ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی، نیاز اصلی انارکاران منطقه شهرضا است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ انار تولید غالب بخش كشاورزی شهرستان شهرضاست كه سبب شهرت این خطه نیز شده اما ایجادصنایع تبدیلی و یا خوشه صنعتی در كنار این بخش می تواند به رونق اقتصادی منطقه و درآمد زایی باغداران كمك بیشتری كند.
باغداران و كارشناسان جهادكشاورزی شهرضا، یكی از معضلات تولید انبوه انار این شهرستان را نبود صنایع تبدیلی می دانندكه علاوه برایجاد اشتغال ، درآمد باغداران را نیز دوچندان می کند.
وجود دلالان و واسطه و آفت کرم گلوگاه از دیگر مشکلات و دغدغه های باغداران شهرضایی است.
ناصر اسدی فرماندار شهرضا با اشاره به اینکه تولید محصول انار نسبت به سال گذشته 5 هزار تن کاهش یافته گفت: شهرضا از نظر سطح زیرکشت انار رتبه سوم استان را دارد .
مدیرجهاد كشاورزی شهرضا هم با بیان اینکه 30 درصد انار شهرضا به كشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی كشورهای همسایه صادر می شودگفت: ضریب فرآوری انار شهرضا هفت به یك بوده كه جایگاه ممتازی در كشور دارد.
باقری با تأكید برضرورت توسعه واحدهای صنایع تبدیلی در این شهرستان از فعالیت چهار واحد صنایع تبدیلی و فرآوری انار در این شهرستان خبر داد و افزود: این صنایع ظرفیت تبدیل سالانه چهار هزار تن انار درجه سه شهرستان به رب انار، آب انار، لواشك انار، ناردان انار، دانه سورت و فریز شده انار را دارند كه در نوع خود كم نظیر است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرضا هم گفت: 40 واحد صنعتی در زمینه صنایع غذایی و تبدیلی در شهرستان در حال تولید و در دست احداث است كه از این تعداد 10 تا 15 درصد فعال هستند.
به گفته محمد ابراهیم خاتمی احداث كارخانه كنستانتره در شهرضا توجیه اقتصادی ندارد.
در حال حاضر،7 هزار و 500 بهره بردار عمده در شهرستان شهرضا در حوزه کشاورزی و باغبانی فعال هستند.
برداشت انار از اواخر مهر آغازشده و تا پایان آبان ادامه دارد .