طرح آموزش کنترل بیماری دیابت و آموزش ارتقای سلامت در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در نشست اعضای کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بیماری دیابت و بهداشت و سلامت استان، طرح آموزش کنترل بیماری دیابت و آموزش ارتقای سلامت استان بررسی و مقرر شد برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت، برنامه های آموزشی و رژیم غذایی مناسب در دستور کار قرار گیرد و برای افزایش سطح سواد سلامت در جامعه تلاش شود.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی و دبیر این کارگروه گفت: میزان ابتلا به بیماری دیابت در کشور 11 درصد و این میزان در استان 6 و شش دهم درصد است و علی رغم اینکه این آمار در استان مرکزی پایین تر از کشور است بایستی با برنامه های آموزشی و ورزش و تحرک از شیوع این بیماری در استان جلوگیری شده و با همکاری انجمن دیابت استان و دانشگاه علوم پزشکی سطح سواد سلامت در این حوزه افزایش یابد.
سجادی در ادامه با بیان اینکه استان مرکزی دومین استان کشور از لحاظ میزان تصادفات است، افزود: مقرر شد گفتمان مجامع سلامت استان به این مبحث اختصاص یابدو تلاش کنیم تا آمار تصادفات در استان کاهش یابد.
همچنین در این نشست با توجه به اینکه در هفته کتاب و کتابخوانی قرار داریم گزارشی از وضعیت کتاب و کتابخانی در استان ارائه شد و با توجه به اینکه سرانه مطالعه در کشور پایین است و حدود 13 دقیقه در روز است مقرر شد با برنامه های تبلیغی و فرهنگی سرانه مطالعه افزایش یابد.
بررسی و پیگیری پایین بودن کیفیت آب شرب و وضعیت بهداشت برخی از روستاهای شهرستانها از دیگر مواردی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد این مسئله بطور جدی در دستور کار فرمانداران شهرستانها قرار گیرد و ظرف مدت یک ماه این مسئله حل شود تا کیفیت آب شرب در این روستاها بهبود یابد و مردم دسترسی به آب شرب سالم داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری نیز در این نشست گفت: دانشگاه علوم پزشکی و انجمن دیابت استان با ارتباط مستمر با آموزش و پرورش، آموزشهای لازم برای مقابله با دیابت را از همان سنین پایین به دانش آموزان آموزش دهند.
اکرمی همچنین در خصوص پایین بودن کیفیت آب شرب برخی روستاهای شهرستانها نیز افزود: بحث بهداشت آب شرب مردم بسیار مهم است و فرمانداران شهرستانها مکلفند ظرف مدت یک ماه در روستاهایی که با این مشکل مواجه اند مسئولیت اجرایی آن را از دهیاران گرفته و در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار دهند و مشکل بهداشتی این روستاها مرتفع شود.
وی در خصوص میزان تصادفات در استان هم گفت: این آمار پذیرفتنی نیست و بایستی همه دستگاه ها متعهدانه وظایف خویش را انجام دهند تا آمار تصادفات در استان کاهش یابد.