به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، محققان علوم پزشکی در دانشگاه پاریس اعلام کردند برخی فعالیتهای بدنی، ممکن است برای سلامت قلب و عروق مناسب نباشد.
از دیرباز نظر دانشمندان این است که فعالیت بدنی، برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی، سودمند است، ولی آیا فعالیتهایی همچون ورزش منظم روزانه یا بلند کردن اجسام سنگین حین کار یا پیاده رویهای طولانی تاثیر برابری دارند؟
دکتر ژان فیلیپ امپانا از دانشگاه پاریس با همکاری محققان اتریشی مطالعهای انجام داده اند که نتایج آن در شماره اخیر نشریه فشار خون Hypertension منتشر شده است.
بیماریهای قلبی عروقی، سردسته عواملی اند که به مرگ و میر در سراسر جهان میانجامد، ولی میتوان از بروز بسیاری از موارد مرگ و میر ناشی از این بیماریها جلوگیری کرد.
در بین این عوامل، میتوان از فعالیت بدنی سود برد و بر اساس معیارهای جهانی، ورزش منظم به نفع دستگاه قلبی عروقی است.
اکنون محققان دانشگاه پاریس با همکاری دانشمندان موسسه دیابت و قلب اتریش به مدت ده سال روی تعداد ۱۰ هزار داوطلب که بین ۵۰ تا ۵۷ سال سن داشتند بررسی کاملی انجام دادند و به آنها گفته شد پرسشنامهای درباره تعداد جلسات ورزشی و مدت و شدت آن در سه مورد پر کنند:
در ورزش منظم روزانه
در محیط کار (شامل بلند کردن اجسام سنگین)
و ورزش تفریحی (همچون پیاده روی در فضای سبز)
اساس بررسی سلامت قلبی عروقی داوطلبان، با روش سونوگرافی سرخرگ گردنی انجام گرفت که به روش «بررسی اکو» یا “echo tracking”, موسوم است و با استفاده از آن، نوسانات ناگهانی فشار خون و عادت بدن به این نوسانات اندازه گیری میشود و به آن بارو رفلکس میگویند.
در این بررسی، محققان دریافتند ورزش منظم روزانه به سلامت قلبی عروقی، کمک شایانی میکند در حالی که فعالیتهایی همچون بلند کردن اجسام سنگین در محیط کار با اختلالات ریتم قلبی همراه است و برای سلامت قلب و عروق، خطرناک محسوب میشود.
محققان میگویند تحرک داشتن در محیط کار، خطرناک نیست بلکه فعالیتهای فشاری و طولانی مدت همچون بلند کردن اجسام سنگین در محیط کار برای قلب خطر دارد.
به گزارش پایگاه خبری اینسرم در اینترنت، محققان امیدوارند نتایج این بررسی را بر روی دیگر جمعیتها نیز مطالعه کنند.