المالکی در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:آیا انتخابات در فلسطین در ماه فوریه برگزار خواهد شد، گفت:ما بسیار امیدواریم که این موضوع روی دهد. ما باید بر موانع مختلف بر سر راه برگزاری این انتخابات فائق آییم. مهمترین موضوع این است که تمامی جناحها به یک اجماع کامل برای برگزاری انتخابات برسند. این انتخابات ابتدا در بخش پارلمانی و سپس در بخش ریاست تشکیلات خودگردان خواهد شد. ما اخبار خوبی را میشنویم. ما همچنین از اسرائیل که سرزمینهای ما را اشغال کرده است میخواهیم که اجازه برگزاری انتخابات را در شرق شهر قدس (اشغالی) بدهد. این یکی دیگر از موانع موجود است. در موارد پیشین که ما انتخابات را برگزار کردیم، اسرائیل به ما اجازه برگزاری انتخابات در شرق شهر قدس (اشغالی) را نداد. آمریکاییها باید بر اسرائیل فشار آورند تا آنها اجازه برگزاری انتخابات در شرق شهر قدس (اشغالی) را بدهند. امروز در اسرائیل شاهد حضور یک دولت واقعی نیستیم. اما دولت موقت باید به ما کمک کند. بدون برگزاری انتخابات در شرق شهر قدس (اشغالی) ما شاهد برگزاری انتخابات در فلسطین نخواهیم بود. مطمئنا اینگونه خواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:آیا منظور شما این است که بدون برگزاری انتخابات در شرق شهر قدس (اشغالی) ما شاهد برگزاری انتخابات در سرزمینهای اشغالی نخواهیم بود، گفت:کاملا همینطور است. ما مصمم هستیم که انتخابات را در نوار غزه، کرانه باختری و از جمله شرق شهر قدس (اشغالی) برگزار کنیم. بدون برگزاری انتخابات در هرکدام از این مناطق ما نمیتوانیم انتخابات را برگزار کنیم. ما از برگزاری انتخابات خوشحال میشویم. ما امیدواریم که بتوانیم انتخابات را در ماه فوریه برگزار کنیم. مشکل موجود در اینجا اسرائیل است. به نظرم تمامی کشورهای جهان و از جمله سازمان ملل به خاطر تلاشهای ما برای فراهم کردن تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات تمجید میکنند. مااز هر کشوری و از جمله فرانسه خواسته ایم که به ما در برگزاری انتخابات کمک کنند. ما از سازمان ملل هم درخواست مشابهی داشته ایم. ما از فرانسه خواسته ایم که از اسرائیل بخواهد که ما انتخابات را در شرق شهر قدس (اشغالی) برگزار کنیم. هیچ فردی نمیتواند نتیجه انتخابات را پیش بینی کند. نظرسنجیها نشان میدهد که فتح برنده انتخابات میشود. اما این موضوع اصلی نیست. موضوع اصلی این است که آیا ما درباره برگزاری انتخابات در سرزمینهای اشغالی و از جمله شرق شهر قدس (اشغالی) جدی هستیم یا نه. اگر این موضوع میسر باشد ما از جامعه بین المللی انتظار داریم که به ما کمک کند. ما خواهان برطرف شدن تمامی موانع هستیم. اسرائیل یکی از این موانع در راه برگزاری انتخابات است.
المالکی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:آخرین بار فلسطینیها ۱۴ سال پیش در انتخابات شرکت کردند. هم اکنون شاهد تحولات زیادی در بغداد و بیروت هستیم. آیا شما از این وضعیت حمایت میکنید، گفت:ما نمیتوانیم در امور داخلی دیگر کشورهای عربی دخالت کنیم. ما وضعیت موجود را زیرنظر داریم. ما وضعیت موجود را تحلیل میکنیم. ما این موضوع را درک میکنیم که چرا این وقایع روی میدهند. ما امیدواریم که مردم همه کشورها از طریق ابزارهای صلح آمیز به اهداف خود برسند. ما امیدواریم که سران این کشورها از طریق راههای دموکراتیک به خواستههای مردم کشورهایشان توجه کنند.
