مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت :سدهای استان آماده کنترل سیلاب های احتمالی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، داریوش بهارلویی در گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان با اعلام این خبر افزود : حجم کل سدهای استان سدهای 21 میلیارد و 300 متر مکعب است که بیش از هشت میلیارد آن برای پایداری سد ها و بیش از 13 میلیارد دیگر برای استفاده از آب در بخش های مختلف است.
وی افزود : از مجموع 13 میلیارد متر مکعب در حال حاضر بیش از 9 میلیارد متر مکعب و در حدود 70 درصد سدهافضای خالی وجود دارد .
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه برای کشت امسال در 900 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان در حال برنامه ریزی تامین آب هستیم ادامه داد : در سد دز یک میلیارد و 300 متر مکعب فضای خالی وجود دارد.
بهارلویی با بیان اینکه برنامه ریزی برای استفاده از آب های موجود سد و کنترل سیلاب ها براساس یک اصول علمی و منابع موجود می باشد بیان کرد : یکی از راه های مقابله با سیلاب ها آب گذری رودخانه هاست و در این امر ساخت کانال خزرج در دستور کار قرار گرفت که برای اجرای آن نیاز به 950 میلیارد تومان اعتبار است که طبق برنامه ریزی در 2 فاز ساخته می شود و امسال فقط 20 میلیارد تومان برای اجرای این طرح اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه به دلیل کمبود اعتبار ساخت کانال بحره نیز با مشکل مواجه شده است گفت : امسال لایروبی رودخانه ها در شوشتر ، اهواز و خرمشهر در دستور کار قرار گرفته است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان نیز در این برنامه گفت : ساخت 100 کیلومتر سیل بند در استان در حال انجام که تاکنون 50 کیلومتر آن به اتمام رسیده است.
فاضل عبیات افزود : ساخت روستاهای در مناطق خطر سیل در استان در حال انجام می باشد که در برنامه ریزی های انجام شده سقف این منازل بلند و در اطراف این روستاها سیل بند و دایک حفاظتی ساخته می شود.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه گفت : سد کرخه پایدار و مستحکم در مقابل سیلاب ساخته شده است و جواب خود را در سیل امسال پس داد.
یزدانی افزود : در سیلاب امسال بیش از 14 میلیارد متر مکعب آب وارد سد کرخه شد و الان ظرفیت خالی در مخزن سد برای ورود آب و سیلاب وجود دارد.
دکتر کاشفی پور ، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت : ساخت سیل بر ها در کنترل سیلاب و پخش کردن آن به سمت تالاب ها و مناطق تولید ریزگردها بسیار موثر است .