داور بخش خردسال جشنواره تئاتر کودک و نوجوان گفت: تئاتر کودک و نوجوان نیازمند حمایت نهادهای مرتبط فرهنگی است تا بتواند سرپا بایستد.
وی افزود: باید اذعان کرد که تلاش هنرمندان در این زمینه کافی نیست که دیده ایم با شور و شوق و هیجان کار میکنند و حتی کلاسهای بازنگری بسیاری هم برپا میکنند، اما کمک جامعی که باید از طرف مسؤولان و نهادهای مرتبط باشد بسیارمهم است و تا وقتی لزوم بودن این شاخه تئاتر حس نشود و متوجه نباشیم که چقدر به امر آموزش و تربیت همچنین رشد کودک میتواند کمک کند، آن اتفاق لازم برای تئاتر کودک نمیافتد.
این هنرمند سینما و تلویزیون گفت: یادم میآید که در سالهای اول انقلاب اسلامی گروههای ویژهای به تئاتر کودکان و نوجوان اختصاص داشت و تئاتر برای کودک و نوجوان بود همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم خیلی فعال بود و به استانها و شهرستانها گروههایی برای نمایش میرفتند، اما متأسفانه این فعالیتها متوقف شد.
خانم برومند ادامه داد: یکی از مواردی که میتواند در این عرصه مؤثر باشد تلویزیون است، چون این رسانه خیلی نفوذ مردمی دارد و با بیننده ۶۵ میلیون مخاطبی که حتماً نباید کودک باشد، باید اهمیت تئاتر را در آموزش مفاهیم به کودکان بداند.
وی در پایان گفت: علاوه بر این، تلویزیون میتواند از نظر تبلیغات به دوستان تئاتری که در این زمینه فعالند کمک کند و چه اشکالی دارد که در این زمینه رایگان تبلیغ کند.
گروههای تئاتر استانی را به حال خود وانگذاریم
دبیر بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: باید نیازهای گروههای تئاتر استانی را برآورده کنیم و آنها را به حال خود رها نکنیم.
مجید قناد افزود: خوشبختانه نگاه به تئاتر کودک و نوجوان زیباست و درحالی این جشنواره در همدان اجرا شد که مسلماً سختیهایی به لحاظ اقتصادی وجود داشت، اما با تلاش همگی به خوبی پیش رفت.
وی افزود: باوجود همه کمبودها امسال شاهد رشد ۲۰ درصدی و استقبال شرکت کنندگان در جشنواره بودیم و من معتقدم در طول سال باید مربیان و استادان تئاتر برای آموزش به استانها اعزام شوند.
قناد خاطرنشان کرد: همزمان با برپایی جشنواره شاهد حضور گروههای متنوع و متعدد شهرستانی بودیم، اما این حضور و مشارکت نباید به این جشنواره یا دیگر جشنوارهها ختم شود.
بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان که از ۱۶ آبان آغاز به کار کرد امروز با معرفی و تجلیل از برگزیدگان پایان مییابد.
تئاتر کودک نیاز به بروزرسانی دارد
بازیگر تئاتر گفت: ما در شاخههای مختلف تئاتر تئوریسین کم نداریم، اما تئاتر کودک باید به بروز رسانی شود.
خانم مریم کاظمی گفت: ما استادان زیادی در عرصه تئاتر داریم، اما کسانی که متولی اجرا هستند باید بدانند که تئاتر کودک باید آسیب شناسی شود.
وی افزود: ما نمیتوانیم نگرش ۴۰ سال پیش را که به تئاتر کودک داشتیم به الان تعمیم دهیم و باید همواره به روز باشیم و یک روش عملی باید پیدا کنیم و این روش عملی با کمک مسؤولان و حمایت مالی و کمک سخت افزاری و نرم افزاری شدنی است.
خانم کاظمی گفت: در دهه ۶۰ کسانی در این عرصه فعالیت میکردند که تئاتر کودک روند بالندگی را پیش گرفته بود و دوران طلایی را سپری میکرد، اما اکنون شرایط آن دوره نتیجه بخش نیست.
وی افزود: با توجه به استقبال و تأثیری که تئاتر کودک در خانواده، جامعه و مدرسه دارد، اما متناسب با آن پشتیبانی و هدایت مسؤولان فرهنگی وجود ندارد بنابراین باید بازنگریهای جدی صورت گیرد.