رئیس سازمان غذا و دارو، فوت یکی از بیمارانای بی (پروانهای) را به علت نبود پانسمان تکذیب کرد.
وی افزود:، اما اینکه بخاطر کمبود دارو یا تجهیزات پزشکی بیماری در کشور فوت کند، کذب محض است توانمندی کشور در زمنیه علمی و صنعتی باعث شده است که دشمن نتواند برنامه ریزی خود را برای اعمال فشار به جامعه بیماران پیاده کند.
شانه ساز گفت:: برای پانسمان بیمارانای بی (پروانهای) برنامه ریزی شده بود که با مشکل مواجه شوند که موفق نشدند، اما الان ذخیره مناسب داریم و مقداری هم بنا بر برنامه ریزیهای انجام شدهای که در نظر داشتیم در حال حمل است و شایعاتی که در این زمینه مطرح شده صحیح نیست.
کاهش ۵۰ درصدی نسخههای آنتی بیوتیک دار
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با نظارتهای انجام شده در ۱۰ سال گذشته با هدف منطقی شدن مصرف دارو از ۴۰ درصد نسخههایی که انتی بیوتیک داشتند هم اکنون این آمار به ۲۰ درصد رسیده که باز هم از استاندارد بین المللی بیشتر است.
آقای محمدرضا شانه ساز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما درباره مصرف بالای آنتی بیوتیکها در کشور که بنابر برخی گزارشها تا ۱۶ برابر استاندار جهانی است گفت: مشکل ما در کشور بد مصرف کردن داروست تا جایی که خیلی از اقلام دارویی را که نباید مصرف کنیم از استاندارد جهانی بیشتر مصرف میکنیم، مثل انتی بیوتیکها و برخی داروها که باید مصرف شود همچون داروهای بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون و دیابت کمتر از آمار بین المللی مصرف میشود که هر دو نگران کننده است.
وی افزود: مصرف زیاد آنتی بیوتیکها باعث ایجاد مقاومت میکروبی میشوند در نتیجه زمانی که باید از انتی بیوتیکها برای درمان استفاده شود دیگر جوابگو نیست.
آقای شانه ساز درباره کم مصرف کردن دارو نیز گفت: بیماران دیابتیک، بیمارانی که فشار خون بالا دارند و یا بیماران قلبی عروقی که باید از دارو برای کنترل بیماری خود استفاده کنند، تا بروز عوارض آن را استفاده نمیکنند، از این رو دچار عوارض شدید بیماری خواهند شد که هزینه سنگینی به اقتصاد سلامت و خانوادهها وارد میکند.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره داروهایی که مصرف بالا دارند گفت: از نظر تعداد، مسکنها و انتی بیوتیکها و از نظر ریالی داروهای خاص و داروهای تهیه شده با فناوریهای برتر (های تک) که یا یارانهای یا تحت پوشش حمایتهای وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر، در صدر هستند.