در جلسه فوقالعاده کمیسیون تنظیم بازار آذربایجان شرقی آخرین وضعیت بازار کالاهای اساسی پس از افزایش قیمت بنزین بررسی شد.
محمدرضا پورمحمدی با اشاره به اینکه افزایش قیمت بنزین تأثیر چندانی بر روی قیمت تمامشده کالاهای تولیدی ندارد، افزود: هرگونه افزایش قیمت کالاهای اساسی به بهانه افزایش قیمت بنزین ممنوع است و دستگاههای مسئول باید به صورت جدی بر این موضوع نظارت کنند.
وی افزود: دولت از محل درآمدهای حاصل از این تصمیم و برای کاهش آثار تورمی آن، تسهیلات ویژهای برای مردم در نظر گرفته است که به زودی اجرایی خواهد شد.
وی بر رصد مستمر قیمتها از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت تأکید و خاطرنشان کرد: سیاست اصلی ستاد تنظیم بازار، ممنوعیت هرگونه افزایش قیمت به بهانه افزایش قیمت بنزین است و زمینههای سوءاستفاده در این خصوص باید از بین برود.
پورمحمدی همچنین با اشاره به سوءاستفاده برخی افراد یا جریانهای معاند از این موضوع، خواستار مواجهه منطقی و به دور از تنش با واکنشهای بازار و جامعه شد و گفت: هیچ اقدامی نباید موجب اخلال در زندگی مردم شود.
علی جهانگیری به نگرانی مردم از افزایش قیمت سایر کالاها اشاره کرد و گفت: تأثیر افزایش قیمت حاملهای انرژی بر روی تورم عمومی، بیشتر از 4 درصد در طول سال نیست و هرگونه افزایش قیمت بیشتر از این رقم، مصداق سوءاستفاده از فضای به وجود آمده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاههای نظارتی باید به صورت مستمر و نظاممند، وضعیت بازار و قیمت کالاهای اساسی را رصد کنند که البته این کار باید بدون تنش و با خویشتنداری صورت گیرد.
حبیب امینزاده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز با اشاره به فعال بودن سامانه 124 برای دریافت گزارشهای مردمی از هرگونه افزایش قیمت کالاها گفت: بازرسان این سازمان و اتاق اصناف به صورت گسترده در سطح عرضه حضور دارند و هر نوع تغییرات قیمتی را رصد میکنند.
یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هم افزایش قیمت بنزین را تصمیمی درستی دانست و با بیان اینکه بخش خصوصی از این تصمیم منطقی حمایت میکند، خواستار برخورد منطقی با واکنشهای بازار و جامعه نسبت به این تصمیم شد.