واعظی: ۱۸ میلیون خانوار بسته نیست و اطلاعات کسانی که درخواست دریافت کمک هزینه دارند، بررسی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمود واعظی در حاشیه جلسه هیئت دولت با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۸ میلیون خانوار مشمول دریافت کمک هزینه معیشتی میشوند، گفت: این عدد بسته نیست و در آینده کسانی که درخواست دریافت این کمک هزینه را دارند اطلاعات شان بررسی میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره اختصاص کمک معیشتی به مردم افزود: ما درباره این موضوع با مردم ارتباط برقرار کردیم و براساس اطلاعات رسیده و خوداظهاری مردم به جمع بندی رسیدیم، سپس تصمیم گرفتیم پرداخت این کمک معیشتی را به صورت خانوار انجام دهیم.
وی گفت: وقتی پرداختها به صورت خانوار باشد، چون خانوارها مشخص هستند، نیاز به بررسی ندارد؛ مثلا کارگرها، خانمهای سرپرست خانوار، خانوارهای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و افرادی که پشت نوبت هستند و کارمندان که اطلاعاتشان در دست دولت است کمک هزینه معیشتی دریافت میکنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: کسانی که در مناطق محروم هستند هم شامل دریافت کمک هزینه معیشتی میشوند و با این دسته بندی، وزرای اقتصادی دولت اول به عدد ۱۴ میلیون خانوار رسیدند، اما رئیس جمهور و برخی دیگر از اعضای هیئت دولت گفتند باید دست را بازتر بگیریم و به عدد ۱۸ میلیون خانوار رسیدند.
وی با بیان اینکه الان این رقم خانوار را بسته نمیبینیم، گفت: بعد از آنکه در این سه مرحله پرداختها به ۶۰ میلیون نفر صورت گرفت سامانهای هست که متقاضیان دریافت کمک هزینه معیشتی میتوانند در آن درخواست بررسی اطلاعات بدهند.
آقای واعظی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مواضع کشورهای غربی نسبت به ناآرامیها در ایران افزود: اینها تصور میکردند این اغتشاشها را مردم ایران انجام میدهند، ذوق زده شدند از آقای پمپئو گرفته تا آقای ترامپ و خیلی باعجله ابراز خوشحالی کردند در صورتی که ما بارها گفته ایم اینها مردم ایران را خوب نمیشناسند.
وی گفت: اگر چه مردم ایران از نظر معیشتی کمبودهایی دارند و انتقاداتی را متوجه بخشهای مختلف میدانند، اما این مشکل، مشکل خانوادگی است و در داخل ایران حل خواهد شد.
آقای واعظی افزود: وقتی مردم ایران میبینند پای خارجیها و بهره برداری از خارج کشور در میان است نتیجه اش میشود اجتماع دیروز تبریز که به ما گفتند صدهزار نفر از مردم در این شهر اجتماع کرده اند؛ در زنجان و برخی دیگر از شهرهای ایران هم وضعیت به همین ترتیب بوده است.
وی تاکید کرد: وقتی مردم ایران میبینند خارجیها ورود پیدا کرده اند میدانند که اینها عملا برنامه ریزی از طرف دشمن است.
رسانه ملی در تبیین طرح اصلاح قیمت بنزین بسیار خوب عمل کرد
رئیس دفتر رئیس جمهور، ایفای نقش رسانه ملی، قبل و پس از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین را بسیار خوب دانست و از آن قدردانی کرد.
آقای واعظی، در پاسخ به پرسشی درباره انتقاد برخی کارشناسان از نحوه اطلاع رسانی دولت در موضوع اصلاح قیمت بنزین، گفت: محور کل امور در این خصوص از مدتها قبل به وزیر کشور داده شده بود.
وی افزود: وزارت کشور کمیتههای مختلفی برای اجرای این طرح ایجاد و تقسیم کار کرده بود و طبق گزارشهایی که در گذشته و امروز در جلسه هیئت دولت ارائه شد، کمیتهای که مسئولت تبلیغات را بر عهده داشت صدا و سیما بود و در این گزارش اعلام شد که پیوست رسانهای هم داشتند.
