مایک پمپئو: "شهرک سازی اسرائیل در کرانه باختری مغایر با قوانین بین المللی نیست."
آمریکا حتی نمیتواند نقش میانجی را در تحولات اراضی اشغالی به صورت تصنعی بازی کند.
آسوشیتدپرس دیروز گزارش داد: آمریکا قصد دارد اعلام کند شهرک های یهودی نشین (صهیونیست نشین) در کرانه باختری مغایر با قوانین بین المللی نیست.
پس از آن مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هم ادعا کرد: "شهرک سازی اسرائیل در کرانه باختری مغایر با قوانین بین المللی نیست."
نتانیاهو نیز در واکنش گفت: "تصمیم آمریکا درباره شهرک های یهودی نشین (صهیونیست نشین)، خطایی تاریخی را اصلاح می کند".
ظاهرا دولت ترامپ مثل مسائل دیگر بدون توجه به حافظه و تجربه تاریخی خود - یعنی تجربه دولتهای پیشین این دو کشور - از موضوع میانجیگری دولت اوباما عقب نشینی کرده است.
البته دولت اوباما در ظاهرا موضعی میانجیگرانه اتخاذ کرد تا بتواند بیشتر در خدمت اهداف رژیم صهیونیستی باشد.
این تغییر موضع ناشی از شکست سیاست حمایت یکجانبه دولتهای پیشین - بخصوص دولت جرج بوش پسر - از رژیم صهیونیستی بود.
حمایت از شهرک سازی اولین گام دولت ترامپ برای فاصلهگیری از موضع میانجیگری بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیان نبود. این دولت پیش از این با حمایت از استقرار سفارت آمریکا در بیت المقدس و طرح معامله قرن و ... فاصله گیری از این موضع را آغاز کرده است.
با وجود حمایت آمریکا از شهرک سازی رژیم صهیونیستی پمپئو در ادامه ادعا کرد: "ما به حل مسئله فلسطین از طریق گفتگو تشویق میکنیم".
شاید دولت کنونی آمریکا با فاصله گرفتن از موضع میانجی گری قصد دارد وانمود کند میانجی گری پیشین دولت آمریکا فرصتی برای فلسطینیان بوده است، فرصتی که آنها قدر آن را ندانسته اند. اما بیش از شش دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی و حمایتهای بیدریغ و همیشگی آمریکا از این رژیم دیگر جایی برای تاثیرگذاری این گونه رقصهای دیپلماتیک بر دیدگاه مردم و مقاومت فلسطینی وجود ندارد و مردم و مقاومت فلسطینی میدانند تنها گزینه پیش روی آنها مقاومت و استقامت بر مقاومت است.
---------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی