رئیس انجمن پیلاتس کشور گفت: پیلاتس به عنوان مهارگر MS معرفی و بین انجمن MS و پیلاتس خواهرخواندگی خوانده شده است.
ایمان متقیان نژاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما در کمربند میانی بدن مان ۲۸ عضله کوچک و بزرگ داریم که پیلاتس روی همه این عضلات کار میکند، اما روی عضلات میانی بدنی تاکید بیشتری دارد و این مسئله باعث میشود تا کنترل خوبی روی بدن داشته باشیم و با هارمونی که بین مغز و عضلات به وجود میآید راحتتر زندگی کنیم، همچنین عضلات کوچک و بزرگ را درگیر میکند.
وی گفت: پیلاتس میتواند هم به افرادی که سرطان دارند و هم به بیماران MS کمک کند.
متقیان نژاد افزود: جزوات و کتابهایی که در سطح دنیا هست ترجمه کرده ایم و با انجمن MS جلساتی در خصوص اینکه پیلاتس میتواند حامی این بیماران باشد، برگزار کرده ایم.
پیلاتس مهارگر MS
رئیس انجمن پیلاتس کشور گفت: نمیتوانیم اعلام کنیم که صد در صد این ورزش باعث بهبود بیماری میشود، اما میتواند در مهار آن نقش به سزایی داشته باشد و باعث بهبود افراد شود.
وی افزود: در بیماری MS، عضلات گردنی، ستون فقرات و نخاع درگیر میشوند، پیلاتس میتواند به رفع این مشکلات کمک کند.
ابزارهای متنوع پیلاتس مفید برای MS
متقیان نژاد گفت: در حرکات پیلاتس دم و بازدم منظم داریم، نمیتوانیم برای این بیماران گرم کردن، دویدن یا پروانه زدن داشته باشیم، در پیلاتس دم و بازدم و تحرک بدن آنقدر زیاد نیست که بیمار نتواند آن را انجام دهد.
وی افزود: پیلاتس دارای ابزارهای کوچک و بزرگی است که کمک میکند افراد تخصصیتر کار کنند، شخصِ مبتلا به MS نباید تحرک بیشتری نسبت به بقیه داشته باشد.
رئیس انجمن پیلاتس کشور گفت: رشته پیلاتس با توجه به نوع کارکردِ افراد، انواع مختلف دارد؛ «پیلاتس مبتدی» برای افرادی کاربرد دارد که مبتلا به MS هستند و پیلاتس مت که فقط نیاز به یک زیرانداز ورزشی دارد، حتی اگر هم در دسترس نباشد میتوان نرمشهای آن را انجام داد.
متقیان نژاد افزود: توپ از دیگر ابزار ورزش پیلاتس است، برای بیماران مبتلا به MS این توپهای سبک، وزنههایی هستند که به راحتی در دسترس و قابل استفاده هستند، با این توپها و چوب، چندین حرکت را میتوان انجام داد.
وی گفت: به همه بیماران توصیه میکنم برای ورزش کردن با پزشک خود مشورت کنند، خوشبختانه بسیاری از آنها رشته پیلاتس را میشناسند و بررسیهای لازم را در این خصوص انجام داده اند این بیماران پس از گرفتن مجوز ورزش کردن از پزشک باید زیر نظر یک مربی رسمی کار کنند، چون همانطور که میتواند از آسیب جلوگیری کند و روحیه فرد را بهبود ببخشد، میتواند مشکلاتی را هم برای افرادی به وجود آورد که زیر نظر افراد غیر متخصص تمرین میکنند.