موضع گیری امریکا در باره شهرک های صهیونیست نشین علاوه بر اینکه هدیه ای به نتانیاهو بود، روشن کرد که اتکا به این کشور و دل بستن به مذاکره برای دستیابی به حقوق فلسطینی ها سرابی بیش نیست.
ترامپ در سال 2017 بر خلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه 242 قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل شناسایی کرد . یک سال بعد او سفارت امریکا از تل آویو را به قدس منتقل کرد و پس از آن هم با زیر پا گذاشتن قطعنامه های شورای امنیت حاکمیت رژیم صهیونیستی را بر بخش اشغالی جولان به رسمیت شناخت.
روز دوشنبه مایک پمپئو وزیر امور خارجه امریکا هم با حمایت از ساخت شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری اعلام کرد: "شهرک سازی اسرائیل در کرانه باختری مغایر با قوانین بین المللی نیست."
موضع گیری پمپئو از نظرزمانی در شرایطی است که نتانیاهو پس از برگزاری دو دور انتخابات پارلمانی نتوانست به اکثریت مطلق در کنیست دست یابد و در تشکیل کابینه با شکست روبرو شد. او همچنین با پرونده فساد مالی روبروست و از طرفی شکست بنی گانتس سرکرده ائتلاف آبی – سفید درتشکیل کابینه، احتمال اینکه برای سومین بار انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار شود تقویت کرده است. بنابر این موضع پمپئو را می توان هدیه ای برای نتانیاهو دانست تا بتواند در تبلیغات انتخاباتی موقیعت را خود را با جلب نظر صهیونیست ها تقویت نماید.
از سوی دیگر این موضع گیری نشان داد که طرح معامله قرن در عمل در حال اجراست و امریکا با قانونی دانستن ساخت شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری دست رژیم صهیونیستی را برای اشغال بیشتر سرزمین های فلسطینی باز گذاشته و در عمل احتمال تشکیل کشور فلسطینی را از بین برده است. بر اساس گزارش شبکه العالم، پس از این موضع گیری نتانیاهو توافق خود را با به راه انداختن مجدد پرونده الحاق دره اردن به اراضی اشغالی اعلام کرد.
قرار است روز چهارشنبه 29 آبان ماه شورای امنیت موضع آمریکا درخصوص شهرک سازیها را بررسی کند آن هم در حالیکه حتی اگر این شورا در حمایت از حقوق فلسطینی ها قطعنامه ای صادر کند با تهدید وتو از سوی امریکا روبرو خواهد بود. ضمن اینکه رژیم صهیونیستی در عمل به هیچ یک از قطعنامه های مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل در خصوص مسئله فلسطین اعتباری قائل نشده و گام به گام در سایه حمایت امریکا و فرصت سازی مجامع بین المللی از طریق دعوت به مذاکرات بی نتیجه، در حال زمینه سازی برای تشکیل کشور خالص یهودی در سرزمین های فلسطینی است.
رژیم صهیونیستی برای مهیا شدن چنین طرحی قانون اسراییل سرزمین یهودی را در کنیست به تصویب رسانده و در عمل زمینه را برای اخراج فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی 1948 فراهم کرده است. با اینکه فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی 1948 برای اولین بار موفق شده اند که 15 کرسی در کنیست به دست آورند اما بعید است که این اجازه به آنها داده شود که در کابینه نماینده داشته باشند. در این ارتباط موضع نتانیاهو قابل تامل است که بر اساس گزارش روسیا الیوم گفته تشکیل دولت با حضور اعراب برای یک لحظه هم ممنوع است. او افزوده است این موضوع به امنیت اسرائیل ضربه میزند و منجر به تهدید وجودی اسرائیل میشود.