سالانه 10 هزار تن انواع فرآورده های انگور در روستای هزاوه شهرستان اراک تولید و روانه بازار می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک؛ روستای هزاوه با 350 هکتار باغ انگور یکی از قطب های تولید این محصول در استان مرکزی است.
فعالیت 600 کارگاه سنتی شیرپزی در این روستا موجب شده است تا محصول انگور به فراوره های مختلف تبدیل و سود بیشتری عاید کشاورز شود.
خانم حسینخانی دهیار روستای هزاوه گفت : اقتصاد تک محصولی روستائیان، کوتاه کردن دست واسطه ها، کسب سود بیشتر و کمک به اشتغالزایی روستائیان سبب شده است تا اهالی روستا کارگاه های شیره پزی را در منازل خود فعال نمایند.
وی افزود: رب انگور، شیره انگور، شربت انگور، باسلق و ترخینه از جمله محصولاتی است که روستائیان هزاوه تولید می کنند.
دهیار روستای هزاوه گفت : قیمت هر کیلو شیره انگور تا 30 هزار تومان است، این در حالی است که قیمت هر کیلو انگور در بازار 4 هزار تومان است.
حسینخانی ارزش افزوده محصولات فرآوری شده، جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی و کسب سود باغداران را از مزیت های فعالیت این کارگاه های سنتی دانست .
تاکستان های استان مرکزی 15 هزار هکتار وسعت دارد که پارسال 150 هزار تن انگور در این استان تولید شد .
350 هکتار از باغ های انگور استان مرکزی در روستای هزاوه استان مرکزی واقع شده است که میانگین برداشت محصول از هر هکتار باغ های انگور هزاوه 18 تن است .
گفتنی است ایران با سطح 300 هزار هتکاری تاکستان های انگور و تولید سالانه سه میلیون تن از این محصول ، جایگاه هشتم تولید را در جهان دارد .