استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ارتودنسی ارتباط مستقیمی با بهبود وضعیت تنفس و تکلم بیمار دارد.
وی افزود: ۱۲۰ عنوان سخنرانی به دبیرخانه همایش ارسال شده است که ۳۰ سخنرانی به شکل پوستر ارایه میشود.
وی با بیان اینکه دستاران رشته ارتودنسی در این کارگاهها در جلسات پرسش و پاسخ شرکت میکنند، ادامه داد: در رشته ارتودنسی وضعیت خوبی داریم و تفاوتی با کشورهای توسعه یافته نداریم.
خانم دکتر حسین زاده نیک گفت: جز در بحث تکنولوژیهای مدرن که دسترسی ما به تجهیزات تا حدی به علت تحریمها محدود شده، اما نتایج علمی حاکی از برابری علمی متخصصان ایرانی در این حوزه است.
این استاد دانشگاه با تأکید بر نقش ارتودنسی در بلع، تکلم، تنفس و بهداشت افراد ادامه داد: شناسایی مشکل افراد و حتی تشخیص سندرومهای پیچیده و شکاف کام از جمله بیماریهایی است که یک ارتودنتیست به آن توجه ویژه دارد.
خانم دکتر حسین زاده نیک در پایان گفت: خوشبختانه تعداد ارتودنتیستها در کشور کم نیستند، اما از توزیع متوازنی برخوردار نیست.
۶ سالگی بهترین زمان برای ارتودنسی
دبیر اجرایی هفدهمین گردهمایی علمی و چهاردهمین همایش بین المللی انجمن ارتودنسی ایران گفت: بهترین زمان برای ارتودنسی سن ۶ تا ۷ سالگی است.
آقای دکتر فاضل فیروزی در این همایش با اشاره روشهای نوین در ارتودنسی افزود: تازههای دانش ارتودنسی از محورهای اصلی این همایش است و یکی از دستاوردهای آن معرفی ارتودنسی به عنوان نه تنها روش تأمین زیبایی بلکه روش حفظ سلامت دهان و دندان است.
وی گفت: معاینه ارتودنسی باید با نخستین رویش دندانها پیگیری شود و بازه زمانی طلایی برای دستیابی به نتیجهای مطلوب در ارتودنسی در سنین۶ تا ۷ سالگی است که این روش درمانی نتیجهای مطلوب به همراه دارد.
آقای دکتر فیروزی افزود: هر روز مقالات جدیدی وارد دانش ارتودنسی میشود و درمانهای قبلی ارتودنسی که وجود داشت ثابت و رنگی بود در حالی که در درمانهای جدید شاهد متحرک بودن پلاکها و شفاف بودن آن هستیم ضمن آنکه بهداشت بهتری برای بیمار به همراه دارد.
این متخصص ارتودنسی ادامه داد: درمان ارتودنسی محدودیت ندارد و در سنین مختلف امکان پذیر است، اما به علت حمایت نکردن بیمهها مردم برای این خدمات درمانی محدودیت دارند.
پلاک شفاف روشی نوین در ارتودنسی
عضو هیأت مدیره انجمن ارتودنتیستهای ایران، به تشریح جزئیات درمان ارتودنسی با پلاکهای شفاف پرداخت.
آقای دکتر حسین ارباب زاده، در حاشیه برگزاری همایش انجمن ارتودنتیستهای ایران در سالن همایشهای پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: اکنون فناوریهای جدیدی در عرصه درمانهای ارتودنسی معرفی شده است که پلاکهای شفاف، یکی از همین ابزارهای جدید است.
وی در توضیح ویژگیهای پلاکهای شفاف، افزود: یکی از مزیتهای این پلاکها که به راحتی داخل دهان قرار میگیرد، این است که خیلی مشخص نیستند و از فاصله نیم متری هم دیده نمیشود.
این متخصص ارتودنسی ادامه داد: پلاکهای شفاف وسیله ارتودنسی است که باید اصول درمانی را هنگام استفاده از این وسیله رعایت کرد.
آقای دکتر ارباب زاده با تأکید بر اینکه استفاده از پلاکهای شفاف باید توسط متخصص ارتودنسی صورت گیرد، گفت: برای اینکه نتیجه درمان بهتر شود گاهی باید مقداری از دندان برای ایجاد فضای کافی، برداشته شود.
وی افزود: یکی از مزیتهای پلاک شفاف، ظاهر آن است که دیده نمیشود و از این رو مورد استقبال قرار میگیرد.
پیشی گرفتن رتبه دانش دندانپزشکی کشور به پزشکی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه رتبه دانش دندانپزشکی کشور بر علم پزشکی پیشی گرفته است.
آقای دکتر رضا ملک زاده در حاشیه هفدمین گردهمایی علمی انجمن ارتودنسی ایرانافزود: به طور کلی وضعیت تحقیقات دندانپزشکی در ایران بسیار مطلوب است به گونهای که در کل پزشکی رتبه کشور شانزدهم و در رشته دندانپزشکی چهاردهم است.
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۲ مرکز تحقیقاتی هم در دانشکدههای دندانپزشکی داریم و یکی از رشتههای فعال در این حوزه ارتودنسی است و به رغم رتبه چهاردهم در جهان در بین کشورهای اسلامی رتبه اول را داریم و خدمات دندانپزشکی در کشور ما بسیار بالاست.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص تأثیر تحریمها بر این رشته گفت: خوشبختانه شرکتهای دانش بنیان توانسته اند با تولیدات داخلی نیاز بسیاری از بخشها از جمله دندانپزشکی را تأمین کنند.