به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، ۲۱۰۰ گونه گیاهی در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده که بنابه گفته کارشناسان برخی از این گونهها جزو گونههای نادر هستند، ولی این سرمایههای ارزشمند در طبیعت زیبای این استان به حال خود رها شدهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج از نهایی شدن و ابلاغ سند توسعه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت مناسبی در زمینه توسعه گیاهان دارویی دارد بهگونهای که میتوان بخش اعظمی را در این بخش مشغول بهکار کرد.
عزیزالله جعفری افزود: در برنامه اجرایی وظایف دستگاههای اجرایی برای رسیدن به اهداف مورد نظر مشخص شده و بر مبنای این سند باید فعالیتهای خود را انجام دهند.
وی بیان کرد: در صورت اجرایی شدن سند توسعه گیاهان دارویی استان شاهد اتفاقات خوبی از جمله رونق تولید، درآمد و اشتغال هستیم و سطح زیرکشت گیاهان دارویی توسعه مییابد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه کارخانه گیاهان دارویی گچساران با ظرفیت سالیانه ۱۶۰ تن به عنوان یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی در دست اجرا است گفت: این کارخانه در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع با زیربنای چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع در حال ساخت است.
حسین کلانتری با بیان اینکه با بهرهبرداری از این طرح ۶۰ نفر بهصورت مستقیم و ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول بهکار میشوند بیان کرد: طبق برنامه زمانبندی شده فاز اول این کارخانه شامل تولید دمنوش و اسانس تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: سرمایه این طرح از محل ستاد بنیاد برکت ۳۲۰ میلیارد ریال بوده که از این رقم ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل طرح توسعه اشتغال روستایی و عشایری اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد هم از کشت و توسعه گیاهان دارویی در ۳ هزار و ۲۵۶ هکتار از اراضی این استان خبر داد و گفت: طرح توسعه و کشت گیاهان دارویی از جمله مهمترین طرحهای اقتصاد مقاومتی استان بوده که در سال ۹۸ اجرایی میشود.
غلامحسین حکمتیان افزود: در این راستا ۱۶ طرح کشت و توسعه گیاهان دارویی در سطح سه هزار و ۲۵۶ هکتار از اراضی ملی در مناطق مختلف استان اجرا میشود.
حکمتیان با بیان اینکه استان ظرفیت و پتانسیل خوبی برای کشت گیاهان دارویی دارد، اضافه کرد: علاوه بر این، تجربه ثابت کرده که در مناطقی که طرحهای کشت و توسعه گیاهان دارویی اجرا میشود به دلیل فراهم شدن زمینه حفاظت مردممحور، آتشسوزیها بهشدت کاهش پیدا میکند.