بیش از ۲۳ هزار اصله درخت بنه در کرمان از گزند آفت تشی حفظ می شود.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان رئیس حفاظت و حمایت از عرصههای منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: امسال با اختصاص ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، ۲۳ هزار و ۶۶۵ اصله درخت بنه از آفت تشی، پاکسازی می شود.
نسرین فرامرزپور با اشاره به آلودگی بیشتر درختان بنه ۲ حوزه آبخیز در شهرستانهای ریگان و رابر به این آفت،افزود:برای پاکسازی16هزار درخت بنه ازآفت تشی در حوزه مطالعات آبخیزداری کنار نای ریگان یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال در هزار و ۶۰۰ هکتار جنگل و در حوزه مطالعات آبخیزداری شصت فیچ شهرستان رابر برای پاکسازی هفت هزار و ۶۶۵ بنه ۷۵۰ میلیون ریال در ۲ هزار و ۵۵۵ هکتار در حال انجام است.
رئیس اداره حفاظت و حمایت از عرصه های منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، هدف از مبارزه با این آفت را حفظ و پایدار ماندن درختان تنومند چندین ساله جنگلی و جلوگیری از خشک شدن این درختان دانست وافزود: در این طرح برای مبارزه با این آفت از روش توری پیچی و بلوکاژ، یعنی، چیدن سنگ اطراف تنه تا ارتفاع ۹۰ سانتی متر استفاده شده است.
بگفته وی برای مبارزه با آفات و بیماریها در حفظ عرصه های جنگلی شرکت های تعاونی فراگیر بهره برداران منابع طبیعی و اعضای این شرکت تعاونی ها مشارکت دارند وباعث اشتغالزایی ۲ هزار نفر روز کارگر در این مدت ۲ ماه شده است.
آفت تشی یا سیخور یا گربه تیغی با نام علمی Hystrix indica خطرناک ترین جونده ای است که به علت عادت گیاهخواری( Herbivorus) به انواع گیاهان جنگلی، مرتعی، زراعی و غیره حمله ور می شود.