عفت، ایثار، ایمان و انتخاب فردی مومن برای ازدواج از مهمترین ویژگیهای سیره حضرت خدیجه (س) است.
خانم صفری استاد حوزه و دانشگاه درباره سیره حضرت خدیجه (س) گفت: حضرت خدیجه زنی عفیف و پاکدامن بود و قبل از آشنایی با پیام اسلام (ص) هم به عنوان یک زن پاکدامن و یکی از زنان ثروتمندان شناخته میشود، اما ثروت زیاد این بانو باعث نشده بود عفت او مهم نباشد و طاهره یکی از صفات او بوده است.
وی افزود: حضرت خدیجه همواره در تلاش بود تا فرد امینی را برای صیانت از اموال خود پیدا کند و از حضرت محمد (ص) خواهش کرد که به او کمک کند و حضرت محمد (ص) مسئول کارهای تجاری وی شد.
این کارشناس ادامه داد: یکی از خدمه حضرت خدیجه (س) که نفیسه نام داشت وقتی علاقه حضرت خدیجه را دید، نزد حضرت محمد (ص) رفت و از او پرسید چرا شما ازدواج نمیکنید، حضرت خدیجه بانوی خوبی است که به شما علاقه دارد و حضرت محمد (ص) هم که خود علاقهمند به حضرت خدیجه بود از این مسئله استقبال کرد و با عمویش صحبت کرد و این چنین بود که این ازدواج سر گرفت.
خانم صفری گفت: عشق یک مسئله عادی است و حرام نیست، اما عشقی که انسان را به گناه بیندازد، حرام است، من بسیاری از جوانان را دیده ام که میگویند به کسی علاقه مندیم، اما آن فرد چگونه بفهمد که ما با او قصد ازدواج داریم، من به آنها میگویم به خدا توکل کنید، زیرا خدا مقدماتش را فراهم میکند، اولین معیار هم برای همه "ایمان" باشد، حضرت خدیجه (س) به ایمان حضرت محمد توجه و پس از ازدواج تمام اموال خود را وقف ایشان کرد.
وی در پایان گفت: از زندگی حضرت خدیجه (س) میتوان درسهایی گرفت، ایشان زمانی که مجرد بود، بسیار از ثروت خود را صرف خانواده و فقرا میکرد، اما پس از ازدواج ثروت خود را در راه اسلام داد. ایشان شش فرزند داشت و اولین شیعه امیرالمومنین علی (ع) بود؛ اعتقاد راسخ حضرت خدیجه (س) و مقاومت وی راه حق امروز هم میتواند الگویی برای همه باشد.