همه اشیای وقف شده موجود، چه منقول و چه غیر منقول حرفهایی برای گفتن دارد و میراث ماندگار به شمار میرود.
وی افزود: وقف در عصر حاضر شامل جلوههایی بدیع و متناسب با زمان است که در کالبدهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گسترش یافته است و محوری برای توسعه و ایجاد تحولات مثبت و سازنده در زندگی اجتماعی محسوب میشود.
آقای نوکنده گفت: مساجد، بقاع متبرکه، کتابخانه، مدارس و دیگر نمونهها با کاربردهای آموزشی باعث رشد و شکوفایی فرهنگ، تمدن و تکامل انسانی شدهاند و در همین راستا قرآنها، نسخ خطی، اسناد و دیگر آثار تاریخی فرهنگی به مثابه یادگاری ماندگار، بهترین وسیله انتقال علوم و تمدن از ملتهای گذشته به آیندگان است.
وی با اشاره به ارزش همه آثار وقف شده بیان کرد: وقف از یک سو به عنوان یک عمل خیر و در زمره باقیات الصالحات به شمارمی آید و پژوهش، معرفی و نمایش این آثار رسالتی است که در نهاد فرهنگی موزهها معنا مییابد و ثمره مهم آن تبدیل میراث وقف به میراث پایدار است، زیرا موزهها به عنوان پلی میان گذشته، حال و آینده نقشآفرینی میکنند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه روایتی از سنت وقف که موقوفاتی شامل چهل و یک اثر با قدمت زمانی از سده پنجم هجری قمری تا دوره زندیه را در برگرفته و کهنترین اثر این نمایشگاه نسخه خطی قرآنی است که بر روی پوست نگارش شده است.
رئیس موزه ملی گفت: بیشتر آثار این نمایشگاه متعلق به مجموعه بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی است که آثار موقوفی این مجموعه که امروزه در ردیف میراث جهانی قرار گرفته و شامل اشیاء متنوعی همچون نسخ خطی قرآنی، اسناد، نسخ خطی و چینیهایی است که امروز تحت عنوان میراث جهانی مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی شهرت خاصی دارند.
آقای نوکنده گفت: از سویی دیگر این مجموعه فرصت مناسبی برای نمایش جلوههایی از هنر فاخر دوران اسلامی در زمینههای گوناگون خوشنویسی، کتابآرایی، جلدسازی، فلزکاری و دیگر شاخههای هنری است که در میان این موقوفات قابل بررسی و پژوهش هستند.