معاون برون مرزی رسانه ملی: همکارانم پلت فرمی مخصوص برای معاونت برون مرزی طراحی کرده اند که بستر خوبی برای ارائه و دریافت محتوای مناسب جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: ما در ادامه مسیر تا زمانی که بر طبیعت انقلاب تکیه میکنیم یعنی استقلال و منافع خود را حفظ و تأمین کنیم چالشهای موجودادامه خواهد داشت.
آقای جبلی گفت: ما یک درس و عبرت به عنوان برجام را پشت سر گذاشتیم. چالش ما با امریکا چالش اعتماد بر سر یک موضوع خاص نیست. برجام نشان داد این امید به امریکا امید بی پایه و اساس است. فلسفه وجودی انقلاب است که باعث بر انگیخته شدن دشمنیها است. جمهوری خواه میآید که اهداف دموکرات را کامل کند.
وی افزود: ما بر اساس تواناییهای خود باید کشور را به پیشرفت برسانیم. سال ۸۲ زمانی که تازه شبکه العالم راه اندازی شده بود مدیر یکی از دفاتر بزرگ منطقه سؤال کرد، برنامههایی که برای اتوماسیونتان نوشته اید توسط چه کسی نوشته شده است و ما با افتخار گفتیم مهندسین سازمان نوشته اند.
آقای جبلی گفت: تلاش همکاران ما سبب شده ما آلبوم توفیقات فنی باشیم. نخستین شبکه اچ دی در برون مرزی سازمان راه اندازی شد، با تلاش و خلاقیت همکاران فنی خود در تلاشیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: ما مجبوریم از پلت فرمهای جهانی استفاده کنیم که در ظاهر ابزارهای دسترسی مردم به رسانه هستند، اما رسانههای تحت کنترل امریکا به حساب میآیند. ما برای عبور از این چالش ناگزیریم پلت فرم اختصاصی خود را طراحی کنیم. اکنون در معاونت برون مرزی پلت فرمی به نام «یور مدیوم» طراحی کرده ایم که برای تغذیه رسانههای علاقهمند به محتوای رسانه جمهوری اسلامی بسیار مناسب است.
آقای جبلی گفت: در زمینه رادیو و دیگر فناوریها هم معاونت برون مرزی رشد زیادی داشته که حاصل تلاش فعالان و فناوران رسانه ملی است. اگر چه دشمنان ما رو به افول هستند، اما باید تلاش کنیم با تقویت رسانههای خود پیام انقلاب اسلامی را به گوش جهانیان برسانیم.
قائم مقام رسانه ملی در آیین آغاز به کار شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه
خودکفایی، محصول خودباوری و خود اتکایی
قائم مقام رسانه ملی گفت: جایگاههای بالای علمی که در سه دهه اخیر به دست آمده محصول خود باوری و خود اتکایی است.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینههای مختلف علمی افزود: در قران کریم آمده است باید به خود تکیه و با دشمن بیرونی مبارزه کنید تا تعالی و تکامل یابید.
وی ادامه داد: آنها انحصار علمی را بدست میگیرند و اجازه نمیدهند بقیه از دانش بهرهمند شوند، حتی در قرن بیست و یکم چه ظلمهایی را روا میدارند تا بتوانند انحصار علمی را تحمیل کنند، همواره یکی از عوامل بازدارنده کشورهای جهان سوم همین کشورها هستند. بدیهی است در چنین شرایطی تعامل دانشمندان و اندیشمندان و مبادله اندوختهها باعث رشد علم میشود.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم ادامه داد: نمونه موفق شکستن انحصار علمی و پیشرفت با اتکا به داشتهها کشور ما است. ایران به برکت مجاهدتهای اندیشمندان و تکیه بر داشتهها توانسته در جایگاه مناسبی قرار گیرد. در نمایشگاهی که در حاشیه اجلاس برگزار شد با بخشی از دستاوردهای ما آشنا شده اید. بر اساس اعلام رسمی مراکز پژوهشی در علوم مهندسی ایران در جایگاه پنجم جهانی قرار دارد که دستاورد بزرگی است. این رشد و تعالی در سه دهه اخیر اتفاق افتاده و محصول خود باوری و خود اتکایی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در آیین آغاز به کار شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه
بهبود ساختار برنامه و بودجه با نوآوری
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: باید با نوآوری در ساختار برنامه و بودجه کشور به بهبود این ساختار کمک کنیم.
