به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، خبرگزاری رویترز در گزارشی از پکن نوشت: سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز پنجشنبه در واکنش به اظهارات اخیر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا گفت: اظهارات اخیر مایک پمپئو درباره پکن و حزب کمونیست حاکم چین به معنای حمله ای شرورانه ضد چین است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین گفت: هر تلاشی برای بدنام کردن چین و مانع تراشی در مسیر رشد این کشور محکوم به شکست است. وی گفت اظهارات اخیر مایک پمپئو نشان دهنده نگرانی و غرور و بیانگر ذهنیت ضد کمونیستی است.
مایک پمپئو روز چهارشنبه گفت: پکن توجه خود را بر سلطه بین المللی متمرکز کرده است و باید با این موضع پکن مقابله شود. این اظهارات پمپئو باعث شد حملات لفظی واشنگتن ضد حزب کمونیست چین تشدید بشود.
گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانسی مطبوعاتی که از وی خواسته شد درباره آنچه در جریان گفتگو بین کمیسیون سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد و کمیسیون رفع تبعیض نژادی اتفاق افتاده بود اظهار نظر کند، این مطلب را بیان کرد.
29 اکتبر برخی کشورهای غربی از جمله امریکا و انگلیس طی این گفتگو در یک سخنرانی مشترک سیاست چین در قبال سین کیانگ را مورد انتقاد قرار دادند در حالی که بیش از 60 کشور دیگر سخنرانی های مشترکی در حمایت از موضع چین در قبال سین کیانگ داشتند و پیشرفت های قابل توجه چین را در زمینه حفاظت از حقوق بشر مورد تحسین قرار دادند و با مداخله در امور داخلی چین به بهانه حقوق بشر مخالفت کردند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از پکن، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: « نمایش ضدچین گروهی از کشورهای غربی شکستی شرم آور بود.»
وی با بیان اینکه موسسات آموزش حرفه ای در سین کیانگ به عنوان اقدامی پیشگیرانه، برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی ایجاد شده که به بهبود شرایط امنیتی کمک کرده است، افزود: « از سه سال پیش هیچ حادثه خشونت آمیز یا تروریستی در این منطقه روی نداده و حالا این منطقه از ثبات اجتماعی و وحدت همه گروههای قومیتی برخوردار است. ساکنان این منطقه اکنون یک زندگی شاد با احساس رضایت و امنیت بیشتری را تجربه می کنند و حقوق زندگی، سلامت و توسعه آنها به طور چشمگیری بهبود یافته است.»
در همین حال گنگ شوآنگ در ادامه گفت: « ما از کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس می خواهیم آنچه را که سفید است، سیاه جلوه ندهند و در موضع خلاف واقعیت قرار نگیرند.»
مارس امسال در چهل و ششمین شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، قطعنامه ای تصویب شد که در آن از تلاش های چین در جهت احقاق حقوق مسلمانان چینی تقدیر شد.
ماه ژوئیه، سفارتخانه های بیش از 50 کشور در دفتر سازمان ملل در ژنو نامه ای خطاب به رئیس شورای حقوق بشر و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل را امضا کردند که در آن از چین به خاطر رعایت حقوق بشر در مقابله با تروریسم و افراط گرایی استقبال شده بود.
این سخنگو گفت: « این رویدادها کاملا به ما نشان می دهد که نظر اکثریت جامعه بین الملل نسبت به چین چیست. خراب کرردن وجهه چین کاملا بی فایده است.»
وی در پایان گفت: « کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس سوابق شرم آوری در زمینه حقوق بشر دارند، آنها حق ندارند که دیگر کشورها را قضاوت کنند و باید به طور جدی به وضعیت خود بیندیشند. چین از این کشورها می خواهد از سیاسی کردن و استفاده از سیاست یک بام و دو هوا در زمینه حقوق بشر دست بردارند و از مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به بهانه حقوق بشر بپرهیزند.»