ورزش با دستگاه EMS میتواند عوارضی به همراه داشته باشد و از طرفی برای انجام حرکات اصلاحی مفید است.
وی افزود: در سیستم عضلانی بدن وقتی تعادل بین عضلات دو سمت مفصل بهم بخورد، ممکن است آن مفصل شکل طبیعی خود را از دست بدهد و هم راستایی به بد راستایی تبدیل شود، در حرکات اصلاحی میخواهیم این تعادل را برگردانیم و از دستگاه EMS میتوان برای این بازگشت کمک گرفت.
جلوگیری از بیش تمرینی و تخریب عضلانی
متخصص آسیب شناسی و حرکات اصلاحی گفت: هر آسیبی که با ورزش برطرف میشود، با EMS هم برطرف خواهد شد، اما به علت آنکه تلاش فرد با میزان فعالیت عضلانی او تعادل ندارد، ممکن است به لحاظ روانی دچار بیش تمرینی شود.
وی افزود: چون فرد آمادگی پذیرش فشار عضلانی در ورزش با EMS را ندارد، احتمال اینکه دچار عوارضی چون «رابدومیولیز» یا تخریب عضلانی شود، زیاد است، بنابراین فعالیت با این دستگاه باید تحت نظر پزشک انجام شود و باید این معایب را در نظر بگیریم.
استفاده در حرکات اصلاحی
مرادی شهپر در خصوص نسخههای ورزشی گفت: مثلا برای زانو درد توصیه شده است که عضلات قدامی ران تقویت شود، با استفاده از EMS، بدون اینکه فرد تلاش زیادی کرده باشد و یا بدون اینکه مفصل خود را زیاد خم و راست کند، میتواند عضلات چهارسر رانی را تقویت کند.
وی افزود: فردی که از لحاظ پاسچر بدن یا ساختار قامتی مشکلی در زانوی خود دارد، به عنوان مثال با زانوی ضربدری روبرو است، عضلات و ساختارهای بخش خارجی زانویش سفت و کوتاه شده و ساختارهای بخش داخلی زانو هم شل و ضعیف است، با استفاده از این دستگاه مثل هر نسخه ورزشی دیگر بخش ضعیف آن تقویت میشود.
این متخصص پزشکی ورزشی به معایت استفاده از EMS اشاره کرد و گفت: هیچ چیزی کاملا بی خطر نیست، رابدومیولیز و بیش تمرینی دو موضوعی است که در استفاده از این دستگاه باید مدنظر قرار دهیم، در کنار آن مشکلات قلبی و احتمال سوختگی پوستی را هم باید بدانیم؛ بنابراین با نظارت پزشک میتوان بهترین نتیجه را از کار با دستگاه EMS گرفت.