به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی مرکز رسانهای فلسطین، احمد المدلل از جنبش فتح خواست هر چه سریعتر به پیشنهاد آشتی ملی پاسخ دهد.
احمد المدلل از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفتگو با این مرکز گفت: جنبش فتح باید به پیشنهاد گروههای هشت گانه درخصوص آشتی پاسخ دهد. گروههای فلسطینی به ویژه گروههای وزین و تاثیرگذار در فلسطین باید به یکدیگر احترام بگذارند.
وی گفت: گروههای فلسطینی جنبش فتح را به علت تاخیر در پاسخ دادن به پیشنهاد آشتی نکوهش میکنند. این پیشنهاد به صورت رسمی به آنها ارائه شده است و تا این لحظه هنوز پاسخ رسمی دریافت نشده است. هدف از این پیشنهاد تداوم روابط فلسطینیها با یکدیگر در سطوح بالا و جلوگیری از ایجاد تضاد و صدمه دیدن فلسطین است.
المدلل گفت: چشم انداز ملی با اتکا به توافقنامههای قبلی که همه گروههای فلسطینی امضا کرده اند تنظیم شده و از آسمان نیامده است؛ بنابراین باید به آن پاسخ داده شود.
وی افزود: هرگونه ملاحظهای درخصوص این چشم انداز وجود داشته باشد امکان گفتگوی ملی درباره آن وجود دارد، زیرا این امری مقدس نیست. میتوان آن را به صورت قیاسی بررسی کرد و توسعه داد. امیدواریم جنبش فتح به مانند حماس به آن پاسخ مثبت دهد.
المدلل به جنبش حماس به علت احترام به گروههای فلسطینی و پاسخ مثبت به این طرح پیشنهادی ادای احترام کرد و گفت: هرگونه اقدام یکجانبه خارج از چارچوب توافق ملی برای فلسطین بی فایده خواهد بود و منجر به آشتی ملی نخواهد شد.
المدلل درباره طرح محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان برای برگزاری انتخابات مجلس گفت: این موضوع در فلسطین جنجال بپا کرده است. اگر این موضوع در چارچوب ملی مطرح میشد جنجال نمیشد. طرح انتخابات به این شیوه و با وجود شکاف میان گروههای فلسطینی بی فایده است. انتخابات بخش اصلی چشم اندازی است که گروههای هشت گانه فلسطینی ارائه کرده اند، اما باید روندی عادی را طی کند. در این طرح پیشنهاد شده است که جلسهای با حضور رئیس تشکیلات خودگردان و نمایندگان گروههای فلسطینی برگزار شود و طی آن درخصوص دولت وحدت ملی و فراهم شدن زمینه مناسب برای انتخابات مجلس و ریاست تشکیلات خودگردان و شورای ملی توافق بعمل آید.
وی افزود: اوضاع کنونی جهان و منطقه و فلسطین با اوضاع انتخابات سال ۲۰۰۶ متفاوت است. در آن زمان موضوع معامله قرن و سازش کشورهای عربی [با رژیم صهیونیستی]و نادیده انگاری فلسطین مطرح نبود. اگر کمیته مرکزی انتخابات در نوار غزه حضور یابد با پرسشهایی از طرف گروههای فلسطینی مواجه خواهد شد که پاسخ به آن دشوار خواهد بود. کمیته مذکور باید ابتدا درخصوص انتخابات فلسطین به توافق دست یابد. کمیته مرکزی انتخابات نقش تصمیم گیری ندارد بلکه در واقع مجری توافقات گروهها است؛ بنابراین نباید از هیچ گروهی جانبداری کند.
المدلل درخصوص اوضاع کنونی نوار غزه و سستی رژیم اشغالگر در اجرای تفاهمات صورت گرفته برای پایان دادن به محاصره این منطقه گفت: در برابر این رفتار دشمن سکوت نخواهیم کرد. گزینههای متعددی برای مقاومت وجود دارد. راهپیماییهای بازگشت همچنان ادامه دارد و متوقف نخواهد شد. این موضوع اشغالگران اسرائیلی را برای اجرای تفاهمات و پایان دادن به محاصره نوار غزه تحت فشار خواهد گذاشت.
المدلل سفر اخیر اعضای هیئت جهاد اسلامی را به مصر مثبت توصیف کرد و گفت: در این سفر درخصوص روابط دو جانبه و برطرف سازی مشکلات اهالی نوار غزه و ضرورت اعمال فشار بر دشمن اسرائیلی برای پایان دادن به محاصره به عنوان اولویت اصلی گفتگو شد.
وی با اشاره به بررسی پرونده مسافران در گذرگاه رفح خاطرنشان کرد: مصریها وعدههایی برای کاهش درد و رنج مردم ما در این گذرگاه دادند. وی گفت به بازداشت شدگان در فرودگاه قاهره که از خارج آمده اند فرصت بازگشت به نوار غزه داده شد. وی با اشاره به اینکه از مصریها خواسته شده است که برای دست یابی به سازش در فلسطین گروههای فلسطینی را تحت فشار قرار دهند و تلاش کنند از چشم انداز ملی ارائه شده گروههای هشت گانه فلسطینی حمایت کنند، خاطرنشان کرد: طرف مصری قول داده است تا ارتباط خود را با پرونده آشتی گروههای فلسطینی حفظ کند. وی افزود: ما قولهایی از طرف مصری دریافت کرده ایم تا با همه طرفهای فلسطین ارتباط برقرار کند.