سخنگوی دولت با بیان اینکه وزارت نفت برای مقابله با قاچاق تلاش زیادی کرده است گفت: سیاست دولت خام فروشی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای ربیعی در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره پخش مستندی از خبر شبکه یک سیما با موضوع خام فروشی مواد نفتی یکی از شرکتهای تولیدی به جای تولید قیر افزود: یکی از علل این اقدام در تفاوت قیمت گازوئیل است و خود این ارزان بودن متاسفانه شرایط را برای چنین کارهایی فراهم میکند.
سخنگوی دولت گفت: این مورد تخلفی بوده است که معمولا" در دریافت اقلام یارانهای برخی شرکتها انجام میدهند. آقای ربیعی افزود: حتی ما کشتیهایی داشتیم که در لایههای مختلف صادرات و قاچاق داشتند بدین معنا که بخشی از محموله آنها صادرات با مجوز بود و بخش دیگری از محموله هم از قاچاق تشکیل میشد. وی با بیان اینکه برای مقابله با قاچاق وزارت نفت تلاش زیادی کرده است تصریح کرد: سیاست دولت خام فروشی نیست.
آقای ربیعی با اشاره به اینکه همیشه در تهدیدها فرصتهای زیادی نهفته است گفت:: تحریمها باعث شد تا ما از خام فروشی به سمت تولید فرآوردههای پایین دستی نفت حرکت کنیم. وی افزود: علاوه بر کاهش واردات یکی از راههای تامین اشتغال در شرایط تحریم ایجاد همین صنایع پایین دستی در مقابل خام فروشی بوده است. سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست خبری درباره ورود ذرتهای آلوده به کشور گفت: آنچه که مشخص است و سازمان استاندارد نیز امروز به ما اعلام کرد این است که، هیچ ذرت آلودهای وارد کشور نشده است.
اعلام جزئیات کاهش تعهدات برجامی در زمان مقرر
سخنگوی دولت گفت: در زمان و ساعت مقرر رئیس جمهور جزئیات کاهش تعهدات برجامی را در گام چهارم تشریح خواهد کرد. آقای ربیعی در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فرصت شصت روزه ایران به کشورهای ۵+۱ دو روز دیگر به پایان میرسد، افزود: ما در این زمینه پیش اعلامی نداریم و جزئیات آن را رئیس جمهور اعلام خواهد کرد. سخنگوی دولت گفت: ما هم این فرصت را به اروپاییها دادیم و هم به ملت و افکار عمومی خودمان ثابت کردیم که با راهبرد صبوری، این ما نبودیم که از برجام خارج شدیم بلکه این سیاست زورگویانه آمریکا و مقاومت نکردن اروپاییها بود که ما را به این نتیجه رساند.
هنوز هیچ سناریویی برای سهمیه بندی بنزین قطعی نشده است
سخنگوی دولت گفت: هنوز هیچ سناریویی به طور قطع برای سهمیه بندی بنزین و اصلاح قیمت آن تعیین نشده است. اقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره سهمیه بندی بنزین افزود: چند سناریوی مختلف در این زمینه در دولت مطرح بوده که در این سناریوها سعی کردیم نظر اقتصاددانان، کارشناسان و جامعه شناسان را دریافت کنیم.
سخنگوی دولت گفت: نظرات کارشناسان اقتصادی و اجتماعی به سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانههای اقتصادی اعلام شده است. وی افزود: چند سناریو برای اصلاح قیمت مطرح شده، اما هنوز تصمیم نهایی برای انتخاب یکی از سناریوها اتخاذ نشده است. اقای ربیعی گفت: بنابر نظر رییس جمهور هر گونه منابع حاصل از تغییرات قیمت با هدف عادلانه کردن توزیع منابع عمومی و کاهش فاصله طبقاتی به کار گرفته خواهد شد.
وی افزود: بنابراین هیچ درآمدی از این محل به خزانه برای بودجه و مصارف دولتی هزینه نخواهد شد و در واقع ریالی از درآمدها برای بودجه و مصارف دولتی نخواهد رفت. آقای ربیعی گفت: آنچه از این منابع به دست خواهد آمد صرف اقشاری میشود که سهم کمتری از ثروت ملی را در اختیار دارند مانند حقوق بگیران ثابت، افراد با درآمد ثابت، کارگران، بازنشستگان، کارمندان، گروههای هدف مشخص و بخشهای کم برخوردار و بین آنها به طور هوشمند توزیع خواهد شد. وی افزود: مطالعات نشان میدهد که مشمولان ما در این طرح حدود ۷ دهک خواهند بود. سخنگوی دولت گفت: در این طرح، حمایت اجتماعی و معیشتی از مردم در مقابل تکانههای تورمی تحریم، اطمینان از امنیت غذایی و بهبود معیشت آنان صورت خواهد گرفت.
