رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: هم اکنون ۷۰ درصد فعالیتهای باستان شناسی خارج از پژوهشکده باستان شناسی انجام میشود و این فعالیتها باید پرسش محور باشد نه اینکه فقط بر اساس حس کنجکاوی انجام شود.
او با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه در مواردی به شناسایی و حفاظت مواد فرهنگی در ایران فرهنگی پرداخته شده که موضوع این همایش نیز هست از انجام رایزنیها با سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص بودجه برای انجام فعالیتهای باستان شناسی در حوزه ایران فرهنگی خبر داد.
آقای عمرانی در ادامه با اشاره به پیوست تخصصی میراث فرهنگی در قانون برنامه ششم توسعه تصریح کرد: پیوست میراث فرهنگی در مرحله نخست مطالعات در طرحهای استانی، منطقهای و شهری باید وجود داشته باشد که این امر بر عهده پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه تا پیش از این در طرحهای نجات بخشی تنها کاوش و پیگردی آثار میراث فرهنگی دنبال میشد تصریح کرد: هم اکنون پرداختن به قوم باستان شناسی، مردم شناسی، هنرهای سنتی و زبان شناسی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
او در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۰ درصد فعالیتهای باستان شناسی خارج از پژوهشکده باستان شناسی صورت میگیرد گفت:: حمایت از طرحهای باستان شناسی دانشگاه ها، برگزاری مدارس تابستانه باستان شناسی و شرکت در همایشهای باستان شناسی نشان از آن دارد که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به اهمیت این موضوع واقف است.
آقای عمرانی با بیان اینکه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با ۶۰ مرکز پژوهشی از جمله دانشگاهها تفاهم نامه دارد و به همه آنها اعلام کرده که اولویتهای پژوهشی خود را به این مرکز اطلاع دهند افزود: پژوهشگاه از پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حمایت میکند.
او در پایان خاطرنشان کرد: فعالیتهای باستان شناسی باید پرسش محور باشد نه اینکه تنها بر اساس حس کنجکاوی صورت گیرد.
نشستهای تخصصی «هفتمین دوره همایش بین المللی باستان شناسان جوان، ایران و سرزمینهای همجوار» هم اکنون در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با حضور باستان شناسان، دانشجویان و علاقهمندان در حال برگزاری است.
هفتمین همایش بینالمللی باستانشناسان جوان
هفتمین همایش بینالمللی باستانشناسان جوان با محوریت ایران و سرزمینهای همجوار در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار میشود.
هفتمین همایش بینالمللی باستانشناسان جوان ۲۰ و ۲۱ آبان ۱۳۹۸ به همت انجمن علمی دانشجویان باستانشناسی دانشگاه تهران و همراهی دیگر انجمنهای باستانشناسی، پژوهشگاه میراث فرهنگی، پژوهشکده باستانشناسی، بنیاد ایرانشناسی و دیگر دستگاههای پژوهشی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار میشود.
آئین افتتاحیه این همایش با سخنرانی رؤسای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همراه خواهد بود. در این همایش باستانشناسان جوان کشور از سازمان میراث فرهنگی و دیگر دستگاههای پژوهشی و دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، کاشان، نیشابور، تبریز، اصفهان و… به همراه باستانشناسانی از کشورهایی، چون ایتالیا، کرواسی، هندوستان، عراق، انگلستان به ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقی و پژوهشی خود میپردازند.
همچنین کارگاههایی تخصصی نظیر تکامل انسان، بررسی توپوگرافی در باستانشناسی برای علاقهمندان برگزار میشود و در اختتامیه این همایش، باستانشناس جوان برگزیده کشور با حداکثر سن ۳۵ سال نیز برگزیده خواهد شد.