استان کرمانشاه در سال ۲۰۲۰ میلادی میزبان رویداد جهانی گردشگری روستایی است، رویدادی که بهره گیری از آن بی تردید فرصتهای بی نظیری را برای توسعه در زمینههای مختلف از جمله فرهنگی و اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
در تاریخ این منطقه حتما رد پای انسانهای نخستین را خواهی یافت، در غار دو اشکفت به اولین سکونتگاه انسانهای نخستین خواهی رسید یعنی دهها هزار سال پیش..
دیباچه مهر و دوستی را فرهاد بر دیوار تراش بیستون حک کرد و نظامی آنرا در نظم و نثر شیوا و نابش به رشته تحریر در آورد و درمنشوری شیرین به همگان عرضه کرد
در طاقبستان تاریخ عصر ساسانی است که بر سنگ نگارهها حک شده، سنگ نگاره خسرو پرویز سوار بر شبدیز...
در این استان تاریخی نه چندان آشنا برای گردشگران که البته آن هم از حیث ناهمخوانی تعداد گردشگران نسبت به طبیعت و آثار بکرش نشات میگیرد شگفتیهای فراوان وجود دارد مثلا در مسیر قصرشیرین و براساس پژوهشهای اخیر باستانشناسی، کشفیات بدست آمده همچون دیوار «چین ایران» روایتگر ناگفتههای فراوانی در دل تاریخ این منطقه است...
در گذر از این استان باستانی با آثار تاریخی بی شمار و در تعقیب صدای دلنشین آب به چشمه بل میرسی، در نزدیکی این چشمه زیباست که روستای سنگی هجیج خود نمایی میکند، روستایی با دیدنیهای فرهنگی... البته نظیراینگونه روستاها با جذابیتهای فراوان در استان کرمانشاه کم نیست.
به گفته قادری مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه قرار است ۷۰ روستای استان در رویداد جهانی سال ۲۰۲۰ میلادی با موضوع گردشگری روستایی و اکوتوریسم مشارکت کنند، رویدادی بین المللی که کرمانشاه میزبان آن است و پیش بینی میشود آثار مثبتی در جذب گردشگران به همراه داشته باشد و منجر به رونق اقتصادی منطقه گردد.
درباره ۲۰۲۰
سازمان جهانی گردشگری رویداد گردشگری روستایی را به منظور معرفی آثار بکر و توسعه اکوتوریسم برگزار میکند استان همدان یکی از میزبانان این رویداد بین المللی در سال ۲۰۱۸ بوده است.
در یکی دو سال اخیربا پیگیری مسئولان تلاش شد تا از بین گزینههای مختلف برای میزبانی، کرمانشاه بطور رسمی ومحوری میزبان برگزاری این رویداد جهانی شود، بر همین اساس تفاهمنامهای بین رییس سازمان گردشگری جهانی و رییس سازمان میراث فرهنگی به امضا رسید و نامه رسمی میزبانی استان کرمانشاه برای این اجلاس جهانی یعنی ۲۰۲۰ به بازوند استاندار کرمانشاه ابلاغ شد تا مسیر کرمانشاه از استانی که مبدا گردشگری است به سمت مقصد گردشگری هموار گردد.
سازمان جهانی گردشگری یکی از نمایندههای سازمان ملل است که در ارتباط با امور جهانگردی تحقیق میکند این سازمان در شهر مادرید اسپانیا مستقر است.
جامعه هدف در رویداد بزرگ فرهنگی ۲۰۲۰ اکوتوریسم و بومگردی است، اکوتوریسیم یعنی نوعی نگرش خاص و آینده نگرانه به مقوله گردشگری که ایجاد اشتغال برای ساکنان بومی منطقه، ترغیب به حفظ محیط زیست، احیا و حفظ آداب ورسوم از نتایج این نگرش است.
از سوی دیگر ایجاد ارتباط بین مردم بصورت وسیعتر، توسعه عمران و آبادانی با ایجاد زیرساختها، ارتقا فرهنگ، توسعه گردشگری و ارزش افزوده از دیگر مزایای این رویداد بزرگ بین المللی است.
سالاری معاون عمرانی استانداری کرمانشاه ایجاد و گسترش زیرساختهایی همچون هتلینگ، سنگفرش روستاها، راهسازی و خدمات عمومی را از نیازهای برگزاری این رویداد عنوان میکند.
قادری مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه میگوید: با تدوین برنامه های مقدماتی برای ۲۲ دستگاه تعریف وظایف شده است یعنی برنامه ریزی و زمانبندی صورت گرفته است.
پاسخ به چند سوال
در پاسخ به استدلالی اینچنینی که چرا استانی نظیر کرمانشاه با ظرفیتها و قابلیتهای فراوان در جذ ب گردشگر موفق عمل نکرده به سوالاتی متفاوت برخورد می کنیم آیا نبود یک برنامه منسجم زمینه رشد گردشگر را فراهم نکرده است ؟واینکه آیا وجود بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی شده از حیث طبیعی و تاریخی نمیتواند گویای تنوع در جذابیتهای این استان باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان میگوید جذب گردشگر هزینه ، اعتبار و برنامه می خواهد ، قادری اضافه می کند که گردشگری باید در اولویت برنامه ها قرار گیرد و این نگرش در سالهای پیشین هم باید مورد توجه قرار می گرفت.
ضرورتهای حفظ توریست
تقریبا همه انسانها سفر را دوست دارند، توریسم یک صنعت پولساز است و توریست هم نیاز به تنوع دارد در این میان توجه به ایجاد جلوههای بصری و ایجاد سازههای،برنامه ریزی عملی و به موقع برای پذیرایی از گردشگران همراه با نگاه همه جانبه به این فرصت مناسب شاید از اقدامات بدیهی و از پیش تعیین شده مسئولان به منظور آمادگی برای برگزاری گردشگری روستایی ۲۰۲۰ باشد تا گردشگران، مشتری یکباره نه بلکه چندین باره آثار طبیعی و تاریخی استان کرمانشاه شوند.
با توجه به این نکات است که میتوان گفت: رویداد جهانی ۲۰۲۰ میتواند زودبازده هم باشد و گردشگران مروجانی برای بازگویی ناگفتههای شهر من در سطح جهان و فرصتی برای توسعه آن قلمداد گردند.
*گزارشگر" سحر پیرویسی