نمایندگان با کلیات طرحی درباره معافیت فرزندان رزمندگان، جانبازان و آزادگان از خدمت سربازی مخالفت کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات طرح الحاق دو تبصره به بند (د) ماده ۸۸ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با ۶۲ موافق، ۱۱۶ مخالف و ۵ ممتنع با کلیات این طرح ۲۱۸ نماینده حاضر در صحن کردند.
در این طرح آمده بود.
در صورت اذن فرماندهی کل قوا و مانند همان چه در برنامه آمده است؛ با رعایت بند ۳ ماده ۴۵ قانون وظیفه عمومی اصلاحی مصوب ۲۲ آبان ۹۰، فرزندان رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به ازای هر ماه حضور از ۱۲ روز کسر خدمت برخوردار میشوند.
فرزندان آزادگان به ازار هرماه اسارت از ۱۲ روز کسر خدمت برخوردار و فرزندان جانبازان به ازای هر درصد جانبازی از ۱۲ روز کسر خدمت برخوردار میشوند.
مخالفت نمایندگان با بررسی طرح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست بررسی طرح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران مطابق اصل ۸۵ مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی با درخواست عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره رسیدگی به طرح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران طبق اصل ۸۵ قانون اساسی با ۶۲ رأی موافق، ۹۷ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.
براساس این گزارش، آقای سیدعلی ادیانی به عنوان رئیس کمیته تدوین اساسنامه شرکت ملی گاز کمیسیون انرژی گفت: این طرح بدون تردید یکی از مهمترین طرحهای تصویبی مجلس دهم و کارنامه این دوره تلقی میشود.
نماینده مردم سوادکوه، جویبار و قائمشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اساسنامه شرکت ملی گاز ایران در سال ۵۶ به تصویب مجلس قبل از انقلاب رسیده، تصریح کرد: شرکت ملی گاز براساس نظر شورای نگهبان ۴۲ سال در خلأ قانونی اداره میشده و هیچ دولتی لایحه اساسنامه آن را ارائه نکرده است.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، کمیته تدوین اساسنامه شرکت ملی گاز را شکل داد و ۲ سال بر روی این اساسنامه بررسی صورت گرفته شده است، بیان کرد: این طرح براساس قانون اساسی و اسناد بالادستی تهیه شده است.
تصویب لایحه موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی بین ایران و قزاقستان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با لایحه موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی در دریای خزر بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قزاقستان موافقت کردند.
نمایندگان در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی با لایحه موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی در دریای خزر بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قزاقستان با ۱۵۶ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در ماده واحده این لایحه آمده است: موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی در دریای خزر بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قزاقستان مشتمل بر یک مقدمه و ۲۱ ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
در تبصره این لایحه آمده است: رعایت اصل ۱۳۹ قانون اساسی در حل و فصل اختلاف ها، موضوع ماده ۱۷ و رعایت اصل ۷۷ قانون اساسی در اصلاحهای بعدی آن، موضوع ماده ۱۸ موافقتنامه الزامی است.
موافقت مجلس با بررسی اولویت دار طرح تنفس ۵ ساله به بانک رفاه برای واگذاری سهام
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی اولویت دار طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانکهای تجاری غیردولتی موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی با بررسی اولویت دار طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانکهای تجاری غیردولتی، با ۱۴۶ رأی موافق، ۳۶ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در این نشست آقای سیدحسین نقوی حسینی به عنوان درخواست کننده بررسی اولویت دار طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانکهای تجاری غیردولتی، گفت: قطعا تمام نمایندگان مجلس مدافع قشر کارگر هستند از این رو باید تصمیم مهمی در رابطه با بانک رفاه به عنوان حامی سازمان تامین اجتماعی گرفته شود.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانکهای تجاری غیردولتی با رعایت تمام موارد از جمله سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب تدوین شده و قطعا در صورت تصویب این طرح به بانک رفاه و سازمان تامین اجتماعی کمکهای شایانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی در شرایط کنونی با مشکل نقدینگی مواجه است، گفت: دولت قادر به پرداخت مطالبات این سازمان نیست از این رو اگر خللی در فعالیت بانک رفاه و سازمان تامین اجتماعی ایجاد شود این مسئله ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
آقای نقوی حسینی ادامه داد: با تصویب طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانکهای تجاری غیردولتی، به بانک رفاه برای واگذاری سهام تنفس و مهلت ۵ ساله ارائه خواهد شد.