آقای محمد باقر نوبخت در آیین آغاز به کار شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه گفت: یک هدف مشترک امروز ما را به اینجا آورده است اغلب نمایشگاههایی خوب است که بازدید کنندگان آن به دنبال بازار برای تهیه کالای خود هستند. این روزها به سبب مسئولیت بسیار خطیر که در این کشور دارم مسئولیت راهبری و رصد توسعه کشور به سازمانی سپرده شده است که من مسئول آن هستم.
معاون رئیس جمهور افزود: گاهی مطالبات و اعتراضات در قالب تجمع مردم دیده میشود من همکارانم را در سالن الغدیر جمع میکنم و یاد آوری میکنم برای حل مشکلات مردم سازمان ما مسئول پاسخگویی به این مطالبات است. چه برنامهای را با چه بودجهای میخواهیم عرضه کنیم، ۱۴۰ شرکت امروز توانایی خود را عرضه کردند و ما خریدار محصولاتشان هستیم.
وی ادامه داد: هر کشوری که توسعه یافتهتر باشد جایگاه رفیع تری دارد، اما در این راه با موانعی رو به رو هستیم. آیا در تاریخ معاصر از این تحریمها که هوشمند و بی رحمانه است در ایران و بیرون ایران سراغ داریم؟
وی گفت: باید از همکاران خود در دولت یازدهم تقدیر کنم به دلیل مذاکرهای که کردند و نشان دادند تصور جهانیان در عرصه هستهای غیر نظامی بوده و بسیاری از قطعنامهها را لغو کردیم. شما شاهد بودید مسئولان کشورهای مختلف برای ما صف کشیده بودند، اما روان پریشی ریاست دولت آمریکا را گرفت و آن اتفاق افتاد.
ما امروز وارد عرصهای شده ایم که حتی نفت در برابر غذا و دارو را داریم اینکه چگونه میگذرد هنری است که ما داریم و خواهیم داشت آنها میخواهند اجازه ندهند به ازای غذا و دارو نفت صادر کنیم.
آنها روی نفت دست گذاشتند که بخش زیادی از سرمایه ما بود، ما باید در این شرایط کشور را اداره کنیم. امروز سازمان برنامه و بودجه به دنبال ساز و کار دیگری برای بودجه کشور است این به این منزله نیست که ما خود را از ارزش دارایی نفت تحریم کنیم، اما اینکه نفت را در بودجه ببریم نسلهای بعد مطالبه میکنند.
وی گفت: امروز سازمان برنامه و بودجه طرح اصلاح ساختار برنامه و بودجه را پایه ریزی کرده است. به طور قطع سازمان صدا و سیما میتواند در این امر به ما کمک کند. کارشناسان با مردم صحبت کنند که این امر چه تأثیراتی دارد، در مقابل تغییرات به یقین مقاومتهایی است.
آقای نوبخت افزود: نخستین ابزار آنها رسانه است و ما اگر در ساختار جدید بدون رسانه حرکت کنیم عقب میمانیم. رسانه امروز ابزار دفاعی مردم است باید تجهیز شود. در عرصه نظامی دوستان و برادران ما مسئولیت خود را انجام دادند و در عرصه رسانه به به روز رسانی و مجهز شدن به فناوریهای نو نیاز داریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت:
دو درخواست از آقای آشنا و معاون توسعه و فناوری رسانه ملی دارم و از آنها میخواهم ۱۴۰ شرکتی را که الان آمدند خوب بشناسید و بگویید غیر از کمک عام به شرکتهایی که نیاز بیشتری دارند و یک گام جلوتر از بقیه هستند، سازمان برنامه و بودجه چگونه باید برای توسعه پذیری کمک ویژه کند.
