عضو فرهنگستان علوم: من نویسنده، شما دانشجو، اساتید و رسانهها همگی وظیفه داریم جامعه را به سمت کتاب و جستجوی حقیقت پیش ببریم.
وی با اشاره به کتابخانههای فاطمهها که در منطقهای محروم با تعداد معدودی کتاب حالا کتابخانه عظیمی ساخته اند افزود: اگر امروز ویلدورانت اینجا بود و این موفقیت را میدید پاسخ خود را میگرفت که فقر علت جهل نیست! و از درون جامعه فقیر و مستمند، مغزهای متفکری بیرون میآید که قافله جهل را در هم میپیچد.
آیت الله محقق داماد گفت: آنچه موجب جهل است توجه نداشتن است، بازگشت به خویشتن، جهل را از بین میبرد مجدد در خویش بیندیشید و نگویید این هست و جز این نیست، فکر و مطالعه کنید کتاب بنویسید گاهی یک جزوه یک مقاله، یک جامعه را دگرگون میکند.
این مجتهد و حقوقدان برجسته با اشاره به آیههایی از قرآن کریم افزود: ایمان داشتن یعنی همواره در راه جستجو و پیدا کردن حقیقت بودن است، ایمان به معنای ایستایی فکر نیست، ایمان همیشه در حال افزایش و مومن کسی است که در جستجوی حقیقت و اهل گفتگوست، اما انسان دگم، ایستاست و حاضر به گفتگو نیست.
وی گفت: باید بگوییم من به این فکر رسیده ام و آماده ام که گفتگو کنیم اگر میگوییم قانون قبل از قانون اگر میگوییم دموکراسی قبل از دموکراسی، دیگران را تحمل کنیم فقط خودمان را حق ندانیم تحمل و تسامح داشته باشیم و نگوییم دیگری باطل است بگوییم من در جستجوی حقم دیگری هم در جستجوی حق است.
آیت الله محقق داماد با تاکید بر اینکه من یقین ندارم به حقیقت رسیده ام، اما یقین دارم که در مسیر پیدا کردن حقیقت هستم افزود: این کار را من نویسنده، شمادانشجو، اساتید و رسانهها وظیفه داریم انجام دهیم و جامعه را به جستجوی حقیقت ببریم.
وی گفت: ما در جامعه متحرک و پویایی زندگی میکنیم که خون شهیدان آن را ساخته و ما این خونها را گرامی میداریم و دستشان را میبوسیم و در راه حقیقت قدم به پیش بر میداریم.