برجسته ترین مفسران قرآن در طول تاریخ از ایران بوده اند و این نشانه علاقه مردم ایران به این کتاب آسمانی است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند باتشریح فعالیت های جمهوری اسلامی در ترویج فرهنگ قرآنی، ایران را پیشگام این فعالیت ها در جهان معرفی کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی مهدوی پور که در جمع علما، قاریان وحافظان اهل سنت هند در مراسم پایانی بیستمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در هند سخن می گفت با اشاره به تلاش جمهوری اسلامی ایران در نشر معارف قرآن و فرهنگ قرآنی پس از انقلاب اسلامی گفت: برجسته ترین و بزرگترین مفسران قرآن در طول تاریخ از ایران بوده اند و این نشانه علاقه مردم و دانشمندان ایرانی به این کتاب آسمانی است.
وی افزود: در طول زندگانی پیامبر و پس از آن ۳۵۰ تفسیر نگاشته شد که ۱۰۰ تفسیر آن متعلق به ایران است.
حجت الاسلام مهدوی پور بااشاره به همت مفسران ایرانی در انتقال مفاهیم قرآنی گفت: در ۴۰ سال اخیر ۳۵ تفسیر بزرگ در کشور نوشته شده وبه زبان های مختلف ترجمه شده است.
وی بابیان اینکه در چهار دهه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون قرآن در ایران چاپ شد از انتشار سالانه هشت میلیون جلدی آن خبرداد.
نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند به فعالیت یک شبکه تلویزیونی و یک شبکه رادیویی ویژه قرآن در ایران اشاره کرد و افزود: ۴۵ دانشگاه قرآنی فقط پس از انقلاب اسلامی تاسیس شده است و این اراده ترویج قرآن ایران را بیان می کند.
وی در ادامه به فعالیت های تشویقی در زمینه قرآن آموزی در ایران پرداخت و گفت: تا کنون
۳۵ دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم و ۴۰ دوره مسابقه سراسری (ملی ) در ایران برگزارشده است.
حجت الاسلام مهدوی پور ، اکثر رتبه های حفظ و قرائت قرآن جهان را از آن ایرانیان بیان کرد و افزود : در ایران ۱۰۰ هزار حافظ قرآن وجود دارد که نیمی از آنها حافظ کل قرآن هستند.
وی با تاکید بر اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران پرچمدار فرهنگ قرآنی در جهان است اعلام کرد: در ۴۰ سال گذشته ۳۷ هزار کتاب در موضوعات قرآن پژوهی و بیش از ۳۰ هزار پایان نامه و رساله دکتری با موضوعات قرآنی منتشر شده است.
وی اضافه کرد: طبق آخرین آمار ۵۵ مجله قرآنی به صورت تخصصی منتشر می شود و دو خبرگزاری قرآنی نیز در ایران وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند تصریح کرد: انقلاب اسلامی سهم بسیار بزرگی در نشر فرهنگ قرآنی داشته و دارد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند نیز با بیان اینکه هفته وحدت در دومین کشور پرجمعیت جهان معنای وسیع تری در مقایسه با دیگر کشورها دارد گفت : این کشور تنوع مذهبی،فرهنگی و زبانی بی شماری دارد و وحدت و برادری در بین پیروان اسلام بسیار ضروری است.
علی چگینی افزود: پیامبر بر ارزش های انسانی دوستی، عدالت ، برادری و مساوات تاکید کرد که همان تاکیدات خداوند در قرآن است.
وی قرائت قرآن و حفظ آن را ارزشمند دانست و تاکید کرد : آنچه که در این زمینه اهمیت فراوان تری از حفظ قرائت صرف این کتاب آسمانی دارد عمل به دستورات خداوند در این کتاب آسمانی است.
سفیر ایران در شبه قاره هند توسل به قرآن و حق را مانع بروز جنگ در جهان دانست و تاکید کرد اگر مسلمانان به قرآن عمل می کردند هیچگاه با یکدیگر به جنگ نمی پرداختند.
چگینی به زحمات و سختی های پیامبر اسلام در ترویج دین و ابلاغ رسالت الهی اشاره کرد و افزود : باید با عمل به وصیت پیامبر (ص) مبنی بر حفظ و گرامیداشت قرآن و عترت اهل بیت( ع) مزد این زحمات را ادا کرد .
وی اضافه کرد : وحدت و برادری مورد تاکید حضرت محمد (ص) بود اما چرا اکنون در برخی کشورهای اسلامی جنگ به راه می افتد ؟ این نشان می دهد برخی به دستورات قرآن و پیامبر عمل نمی کنند.
چگینی تاکید کرد: قاریان و حافظان باید برای وحدت مسلمانان اهتمام ورزند و مفاهیم این کتاب را در بین جامعه نشر دهند تا به وظیفه خود عمل کرده باشند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران مسلمانان هند را مردمانی عاشق اسلام ، قرآن، ائمه اطهار علیهم السلام بویژه حضرت علی و امام حسین علیه السلام توصیف کرد .
مراسم پایانی بیستمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور ۲۰۰ نفر از علما، قاریان و حفاظ قرآن سراسر هند در رایزنی فرهنگی ایران برگزارشد.
در پایان این مراسم نفرات برتر بخش های حفظ و قرائت معرفی و جوایزی به آنان اهدا شد.