به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ پس از ملاقات بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس با ملکه این کشور، مجلس این کشور امروز منحل و زمان ۵ هفتهای انتخابات عمومی، آغاز شد تا انگلیس در کمتر از سه و نیم سال سومین انتخابات پارلمانی سراسری را برگزار کند.
انتظار میرود نخست وزیر انگلیس، در سخنانی آغاز فعالیتهای انتخاباتی را روز ۱۲ دسامبر، ۲۱ آذر را رسما روز انتخابات اعلام کند. حزب محاکم محافظه کار، با شعار "انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج سازید" و حزب کارگر رقیب، با شعار "تغییر واقعی" ستادهای انتخاباتی خود را راه انداخته اند. حزب ملی اسکاتلند به عنوان سومین حزب بزرگ انگلستان و احزاب لیبرال دموکرات، سبز، ولز و برگزیت نیز مشغول فعالیت انتخاباتی اند.
در سوم تیر ۱۳۹۵، همهپرسی به منظور خروج از اتحادیه اروپا، برگزیت، برگزار شد و مجموعا ۵۱.۹ درصد از رایدهندگان بریتانیایی، خواستار خروج از اتحادیه و ۴۸.۱ درصد از شرکتکنندگان هم به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند. از همان زمان روشن بود که نزدیکی شمار موافقان و مخالفان اتحادیه اروپا در بریتانیا، مشکل زا خواهد شد به ویژه آن که اختلاف نظر اکثریت مردم مناطق چهارگانه کشور، یعنی انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز، مزید بر علت شد.
پس از انکه توافق دولت قبلی انگلیس یعنی ترزا میبا اتحادیه اروپا بر سر چگونگی اجرای برگزیت و خروج این کشور از اتحادیه اروپا سه بار و هر بار با تغییراتی در مجلس عوام به رای گذاشته شد، اما رای نیاورد و رد شد، ترزا می با بغض و اشک، استعفا کرد و بوریس جانسون که از حامیان اصلی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپاست با وعده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به هر شکل ممکن پیش از پایان مهلت تمدید شده انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا یعنی نهم آبان، در یک انتخابات درون حزبی، رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس شد.
اما بوریس جانسون نخست وزیر جدید انگلیس هم در پی ناکامیها برغم عقب نشینی از مواضع گذشته مجبور شد تن به ارائه درخواست تمدید مهلت جدایی به اتحادیه اروپا بدهد، کاری که گفته بود مردن در جوی برایش بهتر از ان است.
جانسون هنگامی که سه بار توافقش با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی جدایی در مجلس رای نیاورد و نتوانست انگلیس را از بن بست برگزیت خارج کند و بار چهارم نیز به گونهای مشروط توافقش رای اورد، موضوع انحلال مجلس عوام و برگزاری انتخابات زودهنگام را مطرح کرد با این امید که نمایندگانی را از حزبش نامزد کند تا با او همراه باشند تا بتواند ضمن اجرای وعده اش درباره برگزیت در آینده نیز با در اختیار داشتن اکثریت مجلس لوایحش را با کمترین موانع در مجلس به تصویب برساند چرا که شمار زیادی از نمایندگان هم حزبی با او اختلاف نظر دارند و بر خلاف نظر او به توافقش رای دادند و بوریس جانسون نیز ۲۱ نفر از آنان را از حزب اخراج کرد.
اکنون نیز نتایج نظرسنجیها نشان میدهد اگر چه او از سایر احزاب در کسب آرا و کرسیهای مجلس جلوتر است، اما نمیتواند اکثریتی را که بتواند او را به هدفش برساند بدست آورد و به همین علت، ناظران معتقدند نتیجه این انتنخابات نیز نمیتواند شرایط بهتر از شرایط جاری را برای جانسون ترسیم کند.