رئیس سازمان مدیریت بحران: گروههای ارزیابی برای بررسی میزان خسارات به استان آذربایجان شرقی اعزام شدهاند.
اسماعیل نجار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: در اولین فرصت ممکن براساس ارزیابیهای دقیق، اعتبار لازم برآورد و به دولت اعلام خواهد شد.
وی گفت: ما این حادثه را حادثهای محلی و منطقهای میدانیم که در دست رسیدگی همه جانبه است.
وی افزود: متاسفانه در زلزلهای که در ساعت ۲:۱۷ بامداد امروز به بزرگی ۵/۲ ریشتری بین میانه و سراب رخ داد، ۵ نفر جان شان را از دست دادند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: حدود ۳۳۲ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند و در حال حاضر ۲۲ نفر بستری هستند و بقیه سرپایی مداوا و مرخص شده اند.
وی گفت: برآورد اولیه ما این است که حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ واحد مسکونی بین ۳۰ درصد تا ۱۰۰ درصد تخریب شده است.
آقای نجار افزود: غالب تخریب ناشی از این زلزله را در روستای ورنکش شاهد هستیم و آمار ۵ نفر فوتی هم مربوط به همین روستاست.
وی گفت: حدود یک هزار راس دام سنگین و سبک براثر این زلزله تلف شده است.
وی افزود: به محض وقوع این حادثه، به وزیر کشور اطلاع رسانی کردم و وی خطاب به بنده و استانداران آذربایجان شرقی و استانهای همجوار دستورهای ویژه لازم را صادر کرد.
آقای نجار ادامه داد: رئیس جمهور نیز در دستوری که صادر کرد، بر رسیدگی، امداد رسانی و نجات کامل تاکید داشت.
وی گفت: در دقایق اولیه همه نیروهای امدادی در منطقه حضور پیدا کردند و دستگاههای اجرایی خوب عمل کردند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: استاندار آذربایجان نیز در روستای ورنکش تشکیل جلسه داد و تصمیمهای لازم برای رسیدگی صادر شده است.
آقای نجار با بیان اینکه درباره وقوع پس لرزههای شدید زلزله یاد شده در آذربایجان شرقی، جای نگرانی نیست گفت: از زمان وقوع این زلزله تا ساعت ۱۰ صبح امروز ۸۲ پس لرزه داشتیم که حدود ۵۹ پس لرزه کمتر از ۳ ریشتر، ۱۸ پس لرزه بین ۳ و ۴ ریشتر و چهار زلزله بین ۴ تا ۵ ریشتر شدت داشته است.
وی افزود: با توجه به این تعداد پس لرزه، از این نظر دیگر جای نگرانی نیست و امکان وقوع زلزله شدیدتر وجود ندارد.
ادامه عملیات امداد در مناطق زلزله زده
نجار با اشاره به زلزله ۵.۹ ریشتری بامداد امروز (ساعت ۲:۱۷:۰۳) در استان آذربایجان شرقی گفت: تاکنون ۱۵۰ تا ۱۷۵ نفر که عموما مصدومان سرپایی بودند، در مراکز درمانی و امداد و نجات درمان شدند.
رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: به محض وقوع زلزله با دستور وزیر کشور و استانداران منطقه کار امدادرسانی آغاز شد و هم اکنون علاوه بر امدادرسانی به مصدومان حادثه همکاران بنده در حال برآورد خسارت هستند.
آقای نجار افزود: در این زلزله دهها راس دام روستاییان هم تلف شده است.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه این زلزله در استانهای زنجان، اردبیل و گیلان هم احساس شده است، گفت: فعلا به کمکهای مردمی در مناطق زلزله زده نیازی نیست و اگر نیازی بود از طریق رسانه ملی و رسانههای رسمی کشور اعلام خواهد شد.
نمکی، وزیر بهداشت
اورژانس و مراکز درمانی در آماده باش کامل
دکتر سعید نمکی در فضای مجازی نوشت
ضمن عرض تسلیت به خانوادههای داغدار برای همه مصدومان حادثه تلخ زلزله آرزوی سلامت و بهبودی دارم. از ساعات اولیه امروز همه کارکنان اورژانس و مناطق درمانی در مناطق زلزله زده در آماده باش کامل هستند.