همچنین با حضور معاون و مشاور رئیس جمهور، قائم مقام رسانه ملی و معاون برون مرزی رسانه ملی از پیشکسوتان عرصه فناوری رسانه تجلیل شد.
علیدادی در آیین آغاز به کار شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه
خود کفایی، نتیجه تحریم دشمن
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی گفت: دشمن میخواست با تحریم ما را متوقف کند، اما تحریمها سبب خود اتکایی و خود کفایی ما شد.
آقای رضا علیدادی این مراسم افزود: با لطف خدا شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه کار خود را آغاز کرد و دستاوردهای یک ساله در عرصه فناوری رسانه را به نمایش میگذارد. شعار این اجلاس موضوع بیانیه گام دوم انقلاب است در مرحله دوم باید با خود سازی به جامعه سازی پرداخت و تمدن سازی کرد.
وی ادامه داد: جهان پذیرفت که با ظهور انقلاب اسلامی قدرت جدیدی در جهان پدید آمده است و به این نتیجه رسید که باید ایران را تحریم کند، اما تلاش و خود اتکایی سبب خود کفایی شد. اگر کالایی تحریم شد آن را ساختیم و عامل ایجاد اعتماد به نفس شد. ماشین قدرتمند تحریم تلاش میکرد زیر ساختهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در نوردد، اما نتیجه آن خود کفایی و بروز خلاقیتهای مختلف شد.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی گفت: در ابتدای انقلاب در زمینه رسانه چیزی نداشتیم و کارشناسان تنها دستگاههای طراحی شده آنها را روشن و خاموش میکردند، با طراحی و آمادگی زیر ساختها توسط کارشناسان فنی سازمان صدا و سیما تجهیزات در داخل ساخته شد.
وی افزود: با تلاش شرکتهای داخلی اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه رقم خورد و نتیجه آن در کشور قابل مشاهده است. اکنون میزان پوشش ۹۶ درصدی دیجیتال داریم در زیر ساختهای تولید و پخش نیز در مسیر خود اتکایی، خود کفایی و نو آورانهای حرکت میکنیم.
آقای علیداد گفت: نتیجهی کارها در «ای بی سی» هلند به نمایش در آمد. این نوآوریها و تلاشی که در صنعت کشور شکل گرفته دارای اعتبار جهانی شده است. این تلاشها و فعالیتها نقشههای دشمن را نقش بر آب کرد.
وی ادامه داد: توجه به هوش مصنوعی، اهمیت دادن به افزایش کیفیت صدا و تصویر و «اچ دی» سازی تصاویر از موضوعاتی است که در دستور کار قرار دارد، استفاده از علوم گوناگون در فناوری رسانه و مسائل گرافیکی و نصب پنجم تلفن همراه موضوعاتی است که سازمان صدا و سیما در دستور کار دارد و امیدواریم با همکاری سازمان برنامه و بودجه بتوانیم چرخه حرکت این صنعت را سریعتر کنیم.
آغاز به کار شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه
شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه با حضور معاون رئیس جمهور و قائم مقام رسانه ملی و جمعی از فناوران در مرکز همایشهای صدا و سیما آغاز شد.مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه با حضور آقای محمد باقر نوبخت، حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم و جمعی از فناوران رسانه آغاز شد.
قرار است در این اجلاس افزون بر برگزاری ۴۰ نشست تخصصی علمی از ۱۴ طرح خلاقانه متخصصان داخلی رونمایی شود.
این اجلاس از ۲۰ تا ۲۲ آبان در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار میشود.