بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بامداد جمعه 24 آبان بنزین برای تمام وسایل نقلیه بنزین سوز سهمیه بندی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان، براساس اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، قیمت بنزین معمولی
بر مبنای اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، سهمیه کامل آبان خودروهای شخصی از بامداد روز جمعه 24 آبان ماه به کارت سوخت شخصی آنها واریز میشود و این سهمیه به مدت 6 ماه قابل ذخیره است.
این اطلاعیه افزوده است: استفاده از سهمیه سوخت صرفاً با استفاده از کارت سوخت هوشمند شخصی میسر است.
بر همین اساس، سهمیه خودروهای سواری شخصی بنزینی ماهانه 60 لیتر و دوگانه سوز 30 لیتر خواهد بود. همچنین سهمیه سوخت تاکسی بنزینی ماهانه 400 لیتر و دوگانه سوز 200 لیتر است.
سهمیه سوخت موتورسیکلت ماهانه 25 لیتر تعیین شده است، همچنین وانت کم مصرف بنزینی در ماه 200 لیتر و وانت کم مصرف دوگانه سوز ماهانه 60 لیتر سهمیه سوخت دارند.
بر اساس این اطلاعیه، وانت پرمصرف بنزینی ماهانه 300 لیتر و وانت پرمصرف دوگانه سوز ماهانه 120 لیتر سهمیه دریافت خواهند کرد.
سهمیه سوخت آمبولانسها نیز ماهانه 500 لیتر خواهد بود.
این اطلاعیه همچنین افزوده است: کسانی که تا کنون به هر علت کارت سوخت شخصی خود را دریافت نکرده اند از ساعت آغاز اجرای این طرح، سهمیه سوخت آنها محفوظ است و از این بابت نگران نباشند.
بر اساس این اطلاعیه، افرادی که کارت سوخت ندارند شامل کسانی که تا کنون درخواست صدور المثنی نداده اند یا کسانی که درخواست داده و هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکرده اند و همچنین کسانی که کارت سوخت برای آنها صادر شده، ولی در باجه معطله شرکت ملی پست مانده است سهمیه همه آنها از بامداد جمعه محفوظ است و ذخیره خواهد شد.
اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی میافزاید: نرخ سی ان جی بدون تغییر خواهد بود، برای مسافربرهای بر پایه اینترنت (اسنپ و تپ سی) مشروط بر آن که نرخهای خود را از مقادیر مصوب به تشخیص وزارت کشور تغییر ندهند اعتبار معادل سهمیه مصوب تعلق خواهد گرفت. برای تأمین سوخت خودروهای مسافربر خطی و بین شهری، آژانسهای مسافربری، آموزشگاههای رانندگی تمهیدات لازم اتخاذ شده است که اعلام خواهد شد.
این اطلاعیه میافزاید: به منظور رفاه حال دارندگان خودروها با اولویت وانت بار، مقرر گردید وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور تا یک ماه اینده ضوابط تشویقی برای توسعه مصرف سی ان جی در خودروها را تنظیم کند و به تصویب شورای اقتصاد برساند.
بر مبنای این اطلاعیه، همچنین به خودروهای همه دستگاههای اجرایی دولتی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری سهمیه بنزین تعلق نمیگیرد و این خودروها باید با قیمت هر لیتر 3 هزار تومان بنزین دریافت کنند.
اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی افزوده است: قیمت نفت گاز با کارت سوخت جایگاه دار بدون تغییر باقی خواهد ماند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه هدف از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت و اصلاح قیمت بنزین را حمایت معیشتی از 18 میلیون خانوار عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای نوبخت درباره اطلاعیه شرکت پخش فراورده های نفتی درخصوص اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت و اصلاح قیمت بنزین گفت: این طرح در راستای مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه اجرا می شود.
وی تصریح کرد: در سال های اخیر با افزایش مصرف بنزین کارشناسان اظهار نظر می کردند که اگر بنزین سهمیه بندی شود و در قیمت آن اصلاحی صورت گیرد می تواند باعث کنترل مصرف شود.
اقای نوبخت افزود: دولت در شش سال گذشته فقط دو بار اصلاح قیمت انجام داد و منابعی که از آن حاصل شد بیشتر صرف پرداخت به خانواده های نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی شد.
وی با تأکید بر اینکه این بار نیز رئیس جمهور نظر داشت که اگر قرار است اصلاحی در قیمت بنزین انجام شود حتماً باید منابع آن به مردم پرداخت شود اضافه کرد: از این جهت با تعریفی که صورت گرفت و در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه به تصویب رسید، قرار بر این شد که 100 درصد منابع حاصل از اصلاح قیمت ها و سهمیه بندی به صورت حمایت معیشتی بین خانوارهای مورد نظر توزیع شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه جامعه هدف بیش از 18 میلیون خانوار (بیش از 60 میلیون نفر) را تشکیل می دهد گفت: در همین راستا، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی موظف شد همه منابع حاصل از این برنامه را در یک حساب مشخص که به همین عنوان نزد خزانه افتتاح خواهد شد واریز کند.
اقای نوبخت افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز موظف شد با ضوابطی که دارد( توضیحات بیشتر آن در روزهای آینده اعلام خواهد شد)، فهرستی از این 18 میلیون خانوار یا همان 60 میلیون نفر مورد نظر را آماده کند.
وی گفت: سازمان برنامه و بودجه نیز موظف شد همه مبالغی که به حساب واریز می شود بین این خانوارها که از یک نفر تا پنج نفر هستند به صورت ماهانه در قالب مبالغی بین 55 تا 205 هزار تومان پرداخت کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بنابراین از این به بعد این سازمان هر ماه سه پرداختی خواهد داشت؛ یک حقوق و مزایا و پرداخت های مربوط به طرح های عمرانی که هر ماه از خزانه صورت می گیرد، دوم پرداخت یارانه ها که معمولاً 26 هر ماه انجام می شود و از این به بعد پرداخت دیگری نیز صورت می گیرد که در قالب بسته های حمایت معیشتی خواهد بود.
وی افزود: البته طوری برنامه ریزی کرده ایم که بلافاصله پس از اجرای طرح و حداکثر یک هفته تا ده روز آینده همه وجوه به حساب سرپرست خانوار واریز شود.
نوبخت همچنین تصریح کرد: البته وزارت رفاه موظف شد مازاد بر این 18 میلیون خانوار، هر کسی که خودش را متقاضی دریافت این رقم می داند با ساز و کارهایی که تدارک دیده تقاضای او را بررسی می کند و آنهایی را که مشمول پرداخت قرار می گیرند در فهرست پرداخت قرار دهد و این پرداخت از زمان شروع اجرای این طرح محاسبه و به آنها پرداخت خواهد شد.
وی گفت: سخنگوی دولت در روزهای آینده جزئیات بیشتری را درباره اجرای این طرح اطلاع رسانی خواهد کرد و مسئولان دستگاه های ذیربط نیز آماده ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه هستند.
اقای نوبخت افزود: امیدواریم آثار مثبت این اقدام که با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه انجام می شود و در چارچوب سیاست های حمایتی دولت و مورد تأکید رئیس جمهور است در آینده نزدیک در جامعه مشاهده کنیم.