فشارهای آمریکا نباید موجب دوری کشورهای منطقه شود
سخنگوی دولت گفت: فشارهای آمریکا نباید موجب دوری کشورهای همسایهِ منطقه از یکدیگر شود. آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به سوالی مبنی اقدام رئیس جمهور در ارسال نامه هایی به سران کشورهای حوزه خلیج فارس ، با تایید این موضوع، افزود: اساس این نامه ها، امنیت و صلح و ثبات منطقه بوده است. سخنگوی دولت، با بیان اینکه برای صلح منطقه یک همکاری دسته جمعی منطقه ای نیاز داریم، افزود: آمریکا اگر منافعش ایجاب کند، ناگهان یک گروه کُرد کوچک را به حال خود رها می کند.
آقای ربیعی در ادامه گفت: همچنین اگر آمریکا منافعش تأمین نشود، منطقه را ترک خواهد کرد. وی تصریح کرد: کشوری که منافع زیادی در منطقه دارد ایران بوده و بازار کشورهای منطقه، بازاری است که می تواند اقتصاد مردم منطقه را پویا و فعال کند. آقای ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تحولات عراق، گفت: عراق از جنبههای مختلف برای ایران حایز اهمیت بوده چرا که سرنوشت هر دو کشور به هم مرتبط است. سخنگوی دولت با اشاره به اینکه خواسته مردم عراق در چارچوب قانونی کشورشان است، گفت: تظاهرکنندگان خواستار اصلاح اقتصادی هستند و دولت عراق هم پاسخگو بوده و شیوههای خوبی را اجرا کرده است.
وی افزود: شواهد و اطلاعات موجود نشان می دهد، آمریکایی ها در پی عملیات روانی هستند تا به مردم عراق نشانه های غلط بدهند. سخنگوی دولت در ادامه گفت: از پیوند باشکوه دو ملت ایران و عراق در اربعین زمان زیادی نگذشته است و برخی موارد که مطرح میشود درست نیست. آقای ربیعی تصریح کرد: ما وظیفه داریم در مباحث سیاسی عراق دخالتی نکنیم و رفاه و امنیت مردم عراق برای ایران بسیار مهم است.
۱۳ آبان، نماد دهها سال ظلم و جنایت آمریکا
سخنگوی دولت گفت: روز ۱۳ آبان نمادی از دهها سال ظلم و جنایت یک دولت زورگو یعنی آمریکا بر ملتی حق طلب و با عزت ایران است.
آقای علی ربیعی، امروز دوشنبه در نشست خبری، با اشاره به اینکه مناسبتهای تاریخی در طول زمان معنای عمیق تری را به نمایش میگذارند، افزود: ۱۳ آبان تاریخی ما از سخنرانی استکبار ستیزانه امام خمینی علیه کاپیتولاسیون و برای استقلال و غرور ایرانی آغاز میشود و در دوران مدرن به دور جدید فشارهای آمریکا بر ملت ایران باز میگردد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: آمریکا این بار هم در ۱۳ آبان ۹۶ ما را تحریم کرد و این تحریمها کاپیتولاسیون جدید و مدرن است، حجت ما برای روز ۱۳ آبان، روز مبارزه با استکبار است.
آقای ربیعی، خاطر نشان کرد: ۱۳ آبان نمادی از دهها سال ظلم و جنایت یک دولت زورگو بر ملتی حق طلب و با عزت است، عزتی که آمریکاییها میخواستند با کاپیتولاسیون آن را له کنند و همین سبب شد تا اولین فریادهای استکبار ستیزی از سوی امام خمینی علیه واشنگتن و رژیم وابسته به آن در ایران بلند شود.
وی افزود: تصور آمریکاییها در آن روز این بود که یک ملت استثنایی هستند و این حق را دارند که درهر جایی از دنیا دستم به ظلم و ستم بزنند و هیچ سیستم قضایی جز کشور خودشان ههم حق محاکمه آنها را نداشته باشد، مشکل اصلی آمریکا هنوز هم همین حس استثنا پنداری، خودبرتربینی مستکبرانه و خودستایانه آمریکایی است که تا امروز هم ادامه داشته است.
