تجربه جهانی نشان می دهد که صندوق های ثروت ملی منابع خود را بر اساس قواعد مشخص به دارایی های از قبیل اوراق بهادار (سهام عام یا خاص)، اوراق بدهی، صندوق های سرمایه گذاری، اوراق مشتقه و سرمایه گذاری مستقیم (املاک، مستغلات و ...) اختصاص داده اند.
پژوهش خبری صدا وسیما: در برنامه اصلاح ساختار بودجه تنظیمی دولت، یکی از بستههای ۹گانه، به موضوع مولدسازی اختصاص دارد؛ به نحوی که دولت بتواند از داراییهای موجود خود، درآمدزایی کند.
بهطور مشخص، موضوع مولدسازی داراییهای دولت، پیش از این نیز مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته بود و در قوانین بودجه سالهای گذشته نیز درج شده بود؛ اما در عمل اتفاق خاصی روی نداده است. در این خصوص بسترسازیهای زیادی صورت گرفته است. گام اول که شناسایی داراییها است، تا حد قابل پذیرشی انجام شده است. وزارت اقتصاد، از سالهای گذشته سامانهای را تحت عنوان سادا (سامانه جامع اموال دستگاههای اجرایی) راهاندازی کرده که اطلاعات بخش قابل توجهی از داراییهای دولت در این سامانه درج شده است. اما تاکنون آن ماحصلی که باید در این خصوص اجرا شود، به نظر می رسد رخ نداده است.
هر چند که بررسی این مسئله نیاز به بررسی دقیق تر و جامع تر دارد، ولی می توان با بررسی کشورهای موفق در این راستا و تطبیق دادن آن با توجه به شرایط اقتصادی- اجتماعی کشورمان مفید واقع باشد؛ لذا تلاش کردیم تا مصاحبه ای با خانم دادگر، مدیرکل اموال دولتی و اوراق بهادار وزارت امور اقتصاد و دارایی در تاریخ 6 آبان 98 انجام دهیم تا این موضوع را دقیق تر مورد توجه قرار دهیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: زهره دانشمندی