آقای واعظی با بیان اینکه رسانه ملی مسئولیتش را در این خصوص به نحو احسن انجام داده است، گفت: صدا و سیما نمیتوانست طرحی که زمان اجرایش از جانب وزیر کشور، محرمانه تعیین شده بود اعلام کند و کسی حق نداشت به گونهای تبلیغ کند که معلوم باشد پنجشنبه شب اجرا میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور بار دیگر افزود: این نحوه از اقدام از هر نظر کار درستی است و صدا و سیما به عنوان مسئول کمیته تبلیغات، وظایفش را قبل و بعد از اجرای این طرح تاکنون بسیار خوب ادا کرده است.
آقای واعظی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درآمد حاصل از اجرای این طرح قرار است به مردم بازگردد، پس ذخیره بنزین اصلاً چه عایدی برای دولت دارد؟ گفت: نخست آنکه به علت ارزان بودن بنزین مصرف این فرآورده به سرعت بالا میرفت و با ادامه این روند دوباره به جایی میرسیدیم که باید وارد کننده بنزین باشیم و باید این روند را مدیریت میکردیم.
وی افزود: بر اثر گرانیهای اخیر قشرهای گستردهای از مردم تحت فشار بودند و ما مجبور بودیم که از افرادی که بنزین بیشتری مصرف میکنند و وضع مالی بهتری دارند، بگیریم و به کسانی که یا اصلاً بنزین استفاده نمیکنند یا استفاده کمتری دارند، بدهیم.
آقای واعظی گفت: پس ما دو عایدی داشتیم، نخست مدیریت مصرف بنزین و دیگر آنکه باید به ۶۰ میلیون نفر کمک معیشتی تعلق میگرفت.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این پرسش که برخورد با بازداشت شدگان اغتشاشات اخیر چگونه باید باشد؟ افزود: قوه قضائیه و دستگاههای امنیتی به این موضوع رسیدگی خواهند کرد، اما حرفی که سخنگوی قوه قضائیه در این باره گفت سخن درستی است.
وی تأکید کرد: افرادی که فریب خورده اند باید مجازاتشان کمتر باشد، اما کسانی که سازمان یافته آمدند و با این همه آتش افروزی، خسارت وارد کردند، قطعاً باید مجازات شوند، این حق مردم و بیت المال است و نمیشود به راحتی از آن گذشت.
انتقاد واعظی از برخورد دوگانه سازمان ملل در گزارشهای حقوق بشری
رئیس دفتر رئیس جمهور، اقدام کمیته سوم سازمان ملل متحد در ادعای نقض حقوق بشر در کشورمان را برخوردی دوگانه و سیاسی دانست و به شدت از آن انتقاد کرد.
آقای واعظی گفت: در همین منطقه کشورهایی مانند عربستان سعودی هستند که مجلس، آزادیهای سیاسی، اجتماعی، روزنامه و حزب ندارند، اما هیچکس کاری با آنها ندارد.
وی افزود: به همین علت افکار عمومی در دنیا نیز این برخوردهای دوگانه را به خوبی متوجه شده است و کسی به این گزارشها استناد نمیکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین درباره مرجع تصمیم گیری درباره قطع اینترنت در کشور، گفت: همان نهاد کنترل کننده آشوب ها، یعنی شورای عالی امنیت ملی کشور هر روز تشکیل جلسه میداد و رویدادها را بررسی میکرد تا تصمیمات مشخصی را برای امنیت ملی بگیرند.
آقای واعظی افزود: یکی از تصمیمات همین بود که مجبور بودند، چنین تصمیمی را بگیرند.
وی در پاسخ به این پرسش که اینترنت چه زمان وصل میشود؟ گفت: اگر روند آرامش همین طور باشد ممکن است در آینده بسیار نزدیک وصل شود.