آقای ربیعی، گفت: امروز شکل دیگری از همان کاپیتولاسیون را شاهد هستیم، عمده اقدامات اخیر واشنگتن در خروج از توافقات بین المللی از جمله برجام و زیرپا گذشتن حقوق ملتها و دولتهای جهان ناشی از همین احساس است که تا به امروز ادامه داشته و به طرز حیرت انگیزی دولت آمریکا به خود اجازه میدهد قوانین بین الملل را زیر پا بگذارد و بدترین جنایتها را علیه ملتها بدون بیم از پیگرد بین المللی مرتکب شود.
سخنگوی دولت افزود: جنبش دانشجویی ایرانی زخم خورده و رنجور از همین خوی استکباری آمریکا بود که احساسات انقلابی خود را بروز دارد و آنچه در آن روزها گذشته هنوز مورد استناد آنها است، اما هرگز به جامعه و افکار عمومی خود توضیح نمیدهد که علل و ریشههای این اقدام در رفتارهای خود آمریکا بوده است.
آقای ربیعی تصریح کرد: آمریکا همزمان در آستانه ۱۳ آبان مدعی شده است: "چهلمین سالگرد ۱۳ آبان یادآور رفتار بدخواهانه رژیم ایران است" به واقع چه کسی رفتار بدخواهانه دارد؟ آن که تحریم غذایی و دارویی و محدود سازی حق زندگی و حق معطوف به سلامت شهروندان ایرانی را به یک ابزار جنگی و تروریستی به منظور شوراندن ملت و کشاندن تحریم زدگان به براندازی تبدیل کرده یا آن ملت که به دفاع از حق زندگی و حق صلح مقاومت ملی خود را به پیش میبرد؟
۱۳ آبان باید روز وحدت ملی درمقابله با زورگوییها باشد
سخنگوی دولت گفت: سخنگوی دولت گفت: ۱۳ آبان باید به مثابه روز وحدت ملی درمقابله با زورگوییها و یکجانبه گراییها و روز وحدت کلمه همه آحاد جامعه در «نه» گفتن به خواستههای نامشروع آمریکا از ملت ایران باشد.
اقای ربیعی در نشست خبری افزود: در چنین روزی رژیم دیکتاتوری شاه با گشودن آتش به روی تظاهرکنندگان که عمدتا دارای ترکیب جوان و دانش آموزی بودند یک بار ماهیت خود را آشکار کرد.
وی افزود: در آن ایام، جنبش انقلابی و اسلامی مردم ایران در مرحله پیشرفت خود بخشی از اقشار جامعه را وارد گردونه خود کرد. دانش آموزی شدن ۵۷ به طور نمادین حکایت از فراگیر شدن انقلاب از یکسو، و آینده داری انقلاب از سوی دیگر داشت. حضور پرتعداد عنصر دانش اموز یعنی اینکه اینده از ان نهضت اسلامی است. متاسفانه ما امروزدر انتقال حافظه تاریخی به نسلهای جدید دچار چالشهای فراوانی هستیم. زیرا مسئله ضرورت مقاومت در مقابل زورگوییها و قلدریها امریکا به طور صحیح و مستدل به نسلهای جدید منتقل نشده است.
اقای ربیعی گفت: ملاحظه فرمودید که رهبر معظم انقلاب دیروز با چه دقتی سعی داشتند مستدل بودن موضع مقاومت بر ضد زورگوییهای امریکا را برای نسل جدید توضیح دهند. آری، قضیه ۱۳ آبان از ۱۳ آبان ۵۷ یا ۵۸ شروع نشده از ۲۸ مرداد سال ۱۳۲۱ و از زمان سرنگونی مرحوم دکتر محمد مصدق به مثابه تنها دولت منتخب و دموکراتیک در دوران پس از مشروطه شروع شده است. امروز اسناد تازه منتشر شده آن کودتای ننگین ابعاد جدیدی از آن جنایت تاریخی بر ضد آرمانهای مشروطه خواهی ملت ایران را به اثبات میرساند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: کارنامه عملکرد آمریکا در منطقه ما نشان میدهد که امریکا برای هیچ کشوری دموکراسی نیاورده است. مردم ما دموکراسی درپای صندوقهای رای را در جریان یک مبارزه پیگیر علیه یک نظام دیکتاتوری به کف آورده اند. از ۱۳ آبان برای ما چه چیزی مانده است؟ ما باید در هر دوران به این پرسش پاسخ جدید بدهیم.
