دبیر همایش بزرگ روز جهانی دیابت گفت: دو سوم علل مرگ در دیابتیها علل قلبی است.
وی افزود: غربالگری رایگانی را برای افراد انجام دادیم تا هشداری برای پرودیابت مشخص شود تا افراد با تغییر سبک زندگی خود و تغذیه بتوانند این بیماری را کنترل کنند.
میرهاشمی با بیان اینکه بیماری دیابت از دور ترسناک، اما قابل کنترل است افزود: دیابت مانع زندگیکردن نیست این کلینیک منحصرا برای دیابتی هاست و انواع تخصصهایی را که این افراد نیاز دارند دارد.
دبیر همایش بزرگ روز جهانی دیابت با اشاره به اینکه این کلینیک تمام بیمهها را حمایت میکند، گفت: دیابت اگر درمان نشود یکی از کشندهترین و خطرناکترین بیماری است، اما این بیماری با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری است.
مرجان جمشیدی متخصص قلب و عروق نیز در این مراسم گفت: بیماری دیابت بیماری خاموشی است و ممکن است افراد در آزمایشها و غربالگریها متوجه بیماری خود شوند. این بیماری سیستمیک است که اندامهای مختلف بدن را درگیر میکند لذا باید عوارض آن را در بدن افراد کمتر کنیم.
جمشیدی گفت: گرفتگی عروق قلب و نارساییهای قلبی در افراد دیابتی شایع است که گاهی منجر به سکته میشود. این بیماری اعصاب پوستی را تخریب میکند و سکته خاموش را دنبال دارد.
این متخصص قلب و عروق افزود: دو سوم علل مرگ در دیابتیها علل قلبی است. گاهی با رژیم غذایی مناسب افراد دیابتی نیاز به شروع دارو ندارند هدف ما این است که قند خون را کنترل کنیم تا عوارض آن کمتر شود.
در ادامه مراسم محبوبه آقایی متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات نیز در خصوص تاثیر دیابت بر سیستم عصبی اظهار کرد: سیستم عصبی بدن انسان شامل قسمتهای نخاع، عصب و اتصالات سیستمهای عصبی به مغز است و اگر سیستمهای عصبی با یکدیگر تداخل پیدا کنند فرد به دیابت مبتلا میشود. در واقع بیشتر افرادی که با گرفتگی عروق دست و پنجه نرم میکنند باید نسبت به سایر افراد مراقب سلامتی خود باشند و با تغییر سبک زندگی از دیابت پیشگیری کنند.
او افزود: مبتلایان بالای ۲۵ سال به این بیماری در هر شرایطی باید سلامتی خود را در ارجحیت قرار دهند و در کیف شخصی خود از مواد شیرینی به هنگام کاهش قند خون استفاده کنند تا خطری تهدیدشان نکند.
آقایی گفت: افراد با سن بالا که به این بیماری دچار هستند باید میزان وزن، فشار و قند خون خود را کنترل و از مصرف مواد دخانی بالاخص سیگار اجتناب کنند.
این متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات ادامه داد: تاثیر رگهای مغزی بر روی این بیماری به طوری است که در تنگ شدن آنها فرد دچار سکته مغزی و بعد از آن فراموشی و آلزایمر را برایشان به همراه دارد.
سن مهمترین عامل خطر ابتلا به دیابت است
رئیس انجمن دیابت ایران گفت: حدود ۵ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که البته طبق تحقیقات جهانی نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند.
آقای دکتر کامران نیکوسخن در روز جهانی دیابت گفت: حدود ۵ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که البته طبق تحقیقات جهانی نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند و به یقین آمار مبتلایان بسیار بیشتر از این است.
وی افزود: بسیاری از افراد جامعه، دیابت را تنها به عنوان یک بیماری ساده اختلال در قند خون میشناسند که فرد میتواند پس از ابتلا به آن تا آخر عمر از طریق مصرف قرصهای کاهنده قند خون و در نوع شدیدترش تزریق انسولین به زندگی عادی اش ادامه دهد، اما واقعیت این است که وجود اختلال در قندخون تنها یک بیماری ساده نیست بلکه در صورت شناسایی و مراقبت نشدن میتواند منشا بسیاری از بیماریهای غیرواگیر شده و بسیاری از اعضای مهم و اساسی بدن از جمله قلب، کلیه و چشمها را از بین ببرد.
وی ادامه داد: سن افراد یکی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به دیابت است و توصیه میشود افراد بالای ۴۵ سال از لحاظ دیابت غربالگری شوند و آزمایش قند انجام دهند، چنانچه مشکلی نداشتند باید هر ۳ سال یکبار این آزمایش را تکرار کنند.
آقای دکتر نیکوسخن گفت: ندانستن و آگاهی کم درباره بیماری مزمنی، چون دیابت مشکلی رایج در بین افراد مبتلا به این بیماری است. این امر میتواند منجر به عوارض جدی در بیماران شود و هزینههای سنگینی را به نظام سلامت تحمیل کند؛ بنابراین ضروری است که کارکنان بهداشتی از روشهای مؤثر انتقال اطلاعات برای این افراد استفاده کنند.
وی تصریح کرد: اضافه وزن، سابقه خانوادگی و کم تحرکی از دیگر عوامل مهم ابتلا به دیابت هستند که متأسفانه در برخی استانها این موارد بسیار زیاد است.
وی افزود: مصرف شیرینی جات ما را به دیابت مبتلا نمیکند بلکه این اضافه وزن است که نقش اصلی را دارد به طوریکه هر یک کیلوگرم اضافه وزن، ۵ درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
آقای دکتر نیکو سخن تأکید کرد: برخلاف گذشته که فقط افراد مسن به بیماری دیابت مبتلا میشدند، امروز به دلیل شیوه زندگی و تغذیهای دیابت دیگر متعلق به یک سن و سال نیست و حتی کودکان و نوجوانان نیز به آن مبتلا میشوند.
مدیر عامل انجمن دیابت ایران گفت: دهکده دیابت به عنوان نمادی برای افزایش آگاهی مردم به صورت سیار در پارک لاله به همت شرکتنوو نوردیسک پارس با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و شهرداری در تهران دائر شده که افزایش آگاهی مردم درباره این بیماری بسیار مهم است.
آقای دکتر نیکو سخن افزود: همه مردم باید در مورد دیابت و عوارض آن آگاهی پیدا کنند، زیرا آمار جهانی نشان میدهد اکنون حدود ۴۶۵ میلیون نفر این بیماری را دارند و در کشور ما نیز ۱۱ درصد جمعیت بالغ مبتلا به دیابت هستند.
وی خاطر نشان کرد: در دهکده دیابت قند خون، فشارخون و اسکن کف پای همه مردم رایگان انجام میشود.