چرا بايد از ان پي تي خارج شويم؟
ايران نه تنها از پذيرش معاهده ان پي تي سودي نبرده است بلکه اين ظن وجود دارد که برخي طرف ها با استفاده از اين معاهده در جاسوسي، خرابکاري در برنامه هسته اي و ترور دانشمندان هسته اي کشور دست داشته اند.
ايران در واکنش به خروج امريکا از برجام و تحميل دوباره تحريم هاي يکجانبه عليه کشورمان در حالي گام چهارم را برداشت که ممانعت از ورود يکي از بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به تاسيسات هسته اي نطنز به دليل همراه داشتن مواد منفجره "نيترات" خبر ساز شد.
به گفته بهروز کمالوندي سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران حين ورود اين بازرس به سايت، زنگ خطر سیستم کنترلی در ورودی تاسیسات غنی سازی اورانیوم نظنز چند بار به صدا درآمد که نشان می داد این بازرس آغشته به برخی مواد است و یا این که این مواد را همراه خود دارد .
در حاليکه ايران براي اثبات ادعاي خود اعلام کرده، آماده است تصاویر ماجرایی را که برای یکی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی روی داد و تهران را به لغو اعتبارنامه او وا داشت، منتشر کند مايک پمپئو وزير امور خارجه امريکا در بيانيه اي با اين ادعا که اين اقدام ارعاب آور، ننگین و غیر قابل توجیه است از جامعه جهاني خواست واکنش نشان دهند.
اين فضاسازي عليه ايران در حالي است که با توجه به اينکه بازرس آژانس به مواد خطرناک آلوده بوده يا همراه داشته، اين سوال مطرح است که آيا برخي از بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي پيش از اين در خرابکاري هايي که در تاسيسات هسته اي ايران رخ داده، يا آلوده کردن برخي دستگاهها، جاسوسي از برنامه هسته اي کشور ، انتقال ويروس استاکس نت يا ترور دانشمندان هسته اي ايران نقش داشته اند؟
اين سوال از اين زاويه جدي است که امريکا نفوذ زيادي در آژانس بين المللي انرژي اتمي دارد و با همکاري رژيم صهيونيستي در ضربه زدن به برنامه هسته اي ايران يا شناسايي و ترور دانشمندان هسته اي ايران نقش داشته است.
البته خرابکاري، ترور و جاسوسي از برنامه هسته اي ايران فقط بخشي از پيامدهايي است که با پذيرش ان پي تي از سوي ايران نصيب کشور شده است. بر اساس مفاد معاهده ان پي تي، در قبال اجازه به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي براي بازرسي از تاسيسات هسته اي کشوري که اين معاهده را پذيرفته است، قدرت هاي هسته اي بايد به موجب ماده 4 اين معاهده فناوری هستهای صلح آمیز را در اختیار غیربرخوردارها قرار دهند. اما در عمل نه تنها در خصوص ايران اين اتفاق نيفتاده است بلکه همواره امريکا با مانع تراشي در برابر برنامه هسته اي کشور، سعي کرده است ايران را از حقوق هسته اي خود از جمله غني سازي اورانيوم محروم نمايد.
امريکا براي دستيابي به اين هدف غير قانوني حتي با وضع تحريم هاي يکجانبه و تلاش براي اجماع سازي عليه ايران، سعي کرده است تهران تحت فشار هاي شديد اقتصادي از حقوق هسته اي خود دست بکشد. امريکا همچنين با خروج از توافق هسته اي اعتماد ساز ( برجام) اعتبار ان پي تي را زير سوال برده است و بازهم اين آخر ماجرا نيست.
چرا که آژانس بين المللي انرژي اتمي نه تنها با وجود اقدامات اعتماد ساز ايران در بسياري از مواقع به فعاليت حرفه اي خود نپرداخته بلکه به دروغ هايي از جانب رژيم صهيونيستي توجه کرده است که خود ان پي تي را نپذيرفته و داراي زرادخانه هسته اي در خاورميانه است. ادعاهايي که اين رژيم در باره تورقوز آباد مطرح کرد نمونه اي از اين خبرسازي ها و توطئه عليه برنامه هسته اي ايران است.
در چنين شرايطي که ايران از پذيرش ان پي تي هيچ سودي نبرده و حتي برنامه صلح آميز هسته اي اش با انواع خرابکاري ها روبرو شده است آيا بهتر نيست که تهران بر اساس ماده (ده ) ان پي تي عمل نمايد و از اين معاهده خارج شود؟
بر اساس ماده (ده ) ان پي تي، هر دولتی باید حق داشته باشد در اجرای حاکمیت ملی خود در صورتی که احساس کند موارد فوقالعادهای در رابطه با موضوعات این پیمان، منافع حیاتی کشورش را به مخاطره انداخته است، از پیمان خارج شود.