او در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:محمود عباس هم اکنون ۸۵ سال سن دارد. آیا وی در آینده سیاسی فلسطین همچنان حضور خواهد داشت، گفت:او در آینده حضور خواهد داشت. همه فلسطینیها در آینده فلسطین حضور خواهند داشت. کودکان ما آینده کشور ما هستند. محمود عباس بارها اعلام کرده است که نمیخواهد همچنان در قدرت باشد. این موضوع به فتح بستگی دارد. این موضوع به این بستگی دارد که آیا فتح یک نامزد دیگر را معرفی کند یا نکند. اما در حال حاضر تنها نامزد ما محمود عباس است. ما هم اکنون در بین سیاستمداران فلسطینی افرادی داریم که میتوانند این مسئوولیت را برعهده بگیرند. این مایه نگرانی نیست. این یک مشکل نیست. ادامه حضور محمود عباس در قدرت یک عامل مهم و مثبت است. محمود عباس همیشه نسل جوان فلسطین را تشویق به مسئوولیت پذیری میکند.
وزیر خارجه فلسطین در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:اینکه در اسرائیل شاهد تشکیل یک دولت نیستیم آیا موضوع خوبی برای شما است و یا اینکه موضوع خوبی نیست، گفت:فقدان یک دولت در اسرائیل موضوعی خوب برای موضوع صلح در منطقه ما نیست. ما باید بدانیم که برای موضوع صلح در نهایت با چه افرادی مذاکره کنیم و بر سر میز بنشینیم. این موضوعی بسیار مهم است. نتانیاهو از ماه آوریل گذشته هدایت این دولت موقت را برعهده گرفته است. هیچ نشانهای دال بر اینکه بحران کنونی به پایان برسد، مشاهده نمیشود.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:آیا شما گانتس را به نتانیاهو ترجیح میدهید، گفت:ما نمیدانیم. ما پیش از این با گانتس روبرو نبوده ایم. ما شاهد اقدامات وی به عنوان یک فرد نظامی نبوده ایم. ما شاهد اقدامات وی در امور سیاسی نبوده ایم. تفاوت زیادی بین حضور در یک مقام نظامی و یک مقام سیاسی وجود دارد. ما معتقدیم که لازم است که فردی جدید مسئوولیت را از نتانیاهو تحویل بگیرد.
المالکی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:نظر شما درباره افزایش مشارکت اعراب اسرائیلی در انتخابات اخیر در اسرائیل چیست، گفت:اعراب اسرائیلی دچار خسارتهای زیادی شده اند. آنها به شدت اذیت شده اند. با آنها به روشی تبعیض آمیز رفتار میشود. آنها با نا برابریهای زیادی روبرو هستند. حقوق آنها نقض میشود. این موضوع مهمی است. باید به آن توجه شود. یهودیان اسرائیلی بیش از اعراب اسرائیلی هستند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید:از زمانی که دونالد ترامپ تصمیم گرفت که سفارت آمریکا را از تل آویو به شهر قدس (اشغالی) انتقال دهد، دولت شما هیچ مذاکرهای با واشنگتن نداشته است، ما همچنین شاهد موضوع معامله قرن از طرف کاخ سفید و با هدایت جرد کوشنر بودیم. این موضوع هم اکنون به خاطر تحولات مربوط به استیضاح ترامپ متوقف شده است. ما شاهد نوعی سکون در امور سیاسی فلسطینی ها، اسرائیلی هاو آمریکاییها هستیم. نظر شما در این رابطه چیست، گفت:ما تحولات آمریکا را زیر نظر داریم. در سه سال گذشته بارها به ما این قول داده شد که شاهد جزئیات معامله قرن باشیم. این موضوع حقیقتا هرگز روی نداد. کوشنر، گرینبلات و فریدمن اقداماتی یکجانبه در رابطه با این موضوع انجام دادند. آنها هرگز هیچ تصمیمی در رابطه با انتشار مفاد این طرح نگرفتند. آنها با این اقدامات خود سبب شدند که کشورهای دیگر، چون فرانسه نتوانند طرحهای خود را برای پیشبرد فرایند صلح بین فلسطینیها و اسرائیلیها ارائه دهند. به نظرم همه چیز متوقف شده است. سال ۲۰۲۰ در آمریکا سال انتخابات خواهد بود. این سال در فلسطین و اسرائیل هم سال برگزاری انتخابات خواهد بود. این نشان میدهد که تمامی موضوعات در رابطه با فرآیند صلح به حال سکون درآمده است.