همکاریهای گسترده میان دو کشور ایران و چین
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از پکن؛ ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران که در چین به سر میبرد گفت: چین به عنوان یک قطب قدرتمند سیاسی، اقتصادی و فناوری در جهان، در چند دهه گذشته به عنوان متحد راهبردی ایران، فرصتهای مطلوبی جهت توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی در اختیار تهران قرار داده و ایران نیز تلاش کرده است با تکیه بر حسن روابط، فرصتهای همکاری متقابلی را در اختیار چین قرار دهد.
سورنا ستاری در نشست تجاری فناوری شرکتهای ایرانی و چینی در حاشیه نمایشگاه شنجن افزود: با تلاش مقامات دو کشور و در راستای منافع دو ملت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، شاهد گسترش و تعمیق بیش از پیش همکاریهای دو کشور در تمام زمینهها باشیم.
ستاری افزود: وجود همکاریهای گسترده میان دو کشور در سطوح مختلف به ویژه حوزه علم و فناوری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت علوم و فناوری چین، همچنین آکادمی علوم چین و دیگر مراکز مهم علمی و فناوری، بیانگر اهمیت تعاملات فناورانه و اصرار به تحکیم و تقویت سطح روابط دو جانبه در این بخش بوده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اسلامی ایران افزود: چین با اجرای سیاستهای گسترده و منسجم علم، فناوری و نوآوری، توانسته است از کشوری در حال توسعه به سمت کشوری نوآور و خلاق حرکت کند دولت چین موفق شده است با استفاده از سرمایه گذاری در فناوریهای نوین، دانش فنی و اصلاح مقررات داخلی کشور، از طریق سیاستهای تشویقی و اعطای تسهیلات ویژه، ظرفیتهای نوآوری و فناوری را در قالب شرکتهای فناور با توان تولید گسترده جهت دهد.
وی افزود: چین از نظر اجرایی پروژه مناطق ویژه اقتصادی و پارکهای فناوری را دنبال کرده است و طرحهای ویژهای به اجرا گذاشته است که نتیجه آن توسعه همین شهر شنجن به عنوان یکی از مراکز اصلی نوآوری و فناوری در آسیا و جهان است.
وی گفت: شهر شنجن، دارای پتانسیلهای فراوانی در حوزه فناوریهای پیشرفته نظیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، IoT، صنایع مخابراتی، فناوری سلولهای بنیادی و اقتصاد دیجیتال است و این فرصت مغتنمی برای شرکتهای دانش بنیان در ایران برای ایجاد و بسط همکاریهای تجاری و فناوری با این صنایع است.
ستاری با بیان اینکه ظرفیتهای گسترده و فراوانی در حوزه علم و فناوری در ایران نهفته است گفت: گفتمان حاکم بر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران از اقتصاد سنتی و نفتی به سمت توسعه اقتصاد دانش بنیان در حال گذار است در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف تحول بخشیدن به فضای کسب و کارهای نوین و حوزه کارآفرینی اقدام به گسترش زیست بوم نوآوری و فناوری در ایران کرده است.
وی با اشاره به اینکه ایران از نظر منابع طبیعی دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان است افزود:، اما این برای ما کافی نبود در همین راستا در طول سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر در حوزه فناوری و نوآوری ایران هستیم.
ستاری گفت: رتبه جهانی ایران در تولید علم از جایگاه ۳۴ به ۱۶ ارتقا یافته است و در سطح منطقه نیز رده اول را در اختیار دارد میزان دانشجویان دانشگاههای ایران از ۲.۴ میلیون نفر به ۴.۸ میلیون نفر افزایش یافته است که این امر ایران را از نظر تعداد مهندسین فارغ التحصیل در بین ۵ کشور برتر جهان قرار داده است.
وی افزود: همچنین جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری در ۵ سال گذشته ۵۵ پله ارتقا یافته است و رشد فزایندهای در توسعه فناوریهای پیشرفته در حوزههایی نظیر نانو تکنولوژی، بایو تکنولوژی، انرژیهای تجدید پذیر، علوم شناختی، سلولهای بنیادی وفناوری اطلاعات وارتباطات داشته ایم.