مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: مهمترین عوامل پیشگیری و کنترلکننده بیماری هپاتیت، افزایش آگاهی، واکسیناسیون و رعایت شیوه زندگی سالم است.
وی اضافه کرد: هپاتیت B یک عفونت کبدی خطرناک ناشی از ویروس هپاتیت است که در برخی بیماران، مزمن شده و منجر به نارسایی کبد، سرطان کبد یا سیروز میشود.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر علائم این بیماری را شامل خستگی، احساس ناراحتی در شکم، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها، تب و زردی دانست.
وی ادامه داد: انتقال از راه خون، استفاده از سرنگ مشترک، خالکوبی و تاتو، سوراخ کردن گوش با وسایل آلوده، استفاده از مسواک یا تیغ ریشتراشی آلوده به خون و فرورفتن اتفاقی سوزن آلوده به ویروس در بدن از راههای انتقال بیماری هپاتیت است.
زمانیان بیان کرد: سالانه یکمیلیون و ۴۰۰ هزار نفر در جهان به علت ابتلا به هپاتیت جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به اینکه بالای ۹۵ درصد بیماران مبتلابه هپاتیت C میتوانند طی ۳ تا ۶ ماه بهطور کامل درمان شوند افزود: شایعترین راه انتقال هپاتیت C از طریق تزریق است و حدود ۸۵% افرادی که وارد مرحله مزمن بیماری میشوند بعد از ۲۰ سال یا بیشتر دچار آسیب شدید کبدی میشوند.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر با بیان اینکه راههای انتقال هپاتیت B و C شبیه به یکدیگر است گفت: تمامی انواع هپاتیتها نیاز به درمان دارند و درمان هپاتیت C با داروهای خوراکی جدید امکانپذیر است.
وی تصریح کرد: بیماری هپاتیت با رعایت نکات ساده قابل پیشگیری است و برخلاف تصورات عامیانه هپاتیت C از طریق دست دادن، سرفه، عطسه، بوسیدن و آب و غذای مشترک منتقل نمیشود.
زمانیان گفت: گروههای پرخطر در ابتلا به بیماری هپاتیت شامل مصرفکنندگان مواد مخدر تزریقی، تماس جنسی محافظت نشده، همسران افراد مبتلا به هپاتیت، نوزادان مادران مبتلا به هپاتیت B و C و دریافتکنندگان اقدامات تاتو و خالکوبی هستند.
وی خاطرنشان کرد: واکسن اختصاصی برای پیشگیری از هپاتیت B در برنامه واکسیناسیون کشوری از سال ۱۳۷۲برای کلیه نوزادان و گروههای در معرض خطر تلقیح میشود، این در حالی است که برای درمان هپاتیت C داروهای موثر در بازار موجود نیست.