اخیراً ایجاد شده است، اشاره کرد و گفت: بعد از افزایش قیمت بنزین ما همه مسائل را باید پایش کنیم و مثلا اگر قایقهای موتوری نیاز بیشتری به سوخت دارد، برای آنها هم تصمیم گیری شود و این ستاد، پویا و سیال است و مدام تصمیمهایی برای رفاه خدمت دهندگان به حمل ونقل عمومی باید ارائه کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره لایحه درآمدهای پایدار گفت: سال هاست که از ناحیه شهرداریها فشار مضاعفی بر مردم وارد میشود و شاهد شهر فروشی، تراکمهای خارج از ضابطه و ساخت و سازهای خلاف قانون هستیم و عموماً این موضوعها نارضایتیهایی در مردم ایجاد کرده است که نیاز بود قانون در این بخش پایش شود.
جمالی نژاد گفت: تا قبل از سال ۶۲ نیمی از درآمد شهرداریها را دولت تامین میکرد و فشار کمی به شهرداریها میآمد، اما در این سالها شهرداریها نیز مشکلاتی برایشان ایجاد شده است.
وی افزود: قرار بود در ۶ ماه لایحه درآمدهای پایدار آماده شود، اما ۳۷ سال بلاتکلیف ماند و در نهایت با پیگیری دولت، لایجهای در صحن علنی مجلس درحال بررسی است که برخی موضوعهای آن نیازمند بررسی بیشتر در کمیسیونهای مربوطه است.
معاون وزیرکشور گفت: همه تلاش بر این است که نارضایتی مردم از شهرداریها به حداقل برسد و بر اساس شهر الکترونیک خیلی مسائل در خصوص شهرسازی و دریافت پروانه برای مردم روشن شود که امیدواریم با تصویب این لایحه رضایت مردم افزایش پیدا کند.