به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به قلم تایلر آنبیندر استاد تاریخ در دانشگاه جرج واشنگتن نوشت: تاریخ آمریکا مملو از تعصبات بومی گرایانه و طرفداران چنین گرایشی بوده است، اما رئیس جمهور کنونی از این لحاظ قویترین فرد است.
دونالد ترامپ اصرار دارد هیچ تعصبی نسبت به مهاجران ندارد. در واقع همسر کنونی و یکی از همسران قبلی اش از مهاجران بوده اند و گاهی حرفهای مثبتی درباره برخی گروههای مهاجر به زبان میآورد، اما ترامپ بطور عمده مهاجران را تهدید جلوه میدهد و مهاجران اهل آمریکای لاتین را که بزرگترین بخش تازه واردها به آمریکا هستند، "حیوان" و مهاجم خطاب میکند.
نویسنده این گزارش در ادامه مینویسد: من به عنوان یک مورخ که در مطالعه احساسات ضد مهاجران تخصص دارم، میدانم که ترامپ اولین رئیس جمهوری نیست که تازه واردها به آمریکا را خوار و حقیر میشمارد. اما ترامپ مهاجران را به شیوههایی مورد حمله قرار داده و سپر بلا کرده که روسای جمهور قبلی هرگز این گونه عمل نکرده اند و در این فرایند بیش از هر آمریکایی دیگری در تاریخ این کشور موجب گسترش هراس، نفرت و انزجار از مهاجران شده است.
در چندین قرن، طرفداران بومی گرایی در آمریکا ۱۰ اتهام اصلی ضد مهاجران مطرح کرده و مدعی شده اند که آنها جرم و جنایت با خود میآورند، فقر وارد میکنند، بیماریها را گسترش میدهند، با جامعه نمیتوانند همخوانی پیدا کنند، عرصه سیاست را فاسد میکنند، مشاغل را به سرقت میبرند، موجب افزایش مالیاتها میشوند، خطر امنیتی دارند، مذهب شان با ارزشهای آمریکا ناسازگار است و هرگز نمیتوانند "آمریکاییهای واقعی" باشند.
ترامپ تمامی این اتهامات را به مهاجران وارد کرده است. هیچ رئیس جمهوری قبل از وی بطور علنی و تمام و کمال از دیدگاه بومی گرایی استقبال نکرده بود. یک فرمانده کل قوا که به لحاظ تعصبات بومی گرایانه نیز مافوق همه است، این توان را دارد که نقش مهاجران را در تاریخ آمریکا چه در زمان حال و چه برای نسلهای آینده تغییر دهد.
کنگره آمریکا معمولا منشاء بزرگترین تعصبات بومی گرایانه در عرصه سیاست ملی بوده است، ولی روسای جمهور عموما سعی در کنترل این تعصبات داشته اند.
گروههای متعددی در پس جنبش امروزی ضد مهاجرت بوده و به سازمان دهی و جمع آوری پول برای گروهای متعددی پرداخته که از کاهش میزان مهاجرت به آمریکا حمایت کرده اند. اما آن گروهها نفوذ چندانی نداشتند تا اینکه ترامپ شروع به گسترش عقاید آنها کرد و به رهبران و متحدان آنها سمتهایی در دولتش داد.
ترامپ نیز در تلاش هایش ضد مهاجران به آنها برچسب دروغین جرم و جنایت میزند. مثلا در جریان مبارزات انتخاباتی اش گفت: مکزیکیها با خود مواد مخدر، جرم و مجرم وارد کشور میکنند. این در حالی است که مهاجران بطور چشمگیری جرایم کمتری در مقایسه با شهروندان آمریکایی مرتکب میشوند. او کل گروههای مذهبی مهاجر را به علت اقدامات یک یا دو مجرم هدف قرار میدهد و همه آنها را مجازات میکند.
ترامپ ورود به آمریکا را برای مهاجرانِ کم درآمد هر چه سختتر میکند بطوریکه تقریبا بطور قطع میزان مهاجرت از آمریکای لاتین، آفریقا و منطقه کارائیب را کاهش میدهد و در توجیه این سیاست خود بر لزوم "حمایت از مزایا برای شهروندان آمریکایی" تاکید میکند. او حتی میگوید فرزندان تازه واردها به آمریکا که در این کشور متولد شده اند- گرچه بخشی از اقلیتهای نژادی، مذهبی یا نژادی هستند- آمریکاییهای واقع نیستند.
آنچه ترامپ را به لحاظ احساسات بومی گرایانه از دیگران متمایز میکند، شمار طرفداران وی در این زمینه است. ترامپ برای اولین بار طی چندین نسل اظهارنظرهای علنی درباره بومی گرایی را به یک موضوع قابل قبول در جامعه تبدیل کرد بطوریکه ایلهان عمر عضو سومالیائی اصل کنگره آمریکا را در تجمعی در ماه ژوئیه در گرینویل هدف حمله و انتقاد قرار داد و جمعیت حاضر از آن سخنان حمایت کردند.
اقدام ترامپ در گسترش حس بومی گرایی موجب تشدید خصومت ضد مهاجران شده است. طبق نتایج یک مطالعه، کسانی که دیدگاههای او را در این باره میخوانند یا میشنوند، احتمال آنکه در شبکههای اجتماعی این گروهها را هدف قرار دهند، بیشتر است.
در یکی از مطالعات با استناد به دادههای جمع آوری شده توسط "اتحادیه ضد افترا" مشخص شد در نقاطی از کشور که میزبان تجمعات انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ بودند، جرائم ناشی از انزجار در ماههای بعد از آن ۲۲۶ درصد در مقایسه با سایر نقاط افزایش داشت که عمدتا اقدامات خرابکارانه بود.
در حالیکه افزایش خشونتهای بومی گرایانه مسئلهای هولناک است، تاریخ گویای آن است که در درازمدت، کسانیکه پذیرای مهاجران هستند بر کسانیکه از مهاجران هراس دارند، غلبه خواهند کرد.
گرچه از زمان به قدرت رسیدن ترامپ، درصد آمریکایی که خواهان کاهش مهاجرت هستند، افزایش داشته است، اما در مقابل، این احساسات ضد مهاجرتی ترامپ ممکن است نگرش مثبت آمریکاییهای مخالف او را نسبت به مهاجران تقویت کرده باشد.
طبق نظرسنجی گالوپ، اکنون ۷۶ درصد آمریکاییها میگویند مهاجرت برای کشور خوب است که بالاترین رقم در نظرسنجیهای گالوپ بوده حال آنکه فقط ۱۹ درصد گفتند مهاجرت برای کشور زیانبار است که پایینترین رقم در این نظرسنجیها بود.
نگرشهای ضد مهاجرتی همواره بخشی از فرهنگ آمریکا بوده و بطور ادواری - در دهههای ۱۸۵۰ و ۱۹۲۰- افزایش داشته است، اما چنین رویههایی موقتی بوده اند. روندی که امروز شاهد هستیم، عمدتا به نفوذ قوی و بی سابقه ترامپ باز میگردد و او موفقترین فرد در دامن زدن به احساسات ضد مهاجرتی در تاریخ آمریکا بوده است. با این حال حس تحسین در اکثریت آمریکاییها نسبت به مهاجران را هیچ مرد یا زنی هر قدر با نفوذ باشد، نمیتواند از بین ببرد.
در نهایت اکثر آمریکاییها درک میکنند که مهاجران مایه بزرگی آمریکا هستند.