برخی آسیبهای ناشی از ورزش یا تصادفات به تدریج منجر به تخریب مفصل میشوند و در نهایت ممکن است که جراحی تعویض زانو را الزامی کند.
وی ادامه داد: بنابراین هر بیماری یا هر حادثه و مشکلی که منجر به تخریب مفصل زانو شود، میتواند در نهایت پزشک را به انجام تعویض مفصل هدایت کند.
این فلوشیپ جراحی زانو از آمریکا در ارتباط با علل تخریب مفصل زانو گفت: تخریب زانو میتواند به دنبال افزایش سن و آرتروز زانو ایجاد شود یعنی وقتی به مرور زمان با افزایش سن غضروف مفصل تخریب شده و در اثر آن آرتروز ایجاد میشود، مفصل دردناک شده، فرد دچار اختلال حرکتی و تغییر شکل مفصل زانو خواهد شد.
آقای دکتر یزدی افزود: در این مرحله اگر بیماری پیشرفت کرده باشد و با دارو درمانی امیدی به بهبودی نباشد، ممکن است مجبور به جراحی تعویض مفصل زانو شویم.
وی ادامه داد: از علل دیگر تخریب مفصلی میتوان به برخی بیماریها همچون بیماریهای روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مفصلی یا سایر بیماریهای التهابی که ممکن است سبب تخریب مفصل شوند اشاره کرد.
آقای دکتر یزدی گفت: همچنین برخی آسیبهای ناشی از ورزش یا تصادفات مانند پارگیهای رباط یا مینیسک یا آسیبهای غضروفی به تدریج منجر به تخریب مفصل میشوند و در نهایت ممکن است که جراحی تعویض زانو را برای بیمار الزامی کند.
وی تصریح کرد: این تخریب مفصلی در اثر عوامل مختلفی ممکن است ایجاد شود، ولی شایعترین علت تعویض مفصل در کشور ما به واسطه ایجاد آرتروز ناشی از افزایش سن در افراد میانسال به بالا است.
وی افزود: در زنان به طور معمول در سن ۴۵ تا ۵۰ سالگی آرتروز زانو شروع میشود و با توجه به شدت آن ممکن است به درمانهای مختلف نیاز داشته باشد و در مردان در حدود سن ۵۵ تا ۶۰ سال این بیماری آغاز میشود و نسبت به شرایط و شدت بیماری درمانهای مختلفی برای آنها در نظر گرفته میشود.