رئیس جمهور با اشاره به اینکه حضور نظامی آمریکا مشکلات افغانستان را دو چندان کرده است، گفت: ایران از تلاشهای همسایگان برای حل مشکلات کشورهای منطقه استقبال میکند.
رئيس جمهور اهمیت تقویت روزافزون روابط اقتصادی دو کشور را مورد تأکید قرار داد و افزود: روابط تهران – اسلام آباد، در زمینه اقتصادی باید به بالاتر از سطح فعلی برسد و نباید دو طرف به این میزان از روابط اقتصادی و تجاری رضایت بدهند و باید با تلاش مضاعف، ساز و کارهای بهتری را برای توسعه تجارت و روابط اقتصادی و رسیدن به جایگاه مطلوب در این عرصه با رفع موانع موجود، فراهم کنند.
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران خط لوله صلح را تا مرز پاکستان رسانده است و کاملاً آمادگی داریم در این زمینه همکاریهای خود را به نتیجه برسانیم. همچنین آمادگی داریم تمهیداتی فراهم کنیم که شرکتها و تجار دو کشور بتوانند روابط گستردهتری با یکدیگر داشته باشند.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت توجه به امنیت مرزهای دو کشور را مورد تأکید قرار داد و افزود: خوشبختانه شاهد تحولات مثبتی در این زمینه هستیم و اطمینان داریم با ارادهای که در دو طرف وجود دارد به راحتی میتوانیم با معضل قاچاق و قاچاقچیان و ناامن کنندگان مرزهای دو کشور مقابله کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به تحولات و مسایل مهم منطقه، گفت: معتقدیم در زمینه مسایل و روابط منطقهای همه باید در راستای برقراری صلح، آرامش و ثبات با یکدیگر همکاری کنند.
آقای روحانی همچنین با اشاره به وضعیت کشور افغانستان، افزود: در خصوص افغانستان همه میدانیم آنچه راهگشا خواهند بود مشارکت همه گروهها و اقوام در سرنوشت افغانستان است و این مردم افغانستان هستند که میتوانند در کشور خود بدون دخالت قدرتهای خارجی تصمیم بگیرند.
رئیس جمهور گفت: بدون تردید وجود پایگاههای نظامی و حضور نظامی آمریکا بر مشکلات افغانستان را افزوده است.
آقای روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان از ظرفیتها و فرصتهای بزرگی برای تحکیم و تعمیق روابط و همکاریهای مشترک دارند و میتوانند فعالیتهای مشترکی در راستای منافع بلند مدت دو کشور و منطقه داشته باشند.
رئیس جمهور همچنین حضور فرمانده ارتش پاکستان در تهران و ملاقات با سردار باقری و مقامات نظامی ایران را به معنای استحکام فوقالعاده روابط دو کشور دانست و گفت: اینگونه دیدارها و رفت و آمدها میتواند در استحکام و نزدیکی روابط دو کشور بسیار مفید باشد.
ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران و پاکستان دو کشور همسایه و دو ملت برادر و دوست هستند و باید اتحاد و برادری خود را به دنیا نشان دهد، افزود: هیچ کشوری نمیتواند روابط پاکستان و ایران را تحت شعاع قرار دهد و امروزه شاهد جنگ میان برخی برادران مسلمان هستیم، لذا باید در جهت نزدیک شدن روابط کشورهای دوست و برادر مسلمان به یکدیگر تلاش کنیم.
فرمانده ارتش پاکستان گفت: پاکستان از همه ظرفیتها و روشهای مختلف برای توسعه سطح همکاریهای روابط تجاری و اقتصادی استفاده خواهد کرد و آمادگی دارد همکاریهای فعلی را به سطح بسیار بالاتری ارتقاء دهد.
وی با تأکید بر اینکه باید مرزهای دو کشور، مرزهای صلح و برادری باشد، افزود: امروز برای برقراری امنیت در مرزهای دو کشور ملاقاتهایی در تمام سطوح بین مقامات تهران و اسلامآباد وجود دارد و بایستی مرزهای دو کشور مرزهای صلح و برادری باشد تا از طریق آن روابط اقتصادی و تجاری گسترش یابد.
در این دیدار دو طرف بر همکاریهای منطقهای و استفاده از ظرفیتهای ارتباطی برای توسعه صلح و امنیت در خلیج فارس و دریای عمان تأکید کردند.
رئیس جمهور همچنین، استوارنامه سفرای جدید سوئد، استرالیا، یمن، زیمباوه و کامبوج در تهران را دریافت و با آنان گفتگو کرد.
افزون بر آن، سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در ۹ کشور پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رئیس جمهور دیدار و گفتگو کردند.
روحانی در مراسم دریافت استوارنامه سفیر جدید استرالیا: رئیس جمهور گفت: آمريکا مانند سایر کشورهاست و تحریمهای این کشور یک اشتباه بزرگ سیاسی، اقتصادی و اقدامی علیه مقررات و قطعنامههای بینالمللی است. |
روحانی هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید یمن: رئیس جمهور گفت: ایران با تمام توان پشتیبان مردم یمن در مسیر استقرار صلح و ثبات در این کشور و پیشبرد مذاکرات یمنی – یمنی است. |
روحانی هنگام دریافت استوار نامه سفیر جدید سوئد در تهران: |
روحانی هنگام دریافت استوارنامه سفیر آکرودیته کامبوج در تهران: رئیس جمهور: ایران و کامبوج در زمینههای اقتصادی و تجاری ظرفیتهای بسیار خوبی برای گسترش و تعمیق روابط دارند که باید از این ظرفیتها استفاده کنند. |
روحانی هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید زیمبابوه: رئیس جمهور: ایران از توسعه بیش از پیش روابط فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با جمهوری زیمبابوه استقبال میکند. |
پیش از عزیمت به محل ماموریت خود سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در ۹ کشور پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رئیس جمهور دیدار و گفتگو کردند. |