سومین دوره اعطای جایزه جهانی مصطفی (ص) همزمان با ایام ولادت پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) ۲۰ آبان در تالار وحدت برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه بیشتر دانشمندان امسال از ایران و ترکیه هستند، گفت: دو دانشمند در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی و ۳ دانشمند در حوزه همه زمینههای علم و فناوری (حوزه عمومی) هستند که اسامی آنها در مراسم اهدای جایزه اعلام خواهد شد.
صفاری نیا افزود: جایزه المصطفی به دنبال هم افزایی و ارتقای ظرفیتهای علمی جهان اسلام است و تلاش دارد با برگزاری برنامههای مختلف این ظرفیتها را افزایش بدهد که در دو سال گذشته تلاش بسیاری صورت گرفت تا سومین دوره این جایزه، خروجی مناسبی داشته باشد.
وی ادامه داد: مراسم افتتاحیه و هفته جایزه المصطفی از شنبه ۱۸ آبان در دانشگاه الزهرا آغاز میشود و همزمان برنامههای ویژه دانش آموزان، دانشجویان و دانشمندان جهان اسلام در موضوعات مختلف در دانشگاههای الزهرا، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه امام صادق و دانشگاه صدا و سیما کشور برگزار خواهد شد.
دبیر کارگروه علمی جایزه مصطفی با بیان اینکه منابع مالی جایزه مطلقا دولتی نیست و همه آن را خیران تامین کرده اند، افزود: بیش از ۳۷۰ نیکوکار در جایزه مشارکت مالی داشته اند.
وی گفت:: از همه خیران دعوت میکنم در این جایزه علمی جهان اسلام، مشارکت کنند.
سومین جایزه مصطفی (ص) را دانشمندان ایران و ترکیه دریافت میکنند
دبیر کار گروه علمی جایزه مصطفی (ص) گفت: جایزه مصطفی (ص) در سومین دوره برگزاری به ۵ دانشمند از کشورهای ایران و ترکیه اعطا میشود.
آقای حسن ظهور در نشست خبری سومین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) افزود: این جایزه به دانشمندان بخشهای تخصصی فناوری اطلاعات، زیست فناوری و نانو و نیز در دو بخش عمومی اعطا میشود.
وی با بیان اینکه فراخوان این دوره از برگزاری جایزه، به ۲۰۲ نهاد و مرکز علمی و ۵۱۲ دانشمند جهان اسلام ارائه شد گفت: در این دوره هزار و ۶۴۹ اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد که از این تعداد ۱۹۹ اثر مربوط به بخش فناوری اطلاعات، ۶۶۴ اثر در بخش زیست فناوری و پزشکی و ۱۷۲ اثر در بخش نانو و ۶۱۴ اثر در دیگر زمینههای علم و فناوری بوده است.
دبیر کار گروه علمی جایزه مصطفی (ص) گفت: در این دوره از برگزاری جایزه مصطفی (ص)، ۱۹۹ اثر در بخش فناوری اطلاعات به دبیرخانه جایزه ارسال شد که از این تعداد در ارزیابی اولیه ۲۹ اثر انتخاب و در داوری نهایی ۴ اثر منتخب شناخته شدند. همچنین در بخش زیست فناوری و پزشکی ۶۶۴ اثر ارسال شده بود که از این میان ۱۰۶ اثر ارزیابی اولیه شد و ۴ اثر در داوری نهایی انتخاب شدند.
آقای ظهور افزود: در بخش فناوری نانو، ۱۷۲ اثر ارسال شده بود که از این تعداد ۴۷ اثر ارزیابی اولیه شد. در بخش آثار عمومی که از تمامی زمینههای علم و فناوری است، ۶۱۴ اثر ارسال و از این تعداد ۸ اثر در ارزیابی اولیه انتخاب شد و از بین آنها ۲ اثر به داوری نهایی راه پیدا کرد.
آقای ظهور با اشاره به اینکه در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص)، آثار با مشارکت ۵۰۰ داور و ۲۰۰ دانشگاه از ۳۵ کشور داوری و ارزیابی شده است، افزود: در ارزیابیهای صورت گرفته، جایزه امسال علم و فناوری مصطفی (ص) در بخش زیست فناوری و پزشکی به صورت تخصصی به دو اثر به صورت مشترک و نیز در بخش عمومی در حوزه دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی به آثار سه نفر از دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی به صورت مشترک اعطا خواهد شد.
وی یادآور شد: امسال در ارزیابیهای صورت گرفته بعد از بررسی و داوری نهایی پروندهها، ۱۰ پرونده به شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) ارسال شد که از این تعداد ۵ پرونده برای دریافت جایزه انتخاب شدند و سومین جایزه مصطفی (ص) را ۵ دانشمند که از کشور ایران و ترکیه هستند، دریافت خواهند کرد.
آقای ظهور افزود: افراد برای دریافت جایزه مصطفی (ص) که نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است و هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود، باید از دانشمندان برجسته باشند، همچنین باید دارای اثر موثر بوده و نیز تاثیر آثار آنها به تایید رسیده باشد. باید افراد علاوه بر این موارد تابعیت یک کشور اسلامی را داشته باشند، حتی در بخش عمومی که شامل تمامی زمینههای علم و فناوری است باید فرد مسلمان باشد.
جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود. این جایزه با شناسایی، معرفی و تجلیل شایسته از برترینهای علم و فناوری در جهان اسلام، علمآموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق میکند.
سومین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) به منظور معرفی دانشمندان برتر علمی و فناوری جهان اسلام ۲۰ آبان ۹۸ برگزار میشود.