نخستین دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای کشور در گیلان ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان گفت:این دستگاه با مشارکت ۵ نفرازدانشجویان واساتید دانشگاه و ۳ نفر از سازمان چای کشور تولید و راه اندازی شده است. سیروس بی دریغ افزود: دانشجویان این دانشگاه با هزینه ۵ میلیون تومانی توانستند این دستگاه را در مدت یک سال تولید کنند. وی گفت:دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبزچای در ۲ مرحله با حضور رئیس سازمان چای کشور و روسای دانشگاههای گیلان با نمونهبرداری از ۵۰ مزرعه چای برای بررسی عملکرد دستگاه آزمایش شد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان افزود: در این روش تشخیص کیفیت برگ سبز چای با استفاده از هوش مصنوعی و تکنیکهای یادگیری ماشین بدون استفاده از نیروی انسانی انجام میشود. سیروس بی دریغ گفت: با این روش عدالت بیشتری در نرخگذاری و تشخیص کیفیت به دست خواهد آمد و در درازمدت میتواند به بهبود کیفیت چای خریداری و تولید شده منجر شود. وی از تولید انبوه این دستگاه در سال آینده خبر داد و افزود: این دستگاه برای نخستینبار در کشور ساخته شده و دارای هیچ نمونه مشابه خارجی نیست و میتواند درصد درجه یک، دو یا غیرقابل قبول بودن نمونه برای خرید را تشخیص دهد.