موافقت نمایندگان با تحقیق و تفحص از شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) موافقت کردند و خواهان بررسی قراردادهای این شرکت و نحوه هزینه کرد درآمدها شدند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی با تحقیق و تفحص از علمکرد شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با ۱۱۴ موافق موافق، ۳۶ مخالف و ۸ ممتنع با کلیات این طرح ۲۰۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند؛ بنابراین گزارش، آقای محمدعلی پورمختار به عنوان نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) توضیحاتی درخصوص دلایل تحقیق و تفحص از این شرکت ارائه کرد و افزود: به تازگی تحولاتی در مدیریت شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اتفاق افتاده است و اگرچه مدیریت جدید اصلاحاتی انجام داده، اما موضوع عملکرد مدیران قبل باید مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ ادامه داد: قراردادی به مدت ۲۳ سال در رابطه با واگذاری خدمات، تبلیغات، خدمات فروشگاهی و... بخش CIP فرودگاه امام خمینی (ره) منعقد شده که طرف این قرارداد یکی از کارکنان بازنشسته همانجا است. مبلغ این قرارداد برای ۲۳ سال ۱۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، درحالی که فقط ۹۰ میلیارد از یک بخش کسب درآمد کرده و ۱۰ میلیارد تومان صرفاً از پارکینگ به دست آورده است.
وی با تاکید بر اینکه نحوه واگذاری CIP فرودگاه امام خمینی (ره) به این شرکت به شدت زیر سوال است، گفت: وضعیت سایر بخشها همچون واحدهای خدماتی، نظافتی، تعمیر، فنی، تبلیغاتی و... نیز مبهم است هر چند ممکن است امروز با مدیریت جدید اصلاحاتی صورت گرفته باشد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه عملکرد هزینهای درآمدهای فرودگاه امام خمینی (ره) مشخص نیست و اطلاعاتی در این خصوص نداریم، گفت: وضعیت ساختمانها و سالنهای فرودگاه نیز بسیار حقیر و نامناسب است، این در حالی است که بیش از ۲ دهه از فعالیت این شرکت میگذرد، اما عملکرد آنها بسیار ضعیف بوده است.
وی این قرارداد را یکطرفه و به ضرر دولت و ملت دانست و گفت: امیدوارم طرح تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در صحن تصویب و جهت بررسی بیشتر و شفاف شدن موضوع رأی مثبت بیاورد.
براساس گزارش کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی محورهای تحقیق و تفحص از شرکت مذکور به این شرح است:
- بررسی نحوه رعایت صرفه و صلاح عمومی در قراردادهایی، چون CIP، پارکینگ ها، هتل، غرف، صرافی، تابلوهای تبلیغاتی، محوطه سازی ترمینال سلام، برف روبی و واگذاری اراضی
- نحوه وصول و هزینه کرد درآمدها و منابع شرکت
آغاز جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست آقای مسعود پزشکیان آغاز به کار کرد.
دستور کار جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس به این شرح است:
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح الحاق دو تبصره به بند (د) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی
گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقت نامه کشتی رانی تجاری دریایی در دریای خزر بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قزاقستان
بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان در مورد رسیدگی به طرح اساس نامه شرکت ملی گاز ایران طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقاتو فناوری در مورد لایحه عضویت جمهوری اسلامی ایران در موسسه بین المللی تحلیل سامانههای کاربردی
گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (۴۴) قانون اساسی در مورد آسیب شناسی چالشها و راه کارهای رونق تولید در سال ۹۸
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در شرکت بین المللی نقدینگی اسلامی
گزراش کمیسیون عمران در مورد مغایرت آیئن نامههای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
گزارش تکمیلی کمیسیون عمران در مورد سانحه ۵/۹/۹۵ در بلاک گردآب - هفت خان استان سمنان
>>>گفتني است؛ آقای علی لاریجانی رئیس مجلس با اعلام پایان نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس، گفت: جلسه بعدی ساعت ۸ صبح فردا (سه شنبه) با ادامه دستور کار هفتگی برگزار میشود.