رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: جمهوری اسلامی ایران با برگزاری همایش امام علی پژوهی درپی آن است صلح را در سیره و اندیشه امام علی به روی بشر بگشاید.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینکه امام علی (ع) در ساحت فردی ایمانی و علمی و معنوی جایگاهی ویژه داشتند گفت: "ای مردم از من بپرسید قبل از آنکه مرا از دست بدهید من به راههای آسمانی آشناتر به مسیرهای زمینی ام " که میبینیم در نهج البلاغه مواضع فراوانی وجود دارد که رنگ و بویی آسمانی دارد، اما ایشان این علم را باعث فخر خود نمیدانست.
آقای قبادی افزود: آنجا که ایشان فرمود " مردم مرا بر شما حقی است و شما را بر من حقی است"، حقوق مردم را اعانه دادن به مردم نمیدانستند و رشد و اعتلای معنوی مردم میپنداشتند، اما در عین حال مناسبتهای اجتماعی و قراردادهای مدنی را در چارچوب توافقات حرمت میگذاشتند.
آغاز سومین کنگره بین المللی امام علی (ع) پژوهی
سومین کنگره بین المللی امام علی (ع) پژوهی با موضوع "فرهنگ صلح در اندیشه و سیره امام علی (ع)؛ بازخوانی گفتمان با رویکردی جهانی، چالش امروز و طرحی برای فردا"در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی آغاز شد.
این کنگره به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با مشارکت مرکز تحقیقات امام علی (ع) و با حضور حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سید سجاد علم الهدی رئیس مرکز تحقیقات امام علی (ع) و دبیر علمی کنگره و نیز سخنرانی آیت الله سید جمال الدین دین پرور رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه و مهدی گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شده است.
این کنگره همچنین با حضور مهمانانی از کشورهای الجزایر، هند، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، عراق، نیجریه، آلبانی و تونس درحال برگزاری است.
در سومین دوره این کنگره هیات داوران، ۱۸۰ مقاله علمی را از کشورهای مختلف پذیرفته اند که ارائه میشود.
در پایان این کنگره از ۸ امام علی پژوه برگزیده ایرانی و خارجی با اهدای جایزه جهانی امام علی (ع) تجلیل خواهد شد.
همچنین ۱۸ نفر شایسته تقدیر که ایرانی و خارجی هستند نیز با هدای لوح تقدیر میشوند.