وی افزود: ما نباید ۱۳ آبان را تبدیل به یک مناسک کنیم. ما نباید برچسب «آمریکایی» را برای طرد و حذف دیگری به کار ببریم که اگر چنین کنیم در حق نسلهای جدید جفا کرده ایم و یک خیانت بزرگ برای انتقال تجربه و حافظه تاریخی به نسل جدید کرده ایم. آن ها که شور انقلابی آن سالهای حماسی را به خاطر میآورند، میتوانند گواهی بدهند که این مقاومت بزرگ ملی یک مبارزه فراگیر بود و همه اقشار با همه سلایق و با همه گرایشها و مکتبهای فکری را شامل میشد.
اقای ربیعی گفت: امروز برای مقابله با دور جدید تحریمهای امریکا علیه ملت در ۱۳ آبان ۹۶ که آن را به تسلیم شدن ایران تعبیر میکنند و همان کاپیتولاسیون مدرن است، همه اقشار جامعه پای کار مبارزه با تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران بیایند و پایمردی کنند.
وی افزود: امروز مقاومت در مقابل زورگویی آمریکا یعنی تلاش همه با هم و عموم ملی برای شکستن تحریم و به گوشه رینگ بردن آمریکا، یعنی دفاع از زندگی مردم یعنی افزایش سطح تاب آوری جامعه در مقابل تحریم. امروز هم به آن ظرفیت عظیم نیاز داریم و باید در این مسیر ایجاد هم افزایی و همگرایی کنیم نه واگرایی.
سخنگوی دولت تصریح کرد: روز ۱۳ آبان باید به مثابه روز وحدت ملی درمقابله با زورگوییها و یکجانبه گراییها و روز وحدت کلمه همه آحاد جامعه در «نه» گفتن به خواستههای نامشروع آمریکا از ملت ایران باشد و در این مسیر همه ملت ایران و مسئولین با یکدیگر هم قول و هم نظر هستند.
افتتاح دو هزار طرح بهداشتی تا پایان سال
سخنگوی دولت گفت: تا پایان سال ۲ هزار طرح بهداشتی و ۴۴ بیمارستان در نقاط محروم بهره برداری میشود.
اقای علی ربیعی در نشست امروز با خبرنگاران افزود: این اقدامات جدا از برنامههای سازمان تامین اجتماعی است و دولت از هفته اینده هر هفته ۵۰ طرح بهداشتی با اولویت مناطق کمتر برخوردار را افتتاح خواهد کرد.
وی با اشاره به آغاز دور جدید طرح تحول سلامت از امروز گفت: امتداد طرح تحول سلامت همراه با اصلاحاتی که درون ان انجام میشود در کنار گسترش بیمهها راهکاری را برای حفاظت از سلامت ایرانیان در مقابل تکانههای تحریم دنبال میکند.
اقای ربیعی اضافه کرد: امروز مرحله جدیدی از طرح تحول سلامت اغاز شد و براساس ان از امروز پوشش بیمه اجباری سلامت در سازمان بیمه سلامت رونمایی شد.
وی افزود: براساس این طرح ۱۰۰ درصد حق بیمه کسانی که ۴۰ درصد حداقل مزد را دریافت میکنند توسط دولت پرداخت میشود و کسانی که بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل دستمزد را دریافت میکنند ۵۰ درصد حق بیمه را دولت پرداخت میکند.
اقای ربیعی گفت:: این اقدامی هوشمندانه برای توزیع مناسب یارانههای سلامت براساس ایجاد عدالت در سلامت و بدست اوردن منابع جدید برای بیمه کردن اقشار جدید و کاستن از هزینه کرد از جیب بیماران است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در این میان اقدام دولت برای تامین داور و مواد اولیه برای شرکتهای تولید داخلی قابل توجه بوده است و خوشبختانه شرکتهای دانش بنیان هر روزگامی جدید برای تامین داروی مورد نیاز کشور برمی دارند.
وی افزود: کماکان منابع توسعه زیرساختها و ماندگاری متخصصان در مناطق کمتر برخوردار از سوی دولت تامین خواهد شد همچنین در این مرحله پیشگیری بر درمان مقدم میشود و درمان سرپایی بر بستری اولویت مییابد و هزینههای بیشتری برای آن اختصاص خواهد یافت.