رتبه چهارم ایران در تولید عسل در جهان
مشاور معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: ایران با تولید سالانه 88 هزار تن عسل رتبه چهارم جهان را در این زمینه به خود اختصاص دادهاست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، غلامحسین طهماسبی در پنجمین جشنواره استانی عسل کنار در جم افزود: طبق آمارهای جهانی در سال 2017 میزان تولید عسل جهان، یک میلیون و 60 هزار تن در سال است که سهم ایران 69 هزار تن بود اما هماکنون این رقم به 88 هزار تن رسیدهاست.
وی گفت: ایران هفت میلیون و 200 کندوی عسل از مجموع 90 میلیون کندوی عسل جهان را در اختیار دارد و از این نظر پس از ترکیه، هند و چین رتبه چهارم جهان را داراست و با برنامهریزیهای انجام شده، انتظار داریم این رتبه ارتقا یابد.
طهماسبی با اشاره به شیوع بیماری هایی چون دیابت، مشکلات کبدی و افسردگی در ایران و جهان افزود: یکی از راههای مهم در کاهش بیماریهای خاص مثل دیابت و کبد تغذیه است که یکی از مواد غذایی سالم عسل با دارا بودن ویژگیهای شفابخشی بسیار بالا است.
وی گفت: عسل کنار که استان بوشهر در تولید آن پیشتار است یکی از عسل های باکیفیت جهان است که بر اساس تحقیقات انجام شده از لحاظ کیفی، ویژگیهایی مشابه مرغوب ترین عسل جهان را داراست.
طهماسبی افزود: با تحقیقات بیشتری که در دست اجر است ویژگیهای شفابخشی این نوع عسل، بیشتر شناخته خواهد شد. نخستین سرطان در مردان سرطان گوارش است که یکی از درمان های مهم برای این بیماری، عسل کنار کوچک است که در شهرستان جم و جنوب کشور به وفور یافت میشود.
وی گفت: بر خلاف بسیاری از مواد غذایی سالم، سرانه مصرف عسل در ایران در شرایط مطلوبی است و امیدواریم این ماده غذایی نقش بیشتری را در سفرههای خانوارها ایفا کند.