تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
آیین نکوداشت پروفسور اردشیر قوام زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران در اراک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک ، آیین نکوداشت پروفسور اردشیر قوام زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران در اراک برگزار شد.
رونمایی از تمبر نکواشت پدر پیوند مغز استخوان ایران و نامگذاری کلینیک فوق تخصصی بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک به نام پروفسور قوامزاده ، از دیگر بخشهای جنبی این آئین بود.
پروفسور اردشیر قوام زاده ، پدر پیوند مغز استخوان ایران در سال 1319 از مادری تفرشی و پدری تهرانی در شهر تهران متولد شد وکسی بود که علیرغم بازیگوشی در دوران کودکی، به صورت جدی وارد وادی علم و تحصیل شد و پس از چندین سال تحصیل و کسب علم در دانشگاه های اتریش و سوئیس به ایران بازگشت و مرکز بزرگ تحقیقات سرطان و مراکز متعدد پیوند مغز استخوان را در ایران راه اندازی کرد و امید به بهبودی و معالجه را در میان بیماران صعب العلاج افزایش داد و امروز ایین نکوداشت این شخصیت بزرگ علمی در اراک برگزار شد.
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
تجلیل از پدر پیوند مغز استخوان ایران
نماینده ولی فقیه در استان در این آیین گفت: برگزاری آیین های نکوداشت و تجلیل از بزرگان و شخصیت های ارزشمند علمی ، منشا سنت های حسنه و معرفی الگوهای مناسب به نسل های جوان است.
آیت الله دری افزود: استان مرکزی مهد مفاخر، ادیبان و بزرگان بسیاری همچون امام خمینی(ره)، پروفسور حسابی و دکتر قریب است که در دامان خود تربیت کرده و به این کشور تقدیم کرده است.
وی گفت: دانشجویان رشته های پزشکی باید در زمینه علوم مختلف از جمله سلول های بنیادین و پیوند اعضا علم خود را به روز کنند و از بزرگان این علوم در کشور بهره مند شوند.
قوم زاده ، پدر پیوند مغز استخوان ایران در این مراسم گفت: بیش از 400 متخصص در این زمینه تربیت کرده است و در کشور به بیماران خدمت رسانی می کنند.
وی افزود: در حال حاضر 19 مرکز پیوند مغز استخوان در کشور فعال است که بزودی در استان مرکزی و در شهر اراک مرکز پیوند مغز استخوان غرب کشور راه اندازی خواهد شد.
حریرچی، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: سالانه 110 هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان ، شناسایی می شوند که 53 درصد مرد و 47 درصد زن هستند.
وی افزود: نرخ ابتلا به سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر و استان مرکزی هم از متوسط کشوری پایین تر است.
حریرچی افزود: میزان ابتلا به سرطان ها در ایران روبه افزایش است که عواملی از جمله افزایش سن ، عوامل خطر زندگی سالم و عوامل محیطی از جمله استرس و آلودگی هوا باعث این روند افزایشی هستند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ابتلای افراد به بیماری سرطان مشکل بهداشت جهان امروز است و در دنیا ۲ درصد درآمد ناخالص ملی برای درمان این نوع بیماری هزینه میشود.
حریرچی افزود: در کشور ما سرطان در حال افزایش است و لازم است تدابیر لازم برای جلوگیری از ابتلا افراد اندیشیده شود.
وی گفت : هرسال ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای مداوای سرطان در کشور هزینه مستقیم و غیرمستقیم صرف میشود که ۳۰ هزار میلیارد ریال این هزینه به صورت نقدی و ۱۵ هزار میلیارد ریال آن نیز صرف تامین داروهای شیمیایی میشود.
معاون وزیر بهداشت گفت: مصرف بسیاری از داروهایی که برای شیمی درمانی بیماران سرطانی به مصرف میرسد درست نیست به ویژه داروهایی که گران قیمت هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این ایین گفت:شایع ترین سرطان ها در استان مرکزی به ترتیب سرطان سینه، پروستات، معده ، پرورکتال و پوست است.
دکتر جمالیان افزود: در حال حاضر تحقیقاتی در شهر اراک مبنی بر تاثیر الودگی هوا در کنار سایر موارد در دست بررسی است که امیدواریم با کمک های پروفسور قوام زاده بتوان در رفع آن گام برداشت.
همچنین اکرمی، معاون سیاسی امنیتی استاندار گفت: پروفسور اردشیر قوام زاده از برگ های زرین و مفاخر استان مرکزی است که نیاز است به نسل جدید و جامعه معرفی شود .