پرداخت کمک یارانهای به کشاورزان خسارت دیده از سیل در استان مرکزی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از اختصاص 340 میلیارد ریال کمک یارانهای به کشاورزان خسارت دیده از سیل در استان خبر داد و گفت: پرداخت این کمکها از امروز آغاز شد.
کتانفروش افزود: 680 میلیارد ریال کمک یارانهای بر اساس مصوبات هیات دولت به استان مرکزی ابلاغ شد که 50 درصد این منابع مالی برای پرداخت به خسارت دیدگان سیلاب بهار امسال در استان تخصیص یافتهاست.
او گفت: جاری شدن سیلاب بهار امسال در استان مرکزی سه هزار و510 میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی استان مرکزی وارد کرد که گزارش این خسارتها تهیه و به مدیریت بحران کشور ارسال شد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در ادامه افزود: 2 هزار و 333 تولیدکننده بخش کشاورزی استان متقاضی ثبت نام در سامانه سجاد بودند که با توجه به اینکه این سامانه برای نخستین بار در اختیار استانها قرار گرفت هزار و 706 نفر موفق به ثبت نام اولیه در این سامانه شده و اکنون می توانند از کمک های یارانهای و تسهیلات ارزان قیمت بهره مند شوند.
کتان فروش گفت: ثبت نام627 نفر در این سامانه تکمیل و کد پیگیری آنان صادر شده و پیگیری صدور کد پیگیری بقیه ثبت نام شدگان از استانداری، وزارت کشور و جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
او همچنین افزود: ثبت نام 700 نفر از خسارت دیدگان سیلاب امسال در سامانه سجاد انجام نشده که درخواست هایی برای ثبت نام این افراد به وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه های مربوطه ارسال شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از تخصیص 650 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت برای پرداخت به خسارت دیدگان سیلاب بخش کشاورزی استان خبرداد و گفت: این تسهیلات برای پرداخت در اختیار هشت بانک عامل استان قرار گرفته و اکنون آمادگی پرداخت این تسهیلات به خسارت دیدگان بخش کشاورزی وجود دارد.
او افزود: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به بخش کشاورزی استان مرکزی از هفته گذشته در شهرستانهای فراهان و خمین آغاز شده و تا کنون این تسهیلات توسط بانک کشاورزی به 343 نفر از خسارتدیدگان بخش کشاورزی استان مرکزی پرداخت شدهاست.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: جاری شدن سیلاب به 793 مورد از زیر ساختهای بخش کشاورزی این استان خسارت وارد کرده و 180 میلیارد ریال منابع مالی برای لایروبی قنوات، اصلاح جاده های بین مزارع، کانالهای آبیاری و ایستگاههای پمپاژ اختصاص یافتهاست.
کتان فروش در پایان افزود: پیش بینی می شود ظرف مدت ۲ تا سه هفته آینده کمکهای یارانه ای و معرفی خسارت دیدگان بخش کشاورزی به بانک های عامل پایان یابد.
استان مرکزی با 90 هزار بهره بردار جزو 10 استان برتر کشور در بخش کشاورزی است.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.