وزارت بهداشت با تمامی امکانات تا آخرین لحظه در کنار مردم شریف این مناطق خواهد بود.
اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران
پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزلهزده شمال غرب
در پی زلزله ۵.۹ ریشتری بامداد امروز در مناطق وسیعی در شمال غرب کشور، شبکه اپراتور همراه اول آسیبی ندیده است و به صورت نرمال به مشترکان خدمت رسانی میکند.
شرکت همراه اول ضمن همدردی با خانوادههای داغدار، اعلام کرد، شبکه این اپراتور بدون هیچگونه قطعی و با پایداری کامل در حال خدمترسانی به مشترکان و انتقال ترافیک ارتباطی در آن مناطق است.
در اولین دقایق پس از وقوع زلزله، کمیته بحران تشکیل و تصمیمهای لازم جهت برقراری ارتباط هر چه بهتر در مناطق زلزله زده گرفته شد.
شرکت همراه اول در پایان تاکید کرده است، همچون سالهای گذشته آمادگی دارد باتوجه به شبکه گستره خود از طریق رومینگ ملی پذیرای مشترکان سایر اپراتورها در این مناطق باشد و به زودی برنامهها و تدابیر خود را جهت کمک رسانی بیشتر به مردم زلزلهزده اطلاع رسانی خواهد کرد.
بابلی، رئیس اداره بهداشت، درمان و امداد نزاجا
امدادرسانی بیمارستانهای ارتش به زلزلهزدگان
رئیس اداره بهداشت، درمان و امداد نزاجا گفت: در پی وقوع زمینلرزه ۵.۹ ریشتری در مناطقی از استان آذربایجان شرقی، بیمارستانهای منطقهای نیروی زمینی ارتش در این استان به ویژه بیمارستانهای مراغه و تبریز در حالت آمادهباش قرار گرفتند.
امیر سرتیپ دوم پزشک شهنام بابلی در ادامه افزود: امروز بیمارستانهای نیروی زمینی ارتش به نیروهای واکنش سریع تغییر ساختار داده و در کمترین زمان با یک گردان کاملاً مجهز به خدمات رسانی پزشکی و عملیات امدادرسانی در مناطق حادثهدیده پرداختند.
وی افزود: هماکنون تیمهای پزشکی بیمارستانهای ارتش در مراغه و تبریز به همراه پزشکان متخصص در منطقه حادثهدیده حضور دارند و در حال ارائه خدمات به مصدومان هستند.
دکتر بابلی در پاسخ به این سوال که آیا دارو و نیازمندیهای دیگر نیز از طریق ارتش در اختیار مردم قرار میگیرد، گفت: پس از برآورد اولیه کادر پزشکی حاضر در منطقه در حال ارسال اولین محموله دارویی و نیازمندیهای پزشکی به منطقه هستیم.
مرکز لرزه نگاری کشور
زلزله ٥ و ٩ دهم ریشتری در آذربایجانشرقی
زلزلهای به بزرگی پنج و نه دهم ریشتر، منطقه ترک را در استان آذربایجانشرقی لرزاند.
مرکز لرزه نگاری کشور، این زمین لرزه در ساعت ۰۲:۱۷:۰۳ بامداد امروز روی داد.
عمق این زلزله، ۲ کیلومتری زمین بوده است.
محل دقیق این زمین لرزه، ۲۰ کیلومتری ترک، ۲۲ کیلومتری سراب، ۲۹ کیلومتری ترکمن چای، ۷۹ کیلومتری اردبیل و ۱۲۴ کیلومتری تبریز در استان آذربایجان شرقی اعلام شده است.
زلزله چهار و سه دهم ریشتری در آذربایجان شرقی
همچنین زلزله دیگری به بزرگی چهار و سه دهم ریشتر، منطقه ترکمن چای را در استان آذربایجان شرقی لرزاند.
این زمین لرزه در ساعت ۰۳:۰۲:۰۰ بامداد امروز روی داد.
عمق این زلزله، ۱۸ کیلومتری زمین بوده است.
محل دقیق این زمین لرزه، ۲۴ کیلومتری سراب، ۲۰ کیلومتری ترکمن چای، ۲۶ کیلومتری ترک و ۱۱۴ کیلومتری تبریز در استان آذربایجان شرقی اعلام شده است.